Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Paramotor πέφτει επάνω στο πλήθος σε επίδειξη... και μερικές σκέψεις...

 Συνήθως σε αυτό το ιστολόγιο τα βιντεάκια, οι φωτογραφίες και οι ειδήσεις που ανεβάζουμε είναι αυτά που μας κάνουν εντύπωση κατά την περιήγησή μας στον ιντερνετόκοσμο.
Είναι αυτά που μας συστήνουν οι φίλοι μας και ακόμα περισσότερο χαιρόμαστε να ανεβάζουμε αυτά που τραβούν οι ίδιοι και μας τα στέλνουν για δημοσίευση.

Κάποιες φορές δημοσιεύουμε και βιντεάκια ή ειδήσεις από συμβάντα περισσότερο με σκοπό το να μάθουμε αν μπορούμε κάτι από αυτά. Λέω ''αν μπορούμε'' γιατί η μάθηση είναι μια εντελώς ξεχωριστή διεργασία μέσα στο μυαλό του καθενός από εμάς.
Αλλιώς αντιλαμβάνεται ο καθένας μας τα πράγματα, αλλιώς τα επεξεργάζεται με βάση την δική του μεγαλύτερη ή μικρότερη εμπειρία και ικανότητα, αλλιώς τα αξιολογεί στην βαθμίδα των προτεραιοτήτων και των στάνταρτ διαδικασιών ασφαλείας που έχει θέσει για τον εαυτό του και βέβαια όλα αυτά γίνονται αφού καταφέρει να προσπεράσει αυτή την αυτόματη ανακλαστική αντίδραση που έχουμε όλοι οι άνθρωποι, ότι δηλαδή ''αυτό δεν πρόκειται ποτέ να συμβεί σε μένα'' και την ακλόνητη μερικές φορές πεποίθησή μας ότι ''τα ατυχήματα συμβαίνουν στους άλλους - σε όλους τους άλλους ίσως - εκτός από εμάς''.
Φαίνεται εμείς δεν έχουμε κάνει ποτέ λάθος στην ζωή μας και γι΄αυτό ούτε και τώρα πρόκειται να μας ξεφύγει αυτό το απειροελάχιστο χιλιοστό που θα κρίνει πχ την πτήση από το στολάρισμα και που πιθανότατα θα συνδυαστεί με έναν άλλο μικρό αστάθμητο παράγοντα στο θερμικό που θα σκάσει μύτη εκεί κοντά, ή στον εξοπλισμό μας που δεν είναι αυτός που έχουμε συνηθίσει ή στην ψυχολογία τη δική μας, γιατί κάθε ημέρα ούτε κι εμείς οι ίδιοι δεν είμαστε ίδιοι σε διάθεση, ικανότητες και αντανακλαστικά.
Το βιντεάκι που δημοσιεύουμε σήμερα είναι για να μάθουμε.
Πρόκειται για ένα Παραμοτέρ σε κάποιου είδους επίδειξη πιθανότατα σε κάποια χώρα της Λατινικής Αμερικής. Πέφτει πάνω στο πλήθος μάλλον λόγω ενός στιγμιαίου παρολίγον στολαρίσματος που τον έκανε να χάσει το ελάχιστο ύψος που τον χώριζε από το πλήθος που παρακολουθούσε.
Το δημοσιεύμε περισσότερο γιατί σαν ένα απομακρυσμένο (από την Ελλάδα) γεγονός μπορούμε να βγάλουμε πιο ασφαλή συμπεράσματα  για την ουσία και για την ασφάλεια τέτοιων επιλογών, και μιας και το καλοκαίρι που μας πέρασε έτυχε να ακούσουμε και να διαβάσουμε πολλές συζητήσεις σχετικά.

Το βιντεάκι αναρτήθηκε χθες στο τοπικό blog της Αιγιάλειας: http://enaigeira.blogspot.com
με επικεφαλίδα: '''ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: Άνδρας που κάνει paragliding χάνει τον έλεγχο, πέφτει πάνω σε ηλικιωμένο και τον τραυματίζει θανάσιμα - Δείτε το!''
και κείμενο: '''Αφού ήταν άσχετος, τι έκανε αυτο το επικίνδυνο σπόρ;
Πήρε τον παππούλη στο λαιμό του....''

και βέβαια δεν μπορώ να μην σκέφτομαι το πως η μαμακία που θα κάνει ο άλλος στην Λατινική Αμερική (πόσο μάλλον στην ίδια την Ελλάδα) θα μπορέσει με αυτό τον απλό τρόπο να επηρεάσει (με πολλούς τρόπους) και την δική μου πτήση και των φίλων και της Λέσχης μου, όταν θα πάμε να πετάξουμε μεθαύριο λίγο πιο πέρα στην Αιγιάλεια, όπως στην Πούντα πχ ή και όπουδήποτε αλλού... τροφή για σκέψη λοιπόν....
Mπορείτε να δείτε το βίντεο κατευθείαν στο  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε το εδώ..!: