Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Η Τουρκία γίνεται πατρίδα το Ίκαρου..

 *Aντιγράφουμε ένα πρόσφατα δημοσιοποιηθέν έγγραφο της ΕΛΑΟ από το www.greekhelicopters.gr
ΑΦΗ και ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΙΚΑΡΙΟΥ ΦΛΟΓΑΣ

ΠΡΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, κ. Γ. ΙΩΑΝΝΙΔΗ
Κοινοποίηση : Υπουργό Πολιτισμού, κ. Μ.Λιάπη.
Υπουργό Εθνικής Αμύνης, κ. Ε.Μειμαράκη.
Υφυπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας & Νησιωτικής Ανάπτυξης, κ. Π.Καμμένο.
Βουλευτή Α! Θεσσαλονίκης Ν.Δ, κ. Κων.Γκιουλέκα.
Πρόεδρο της Επιτροπής Ικάριου Ακαδημίας, κα Μ. Γιαουτζή
Έπαρχο Ικαρίας, κ. Ν. Ρουζινό
ΘΕΜΑ: ΑΦΗ και ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΙΚΑΡΙΟΥ ΦΛΟΓΑΣ.
Σχετικές : ΕΛΑΟ / 2007 202/3-12-2007, ΕΛΑΟ / 2007 220/28-12-2007

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
1. Με τις παραπάνω σχετικές ζητούσαμε την πραγματοποίηση μίας συνάντησης του Προεδρείου της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας (ΕΛ.Α.Ο) με τον Υφυπουργό Αθλητισμού (φυσικό προϊστάμενο) προκειμένου να ενημερωθεί η Αθλητική Ηγεσία της Ελλάδος για τον κίνδυνο μίας επικείμενης «ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ», της εγκατάλειψης του δικαιώματος της Ελλάδος να μεταφέρει την ΙΚΑΡΙΟ ΦΛΟΓΑ από τον βωμό του ΙΚΑΡΟΥ στην Ικαρία, στον χώρο τελετής – διεξαγωγής των αγώνων της ανά τετραετία ΙΚΑΡΙΑΔΑΣ (World Air Games).

2. Με την (a) σχετική σας γνωρίζαμε την περιοριστική ημερομηνία προ της οποίας θα έπρεπε να είχαμε δηλώσει επισήμως και εγγράφως στην ΔΙΕΘΝΗ ΑΕΡΑΘΛΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (F.A.I) ότι θα πραγματοποιούσαμε την μεταφορά της ΙΚΑΡΙΟΥ ΦΛΟΓΑΣ στην ΙΤΑΛΙΑ όπου πραγματοποιείται η ΙΚΑΡΙΑΔΑ 2009 (World Air Games).
3. Στην προσπάθεια μας αυτή συνέδραμαν και οι κύριοι Π. Καμμένος (Υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας & Νησιωτικής Ανάπτυξης) ο οποίος παρέστη στο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ της F.A.I στην Ρόδο τον περασμένο Οκτώβριο, ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης, καθώς επίσης και ό βουλευτής Θεσσαλονίκης κος Κων. Γκιουλέκας ο οποίος παρέστη στην τελετή της Αερολέσχης Θεσσαλονίκης κατά την διάρκεια της οποίας επεξηγήθει ο διαφαινόμενος κίνδυνος ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΕΜΠΟΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.
4. Τώρα που η τελική ημερομηνία για την δήλωση της μεταφοράς ΠΕΡΑΣΕ και οι πιθανότητες να συνεχιστεί η παράδοση αυτή είναι από ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ έως ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ, και οι Τούρκοι ετοιμάζονται για την ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ τους κατά της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, απομένει να μάθει Ελληνικός Λαόςπως ο Ίκαρος απέκτησε Τουρκική Ιθαγένεια και γιατί η ΙΚΑΡΙΟΣ ΦΛΟΓΑ ΔΕΝ θα ανάβει στον ΒΩΜΟ του ΙΚΑΡΟΥ στην ΙΚΑΡΙΑ, όπως γινόταν μέχρι τώρα, αλλά στην Αττάλεια της Τουρκίας στην νέα πατρίδα του Ίκαρου από όπου και θα μεταφερθεί στον χώρο όπου θα τελείται η ΙΚΑΡΙΑΔΑ (World Air Games).
5. Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 1994 (Λιάνης-Βασιλακόπουλος) επέτυχαν με τις ενέργειες τους να αρνηθούν την τέλεση της ΠΡΩΤΗΣ ΙΚΑΡΙΑΔΑΣ στην Ελλάδα, που τους είχε ήδη αναλάβει, με αποτέλεσμα να διεξαχθούν στην Τουρκία που καιροφυλακτούσε και κατόπιν τούτου, να θεσπισθεί να παρελαύνει η Τουρκική σημαία ΠΡΩΤΗ στις παρελάσεις της εκάστοτε ανά τον Κόσμο ΙΚΑΡΙΑΔΑΣ, επειδή ήταν αντίθετοι με τους προηγούμενους πολιτικούς της προηγούμενης Κυβέρνησης (Μεϊμαράκη-Παπαγεωργόπουλου) οι οποίοι είχαν αναλάβει την τέλεση της ΠΡΩΤΗΣ ΙΚΑΡΙΑΔΑΣ στην ΕΛΛΑΔΑ και οι οποίοι είχαν προετοιμάσει άριστα τα πάντα.
6. Τώρα με την κυβέρνηση της Ν.Δ και την ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ κύριε Υφυπουργέ, για την ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ, αλλά και με την από τριετία άρνηση του κ. ΟΡΦΑΝΟΥ (Πρώην Υφυπουργού Αθλητισμού) να δεχθεί σε συνάντηση το Δ.Σ της ΕΛ.Α.Ο συντελείτε στην πραγμάτωση της ΔΕΥΤΕΡΗΣ και ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ έναντι της Ελληνικής Ιστορίας, δίδοντας το δικαίωμα στους Τούρκους να ζητήσουν το δικαίωμα της μεταφοράς της ΙΚΑΡΙΟΥ ΦΛΟΓΑΣ, δικαίωμα το οποίο είχε μόνο η ΕΛΛΑΔΑ η ΠΑΤΡΙΔΑ του ΙΚΑΡΟΥ κατοχυρωμένο με απόφαση της Διεθνούς Αεραθλητικής Ομοσπονδίας(F.A.I).
7. Θα πρέπει άπαντες να γνωρίζουν ότι το γεγονός αυτό δεν θα στοίχιζε οικονομικά στην Ελλάδα περισσότερα από 15-20.000 ΕΥΡΩ την εποχή πού σπαταλούνται ΔΙΣ ΕΥΡΩ για «άλλες» υποθέσεις.
8. Το παρόν ΕΓΓΡΑΦΟ δεν θα δοθεί στην δημοσιότητα προς το παρόν, θα δοθεί όμως αργότερα όταν η FAI θα πάρει την οριστική απόφαση (προσεχή Απρίλιο) σχετικά με την μεταφορά για να ενημερωθεί το αεροπορικό και Αεραθλητικό δυναμικό της Ελλάδας, οι κάτοικοι της Ικαρίας, και οι συγγραφείς της Ελληνικής Παράδοσης οι οποίοι θα πρέπει να εξηγήσουν στις επόμενες γενιές :
. ΓΙΑΤΙ η Τουρκική σημαία παρελαύνει ΠΡΩΤΗ στις εκάστοτε ΙΚΑΡΙΑΔΕΣ.
. ΓΙΑΤΙ ο ΙΚΑΡΟΣ απέκτησε Τουρκική ιθαγένεια.
. ΓΙΑΤΙ η ΙΚΑΡΙΟΣ ΦΛΟΓΑ ανάβει στην Αττάλεια.
. ΓΙΑΤΙ η μεταφορά της Φλόγας δεν γίνεται από τον ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΙΚΑΡΟΥ, που για τον λόγο αυτό δημιουργήθηκε με χρήματα του Ελληνικού Κράτους, στον χώρο τέλεσης της εκάστοτε ΙΚΑΡΙΑΔΑΣ από τους μαθητές της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΙΚΑΡΩΝ όπως είναι η ΠΑΡΑΔΟΣΗ.
. Και βεβαίως ποιοι είναι αυτοί πού συνετέλεσαν στην μεγάλη αυτή ΝΤΡΟΠΗ.
9. Οι Έλληνες Αεροπόροι και Αεραθλητές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία, έπραξε το καθήκον της και ότι δεν έχει καμία συμμετοχή στην ΝΤΡΟΠΗ αφού εξάντλησε κάθε δυνατή προσπάθεια να αποφευχθεί το γεγονός αυτό της ΝΤΡΟΠΗΣ πού θα συζητηθεί για πολύ καιρό από όλα τα κράτη μέλη της Διεθνούς Αεραθλητικής Ομοσπονδίας.
Για την Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΕΡΑΘΛΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Τ.Θ. 70262, 166 10 Γλυφάδα – Τηλ : (210) 9649 788 – Fax : (210) 9649 547 , e-mail : elaoinfo@elao.gr

Πηγή: www.greekhelicopters.gr

2 σχόλια:

  1. Βαγγέλη αυτό πρέπει να το δημοσιεύσεις και στο sky

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομίζω ότι έχεις δίκιο Αντώνη. Το έβαλα. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πείτε το εδώ..!: