Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Παιχνίδια με τα σύννεφα στο Σαντομέρι Αχαίας - Κυριακή 1/3/2015

Μία από τις φωτο που μου τράβηξε ο Μαρσέλ!
Μερικές φωτο από την πτήση μας στο Σαντομέρι την Κυριακή. Δεν ανταποκρίθηκαν και πολλοί στο κάλεσμα (σας τη λέω τώρα, γατάκια), καθώς ο καιρός δεν φαινόταν ιδιαίτερα ενθαρυντικός. Πετάξαμε ο Χρήστος Μπακούνης, ο Μαρσέλ και ο DrFlight.
Ήρεμος καιρός χωρίς καθόλου αναταράξεις και θερμικά μέχρι +4 μας έδωσαν δυόμισι ώρες πτήση περίπου, μέχρι τα 1150 μέτρα ύψος πάνω από την οροσειρά του Σκώληκα (Σαντομέρι). Εκεί είχαμε bonus όμως τα σύννεφα, άχνες πυκνότερες ή αραιότερες, που σχηματίζονταν μπροστά στο βουνό και συνέχιζαν βιαστικά την πορεία τους ανατολικά, προς τον φορτωμένο και κλειστό Ερύμανθο.
Νότια στο ύψος της λίμνης του Πηνειού υπήρχαν συνεχώς βροχοκουρτίνες, όπως και βόρεια προς την περιοχή της Πάτρας όπου έβρεχε και στην επιστροφή.

Γενικά μια πολύ όμορφη πτητική, απροβλημάτιστη ημέρα με bonus αυτό το υπέροχο συναίσθημα του να μπαίνεις και να βγαίνεις στα σύννεφα. Καθόλου άσχημα και για μένα που έχω λείψει τόσο πολύ από το βουνό. Ήταν μόλις η δεύτερη μου πτήση στο 2015 και μόλις η τρίτη από τον Οκτώβρη του 2014 οπότε όπως καταλαβαίνετε είναι ακόμα μεγαλύτερη η χαρά.

  •  Ευχαριστούμε τον Χρήστο Μπακούνη που μας πήγε με το αυτοκίνητό του πάνω στα κατσάβραχα, και για όλα τα άλλα - ξέρει αυτός. Θα ανταποδώσουμε οσονούπω!
  • Δημοσιεύω δυο - τρεις φωτογραφίες εδώ, αλλά όλες τις φωτο της ημέρας μπορείτε να τις δείτε στην σελίδα του Paragliding And Aviation στο fb. 


 Το βιντεάκι που τράβηξα θα το δείτε κι αυτό παρακάτω, ξεκινάει πετώντας λίγο πιο κάτω από την κεντρική κορυφή και καταλήγει μετά από δυο τρεις στροφές στο ανοδικό ρεύμα, με την είσοδο - έξοδο από το πρώτο σύννεφο. Προσπάθησα να κάνω και μια μικρή περιγραφή αλλά με τη ροή του ανέμου δεν ακούγονται και πάρα πολλά. Θα πάρετε όμως μια καλή ιδέα του πόσο χαλαρά ήταν τα πράγματα. Εnloy!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε το εδώ..!: