Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Project X - PELOPONNESE - Διάσχιση Πελοπονήσσου - Μια Τιτανομαχία..! (Updated 7)

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκόταν τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου η προσπάθεια διάσχισης της Πελοποννήσου πετώταντας και περπατώντας από το βορειοτερο εως το νοτιότερο άκρο της  από τον αθλητή του Αλεξιπτώτου Πλαγιάς και εκπαιδευτή της Λέσχης της Πάτρας Πέτρο Κουργιαλή.
Δείτε εδώ πληροφορίες για την προσπάθειά του..

 -----------------------
 Κυριακή 6 Ιουνίου
Αν και ο πολυαναμενόμενος βορειοδυτικός άνεμος δεν βγήκε την Κυριακή και δυσκόλεψε προς στιγμήν την όλη προσπάθεια..
Παρέμεινε ανατολικός και δυνατός σε πείσμα όλων των προγνώσεων και κυρίως του φίλου και εκπαιδευτή της Λέσχης της Πάτρας Πέτρου Κουργιαλή ο οποίος χθες Κυριακή στις 6 το πρωί ξεκίνησε από το Φάρο Δρεπάνου, το βορειότερο άκρο της Πελοποννήσου για να κάνει πράξη το πολυανοαμενόμενο X-PELOPONESSE Project.
Tην διάσχιση δηλαδή της Πελοπονήσσου πετώντας με Αλεξίπτωτο Πλαγιάς και περπατώντας, όταν η πτήση δεν είναι εφικτή, από το βορειότερο έως και το νοτιότερο άκρο της Πελοποννήσου που είναι το ακρωτήριο Ταίναρο.

Έτσι ούτε ο Πέτρος μπόρεσε να ολοκληρώσει και το πτητικό μέρος της Κυριακάτικης προσπάθειάς του φθάνοντας χθες το μεσημέρι στα 750 μέτρα στον Ομπλό και οι ελπίδες είναι για σήμερα που ο καιρός αναμένεται καλύτερος.
Του ευχόμαστε να έχει καλή επιτυχία και αν έχουμε κάτι νεότερο θα σας ενημερώσουμε..
-------------------
  Update 1 Δευτέρα απόγευμα:
Ο Πέτρος έκανε τελικά μια απίστευτη  πτήση παρόλο που ο καιρός σήμερα ήταν πολύ δύσκολος. Συμπλήρωσε 70 χιλιόμετρα (σε ευθεία) και έφτασε πετώντας από τον Ομπλό (Πάτρα) λίγο πριν την Τρίπολη έξω από το χωριό Λεβίδι όπου και περπάτησε για να φτάσει και στο οποίο θα περάσει την νύχτα.
Αύριο το πρόγραμμα έχει περπάτημα από το πρωί ώστε να ανέβει σε ικανό ύψος στο Μαίναλο και να απογειωθεί από εκεί συνεχίζοντας την διάσχιση της Πελοπονήσσου προς τα νότια. Του ευχόμαστε άλλη μια καλή τέτοια διαδρομή..
Καλή δύναμη Πέτρο!
-----------------
Update 2
Aμ δε που θα σταμάταγε στο Λεβίδι...
Ο Πέτρος το είχε πει στο τηλέφωνο ότι θα περπατήσει αλλά υπολογίζαμε ότι θα σταματήσει στο Λεβίδι. Τελικά το έχει ξεπεράσει κατά πολύ και συνεχίζει να περπατάει επί του δρόμου..
---------------------
Update 3 Τρίτη 8 Μαίου 09:15
Ο Πέτρος έχει ξεκινήσει ήδη από τις 6 το πρωί όπως ακριβώς λέει το πρόγραμμά του.
Αυτή την στιγμή η Live αναμετάδοση τον δείχνει να ανηφορίζει στο βουνό νοτιανατολικά του χωριού Κάψας με στόχο να φτάσει σε καποιο καλό σημείο και να απογειωθεί από εκεί σε λίγη ώρα ώστε να προσπαθήσει μια ακόμα πτητική διάσχιση προς τον νότο και τον τελικό στόχο που είναι το ακρωτήριο Ταίναρο.
Θα πρέπει να πούμε ότι χθες απογειώθηκε από τον Ομπλό στην Πάτρα γύρω στις 13:30 το μεσημέρι μια ώρα που η θερμική δραστηριότητα θεωρείται αρκετά καλή για μια σχετικά παραθαλάσσια περιοχή.
Σήμερα ίσως πρέπει να αναμένουμε να απογειωθεί νωρίτερα καθώς οι θερμικές συνθήκες στην κεντρική Πελοπόνησσο θα μπορούν να δώσουν πτήση απόστασης αρκετά νωρίτερα.
Θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ακόμα ότι ο Πέτρος έχει βάλει σαν ενδιάμεσο στόχο της πορείας του να περάσει από την κορυφή του Ταύγετου. Και βέβαια αυτό θα επιχειρήσει να το κάνει πετώντας..
---------------
Update 4 Τρίτη 13:30
Ο Πέτρος περπάτησε πραγματικά πάρα πολύ. Από τον Κάψα έφτασε στα 1500 μέτρα ύψος επάνω από τη Μονής της Χρέπας. Δεξιά κάτω του έχει το χωριό του Μαινάλου. Είναι έτοιμος τώρα να απογειωθεί και του ευχόμαστε μια καλή μακρυνή πτήση..
Update 5 - 14:00: Από ότι μαθαίνουμε αυτή την στιγμή βρέχει στην κορυφή του Μαινάλου όπου βρίσκεται ο Πέτρος
Update 6  -19:00: Διακοπή έγινε τελικά σήμερα το απόγευμα λόγω ακατάλληλων καιρικών συνθηκών.
Update 7 -Τετάρτη πρωί:
Ενημέρωση από το  www.kappagliding.gr/project_peloponnese:

Μια μέρα μετά την πρώτη προσπάθεια

Μετά από τρείς μέρες και έχοντας καλύψει το 40% της διαδρομής , πήρα εχθές την απόφαση να διακόψω το project. Σημαντικότερος λόγος οι δυστυχώς μη κατάλληλες συνθήκες για πτήση και να έχει κάνει μια μέρα για πτήση μέσα στις τρείς. Το καλό που βγήκε από αυτή την προσπάθεια είναι ότι έδειξε πολλά σημεία που υπήρχε πρόβλημα και στην επόμενη θα μπορούν να διορθωθούν.

1.Θα πρέπει να είμαι ποιο αυστηρός με την επιλογή της στιγμής έναρξης και να επιλέξω ποιο σίγουρες καιρικές συνθήκες. Βέβαια φέτος , για να πούμε την αλήθεια , δε μας βοηθάει ο καιρός , αλλά αυτό δεν πάει να πει ότι θα συνεχιστεί κιόλας.

2.Την επόμενη φορά θα γίνει έναρξη αφού θα έχει πραγματοποιηθεί μια επιτυχής πτήση απόστασης από τον Ομπλό στην πάτρα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να χάνει η διαδρομή κάποια λίγα χιλιόμετρα , αλλά δεν θα υπάρχει αυτή η αναμονή για καλές συνθήκες την μέρα της έναρξης.

3.Ο υποστηριχτής στο έδαφος θα είναι πιλότος αλεξιπτώτου πλαγιάς και αυτός , έτσι θα μπορέσει να πάρει και ένα μεγάλο μέρος της οργάνωσης, για παράδειγμα , τηλεφωνικές ενημερώσεις , αλλά και πολλά άλλα , γιατί θα μπορεί κατά κάποιο τρόπο να προβλέψει και τις επόμενες κινήσεις που θα γίνουν.

Η επόμενη , και ελπίζω επιτυχής προσπάθεια , μπορεί να ξεκινήσει από τις 16.6.10 και μετά.Φωτογραφίες και βιντεάκια , ειδικά από την πτήση της Δευτέρας από τον Ομπλό στην πάτρα , μέχρι τι Λεβίδι Αρκαδίας , θα προσπαθήσω να ανεβάσω από το Σαββατοκύριακο και μετά.

Ευχαριστώ θερμά όλους όσους με έχουν βοηθήσει μέχρι τώρα , θα αναφερθώ ονομαστικά όταν τελειώσει το project με επιτυχία.
Σημείωση Ιστολογίου: Εμείς από την πλευρά μας να πούμε στον Πέτρο  Respect!
Tα χιλιόμετρα που έκανε καταρχάς με τα πόδια από το Δρέπανο μέχρι τον Ομπλό, και μετά την προσγείωση τη Δευτέρα το βράδυ άλλά και την Τρίτη ακούραστος από τις 6 το πρωί περπάτησε με το αλεξίπτωτο πάντα στην πλάτη από πριν το χωριό Κάπσας και μέχρι το μεσημέρι στις 2 περίπου είχε σκαρφαλώσει κυριολεκτικά στο Μαίναλο.
Η πτήση της Δευτέρας από τον Ομπλό στο Λεβίδι ήταν απλά καταπληκτική. Όχι γιατί δεν έχει ξαναγίνει, αλλά κυρίως γιατί δεν έχει ξαναγίνει με τέτοιες συνθήκες. Και επειδή την Δευτέρα βρεθήκαμε αρκετοί και πετάξαμε λίγο αργότερα στον Ομπλό το λέω μετά λόγου γνώσεως. Οι συνθήκες δεν ήταν ούτε για τοπική πτήση..
Respect Πετράν!

Περισσότερα στο www.kappagliding.gr/project_peloponnese
  • Aναδημοσίευση από το www.thebest.gr/news της ενημέρωσης που έστειλε το Paragliding And Aviation  το πρωί της Τρίτης.


 --------------------------------------
-----------------------
-------------

Τι είναι το x-peloponnese?

Project X - PELOPONNESE (Paragliding and Hiking)
Διάσχιση της Πελοποννήσου πετώντας (ανεμοπορώντας) με αλεξίπτωτο πλαγιάς και όπου αυτό δεν είναι εφικτό , περπατώντας , μεταφέροντας όλο τον εξοπλισμό στην πλάτη μέσα σε ένα ειδικό σακίδιο.
Αυτός ο τρόπος μετακίνησης θα γίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
Σημείο εκκίνησης θα είναι κοντά στον Ψαθοπυργο , το βορειότερο σημείο της Πελοποννήσου και τελικός στόχος το Ταίναρο.
Πιθανοί πυλώνες θα είναι Ψαθόπυργος , απογείωση Ομπλός και στη συνεχεία η Κλειτορία ,Βυτίνα, Στεμνίτσα , Σπάρτη, κορυφή Ταϋγετος (προφήτης Ηλίας), Άγιος Νικόλαος και Ταίναρο.
Συνολικά υπολογίζω ότι όλη η διαδρομή θα είναι περίπου στα 350 χιλιόμετρα και στα κομμάτια που θα πεζοπορήσω θα διαλέξω κατά προτίμηση ορειβατικά μονοπάτια. Με σύμμαχο τον καιρό και εκμεταλλευόμενος τα ανοδικά ρεύματα θα διανύσω όσο to δυνατόν πιο μεγάλη απόσταση πετώντας.
Πιστεύω ότι θα μπορέσω έτσι να καλύψω αποστάσεις μέχρι και 50 Χμ., όταν η πτήση δεν είναι εφικτή θα περπατήσω, αποφεύγοντας όσο γίνεται οδικούς δρόμους διαλέγοντας ορειβατικά μονοπάτια, όπως για παράδειγμα το Ε4.
Σε όλη τη διάρκεια θα υπάρχει καταγραφή μέσω on line-tracing ώστε ανά πασά στιγμή οι ενδιαφερόμενοι να μπορούν να παρακολουθήσουν τις δραστηριότητες.

 

ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ

Το project θα γίνει την άνοιξη και θα υπάρξουν διαφορετικές εναλλακτικές ημερομηνίες έναρξης, για να μπορούμε να διαλέξουμε καλές καιρικές συνθήκες, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες επιτυχίας . Υπολογίζω ότι η διάρκεια θα είναι από 5 μέχρι 9 μέρες ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.

ΣΤΟΧΟΙ

Πέρα από τη πρόκληση για μένα προσωπικά υπάρχουν τρεις βασικοί στόχοι.

Προβολή του αθλήματος.
Σημαντική είναι η θετική προβολή του αθλήματος που μέχρι τώρα είναι πολύ αδικημένο όσο αφορά την εμφάνιση του στα ΜΜΕ.

Συνεργασία και αρμονία με τη φύση.
Το άθλημα του αλεξιπτώτου πλαγιάς είναι από την φύση του ένα οικολογικό άθλημα.
Δεν χρησιμοποιείται κινητήρας και δεν υπάρχει καμία ρύπανση κατά την διάρκεια της πτήσης.
Θέλω επίσης να φανεί ότι extreme δραστηριότητες που δίνουν δυνατές συγκινήσεις μπορούν να υπάρξουν αγκαλιάζοντας τη φύση και το περιβάλλον και όχι καταστρέφοντας το. Όσοι πετάνε cross-country το ξέρουν καλά ότι η επιτυχία μπορεί να υπάρχει μονό σε συνεργασία με τον καιρό που είναι κομμάτι τις φύσης

Ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς της Πελοποννήσου.
Στη σχεδιαζόμενη διαδρομή θα περάσω από πανέμορφες περιοχές όπως Ερύμανθο, Χελμό, Μαίναλο ,Ταΰγετο και Μάνη. Δεν υπάρχει καλύτερη παρουσίαση της περιοχής αυτής από την οπτική γωνία των αετών. Τα πλάνα που θα τραβηχτούν τόσο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού όσο και κατά την προετοιμασία θα μιλήσουν με τη δική τους γλωσσα.

 --------------------------------------------
Από την ιστοσελίδα της Λέσχης Αλεξιπτώτου Πλαγιάς της Πάτρας:
 Ο Πέτρος Κουργιαλής είναι μέλος της ΛΕΑΛΠΠΑ από το 2003.
Όλη αυτή τη περίοδο ο πραγματοποίησε πολλές πρωτοποριακές πτήσεις στην Πελοπόννησο, αλλά και σε διάφορες άλλες περιοχές της Ελλάδος.
 Το 2003: έφτασε πετώντας με Αλεξίπτωτο Πλαγιάς από την Πάτρα στα Καλάβρυτα.
 Το 2003 επίσης: από τα Καλάβρυτα πέταξε ως την Μεγάλη Βρύση της Σπάρτης, κάνοντας  94χμ πτήση σε ευθεία.
 Το 2005 πάλι σε μια πρωτοποριακή πτήση, έφτασε από την Κόνιτσα στα Βραγγιανά, καλύπτοντας έτσι 107χμ πετώντας πάνω από την Πίνδο.
Το 2008 πέταξε 134χμ ξεκινώντας από το Καλούσι Αχαΐας και ανεμοπορώντας πάνω από την Βλαχέρνα και τα Καλάβρυτα προσγειώθηκε, μετά από 6 ώρες στην Τρίπολη.
Το 2008 επίσης άλλη μια μικρή σε χιλιόμετρα πτήση αλλά πρωτότυπη αφού πετώντας από τον Ομπλό  ανεμοπόρησε ανατολικά και προσγειώθηκε στο Διακοπτό, κάτι που που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ.

Η ιδέα του Πέτρου να διασχίσει όλη την Πελοπόννησο πετώντας και περπατώντας είναι μια πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα ιδέα. Από την πλευρά μας, από την ΛΕΑΠΠΠΑ, θα σταθούμε, όσο μπορούμε, πλάι του, σε αυτή του την προσπάθεια και του ευχόμαστε καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο τολμηρό του εγχείρημα!

 Από την εφημερίδα Πελοπόννησο:







Εμείς από την Πλευρά μας να ευχηθούμε μέσα από την καρδιά μας
να έχει πολύ μεγάλη επιτυχία και σε αυτή την προσπάθεια του 
ο συναθλητής μας και Εκπαιδευτής της Λέσχης της Πάτρας Πέτρος Κουργιαλής..!
 ---------------------------------------------------------------
Περισσότερα μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του Πέτρου:
www.kappagliding.gr/project_peloponnese

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε το εδώ..!: