Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Αντί καλωσορίσματος... Δέκα Χρόνια μετά! Έτσι για την αλητεία!

screen shot από την πρώτη ανάρτηση στις 12 Φεβρουαρίου 2009

Photo: Vangelis Arvanitis
Tι σου θυμίζει καμιά φορά το φατσοβιβλίο.. μοιάζει σαν χθες αλλά δεν είναι...
Πέρασαν δέκα ολόκληρα χρόνια από εκείνη την πρώτη διστακτική ανάρτηση του Paragliding And Aviation στον αέρα του διαδικτύου. Πρώτα το blog και αμέσως μετά η ενημερωτική σελίδα στο φατσοβιβλίο.
 Με το blog ασχολούμαι λιγότερο τα τελευταία χρόνια, δεν υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος για να βγει μια καλή ανάρτηση. Πολλοί φίλοι με έχουν κατά καιρούς ρωτήσει και τα έχουμε ξαναπεί. Υπάρχει εδώ όμως έτοιμο να χρησιμοποιηθεί ανά πάσα στιγμή και το δουλεύω πλέον όταν χρειάζεται, όπως συνηθίζω να λέω περισσότερο σαν ''εργαλείο''.
 Verba volant, scripta manent (τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν) το σκεπτικό είναι πως αν κάτι είναι να γραφτεί, να αναδειχθεί και να μείνει εύκολα προσπελάσιμο στον χρόνο θα αναρτηθεί εδώ.
Τα υπόλοιπα τα βλέπουμε πιο εύκολα και τα συζητάμε στην μεγάλη ιπτάμενη πολυσυλλεκτική παρέα του Paragliding And Aviation σε πρώτο χρόνο στο fb. Eδώ χωράει ό,τι πετάει αλλά και όποιος πετάει ή απλώς αγαπάει την πτήση πολύ. Και φαίνεται ότι έχουμε μαζευτεί αρκετοί.

Οι 10 πιο διαβασμένες αναρτήσεις
Πετώντας με Αλεξίπτωτο Πλαγιάς με τη Λέσχη Αλεξιπτώτου Πλαγιάς της Πάτρας από το 1993 και αγαπώντας ό,τι πετάει ομολογώ ότι μέσω της σελίδας έχω μιλήσει και γνωρίσει ανθρώπους που εκτιμώ κι έχω κάνει φίλους ανά την Ελλάδα και τον κόσμο που δεν περίμενα. Κάποιους τους γνώρισα, κάποιους ευελπιστώ να τους γνωρίσω από κοντά. Πάντα με σεβασμό και αγάπη προς όλους και το ίδιο είναι το μόνο προαπαιτούμενο για τη συμμετοχή στην σελίδα.
 Και με κάθε ειλικρίνεια και χαρά αλλά και με μεγάλη ευγνωμοσύνη καθώς αυτή θεωρώ ότι είναι η πιο δύσκολη στιγμή ενός 'διαχειριστή' θα σας πω πως είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού οι φορές που χρειάστηκε να επέμβω για τον ''μετριασμό'' ενός σχολίου. Ουσιαστικά δεν έχει γίνει ποτέ ούτε ένας διαπληκτισμός μέσα στην σελίδα και αυτό αντικατοπτρίζει νομίζω την ποιότητα των 2.200 + ανθρώπων που αγαπούν να πετάνε και συμμετέχουν καθοριστικά αυτή τη στιγμή που μιλάμε, συμβάλλοντας με την εμπειρία τους και τις γνώσεις τους σε αυτήν, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.
Oι  αναρτήσεις που έχουν γίνει συνολικά μέχρι σήμερα στο blog φτάνουν τις 2.730 και έχει συγκεντρώσει 1 εκατομμύριο παρά κάτι προβολές σελίδας όπως γράφει ο μετρητής της Google κάπου εδώ στο πλάι.
Κάποιες αναρτήσεις έχουν ελάχιστα κλικ και κάποιες άλλες έχουν πολυδιαβαστεί και αριθμούν αρκετές χιλιάδες προβολές.

Leonardo da Vinci Helicopter drawing
Ιθάκη δεν υπάρχει. Αγάπη μόνο για τις αξίες και τα ιδανικά του Ιωνάθαν του Γλάρου. Αγάπη γι ό,τι και με όποιον τρόπο πετάει.
Σε προσωπικό επίπεδο ισχύει ό,τι έγραφα σε εκείνη την πρώτη ανάρτηση. Ακόμα κυνηγάμε με την παρέα όταν μπορούμε τις ηλιόλουστες ημέρες κι εκείνα τα μικρά άσπρα σύννεφα με τις όμορφες μαύρες βάσεις και τα θερμικά από κάτω τους. Που μας ανεβάζουν με τα χρωματιστά φτερά μας χωρίς μηχανή σε μέρη και ύψη που ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι (που ονειρευόταν να πετάξει και από τα σχέδιά του θεωρείται ο ''πατέρας του ελικοπτέρου'') και οι αδερφοί Wright, θα σκότωναν για να βρεθούν εκεί.
 Γιατί..? Γιατί υπάρχουν.
 Πριν συνεχίσουμε να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για το ωραίο ταξίδι.
 Καλές προσγειώσεις σε όλους!

Για το Paragliding And Aviation
__Bαγγέλης Αρβανίτης


Και κάτι ακόμα, έτσι για την αλητεία...
Leonardo da Vinci sketched this Helicopter/Aerial Screw design 
in the year 1493 
at the age of 41



ΥΓ: Η πρώτη ανάρτηση του Paragliding And Aviation βρίσκεται εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε το εδώ..!: