Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Πτήσεις Παραμοτέρ κοντά στο Αεροδρόμιο Ελευσίνας - Ανακοίνωση ΕΛΑΟ

 *Αναδημοσιεύουμε το θέμα όπως το βρήκαμε στις σελίδες του εξαιρετικού http://www.paramoter.gr/:

H ΕΛΑΟ έστειλε την παρακάτω ανακοίνωση στα σωματεία σχετικά με πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την Πολεμική Αεροπορία και πτήσεις παραμοτερ στην Ελευσίνα.


Το θέμα είναι πολύ σημαντικό και χρειάζεται την προσοχή όλων μας. Δεν πρέπει η απερισκεψία μεμονωμένων ατόμων να βάλει σε κίνδυνο τις προσπάθειες όλων μας.

pdfΔείτε την ανακοίνωση

(Πηγή: http://www.paramoter.gr_)

 Δείτε παρακάτω και την πιο αναλυτική ανακοίνωση από την Επιτροπή Αλεξιπτώτου Πλαγιάς: 

Πτήσεις πλησίον αεροδρομίων

elaologoΗ ΕΛΑΟ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με ττις πτήσεις πλησιόν αεροδρομίων και ειδικά στρατιωτικών. Πρόσφατο συμβάν στην Ελευσίνα δημιούργησε πρόβλημα με αποτέλεσμα την προειδοποίηση από πλευράς Πολεμικής Αεροπορίας.


Συγκεκριμένα περιστατικό με μηχανοκίνητο αλεξίπτωτο καταγράφηκε από το αεροδρόμιο Ελευσίνας. Ακολούθησε έλεγχος για την παράβαση η οποία δεν είχε αποτέλεσμα και τελικά έγινε έγγραφη διαμαρτυρία στην ΕΛΑΟ η οποία εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση. Θυμίζουμε ότι απαγορεύονται οι πτήσεις εντός 10 ΝΜ από αεροδρόμια. Ειδικά για το αεράθλημά μας είναι σημαντικό να διασφαλίσουμε τα όσα προβλέπονται από τον κανονισμό της ΥΠΑ με βάση τον οποίο δεν είμαστε υποχρεωμένοι από το 2006 και μετά ούτε να υποβάλλουμε σχέδιο πτήσης, ούτε να παίρνουμε άδεια από τον πύργο ελέγχου, ούτε να νηολογούμε τις συσκευές μας. απλά πρέπει να τηρούμε αυτό το όριο ασφάλειας. Πριν το 2006 με βάση κανονισμό της ΥΠΑ έπρεπε να κάνουμε τα προαναφερθέντα και θα ήταν κρίμα να επιστρέψουμε σε αυτή τη κατάσταση, ακόμα και αν ποτέ δεν εφαρμόστηκε στη πράξη από την πλευρά μας.
Ο κανονισμός απαγορεύει ρητά τις πτήσεις πλησίον αεροδρομίων, εκτός αν υπάρχει σχετική άδεια. Άδειες για τέτοιες πτήσεις σε αλεξίπτωτα πλαγιάς δεν έχουν δοθεί για κανένα αεροδρόμιο οπότε είναι απαραίτητο για την διασφάλιση της νομιμότητας της πτητικής μας δραστηριότητας να τηρούμε τα όσα προβλέπονται. Η ευσυνείδητη συμπεριφορά από όλους μας θα διασφαλίσει τις πτήσεις όλων των πιλότων στην Ελλάδα. Πρέπει να αναλογιστούμε τις πιθανές συνέπειες που θα έχουν οι πράξεις των λίγων στις πτήσεις όλων μας. Ειδικά στο απευκταίο ενδεχόμενο ατυχήματος οι συνέπειες θα είναι τεράστιες.
Καλούνται λοιπόν όλοι οι αεραθλητές να τηρούν τα όρια ασφάλειας του κανονισμού και για τους λόγους ασφάλειας όπως ορίζονται αλλά και ως ένδειξη σεβασμού στην δυνατότητα πτήσης των πιλότων σε όλη τη χώρα.
Πηγή: http://eap.elao.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε το εδώ..!: