Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Πρωτογενής Αεροδιακομιδή (Επέμβαση στον τόπο του ατυχήματος)

Πρόκειται για κάτι που λείπει από τη χώρα μας και από ότι φαίνεται θα λείπει για πολλά χρόνια ακόμα. Η Πρωτογενής Αεροπορική επέμβαση και διακομιδή από τον τόπο ενός σοβαρού ατυχήματος.
Δυστυχώς μετά τα απανωτά τραγικά δυστυχήματα με τα ελικόπτερα του ΕΚΑΒ πριν μερικά χρόνια και την αφαίρεση λόγω αδυναμίας, από τον συγκεκριμένο φορέα, του αεροπορικού μέσου, αφαιρέθηκε και η δυνατότητα εξέλιξης του σε έναν αεροπορικό φορέα που θα επεμβαίνει γρήγορα και καταλυτικά για τη αεροδιακομιδή τραυματιών εκεί που υπάρχει άμεση ανάγκη.
Βέβαια υπάρχει και η Πολεμική Αεροπορία που επιτελεί ένα πολύ σημαντικό έργο ημέρα και νύχτα με τα ελικόπτερα έρευνας και διάσωσης Super Puma και τα παλιότερα AB-205 που διαθέτει και στην οποία έχουν διατεθεί και τα εναπομείναντα A-109 Power του ΕΚΑΒ,τα οποία και χρησιμοποιεί επιτυχώς για ημερήσιες κυρίως αεροδιακομιδές.
Όμως η δουλειά των ελικοπτέρων της ΠΑ είναι η έρευνα και διάσωση, δεν είναι η αεροδιακομιδή. Το ότι αναλαμβάνει τις αεροδιακομιδές ασθενών από τα νησιά κυρίως, επειδή απέτυχε παταγωδώς ο πολιτικός φορέας που έπρεπε κανονικά να έχει την ευθύνη, είναι μια επέκταση του ρόλου της και στα πλαίσια της παροχής κοινωνικού έργου.
Δεν πρόκειται ποτέ όμως να μεταλαχθεί στον φορέα εκείνον που θα επεμβαίνει άμεσα σε τροχαία για παράδειγμα ατυχήματα και θα αναλαμβάνει την πρωτογενή διακομιδή ενός τραυματία άμεσα στο κοντινότερο νοσοκομείο. Γιατί είναι άλλος ο ρόλος της.
Από αυτή την οπτική γωνία τα τρία διαδοχικά τραγικά δυστυχήματα των ελικοπτέρων του ΕΚΑΒ πριν μερικά χρόνια πήγαν την Ελλάδα πολλά ατέλειωτα χρόνια πίσω σε σχέση με όσα συμβαίνουν στον τομέα αυτό, στον υπόλοιπο πολιτισμένο κόσμο, στον οποίο πολύ θα το θέλαμε να ανήκουμε ..

Αυτό το βιντεάκι φτιάχτηκε για να δείξει ότι κινητό και οδήγηση σκοτώνουν. Εκτός από αυτό προσέξτε και τα ελικόπτερα που προγειώνονται διαδοχικά στον αυτοκινητόδρομο για να παραλάβουν τους τραυματίες:


Μπορείτε να δείτε ακόμα σχετικά:

Η άγνωστη ιστορία των Ελληνικών Piaggio P-180 Avanti Medevac του ΕΚΑΒ..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε το εδώ..!: