Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

Ατύχημα στη Χαλκιδική? - Άκυρος ο συναγερμός! (Ανανέωση 3)

Ανανέωση Δευτέρα 12/10/09
Όπως είχα υποσχεθεί χθες, αντιγράφω από την επίσημη ιστοσελίδα της Πολεμικής Αεροπορίας:

9/10/09: ''Για Ερευνα - Διάσωση, Super Puma εκτέλεσε αποστολή έρευνας - εντοπισμού αγνοούμενου ανεμοπτεριστή στην θαλάσσια περιοχή Σπαλαθρονησίας Χαλκιδικής, συμπληρώνοντας 2,9 ώρες πτήσης.''

Ανανέωση Κυριακή 11/10/09
Αυτό ήταν το πρώτο σχόλιο με το οποίο ξεκίνησε αυτή η ανάρτηση για το ''ατύχημα'' χθες το πρωί:
''Σημείωση ιστολογίου: Ας ελπίσουμε να ήταν απλώς κάποιο kite surf που μοιάζει με αλεξίπτωτο πλαγιάς και κάποιος άσχετος να το πήρε ως τέτοιο όταν το είδε στη θάλασσα και να ειδοποίησε τις αρχές.. Περιμένουμε ένα καλό νέο σύντομα..''
(και φυσικά μπορείτε να την ξαναδείτε λίγο παρακάτω..)

Τελικά φαίνεται ότι είχαμε ευτυχώς πολύ δίκιο όταν είπαμε από την αρχή για πιθανή σύγχυση και για kite surf...

Κάτι τέτοιο φαίνεται πως είδε η γυναίκα που ήταν ''αυτόπτης μάρτυρας'' και όντας σε πλήρη άγνοια για το τι ήταν το πέρασε για Παραπέντε.
Βλέπετε το άθλημά μας έχει γίνει πλέον αρκούντως αναγνωρίσιμο από τους άσχετους, ενώ το kite surf δεν έχει χτίσει ακόμη μια παρόμοια με τη δική μας, πως να την πω τώρα, ''μακρόχρονη'' παράδοση και πολλοί είναι εκείνοι που δεν το έχουν δει ακόμα και έχουν άγνοια.
Παρόμοιοι λάθος συναγερμοί έχουν συμβεί παλιότερα και σε πολλές άλλες περιοχές, μέχρι που το Λιμενικό απέκτησε ένα βαθμό εμπειρίας για το ποιο άθλημα κάνει τι και που αυτό δραστηριοποιείται, ώστε να φιλτράρει τις αναφορές από άσχετους..
Ευχαριστίες
Θα ήθελα στο σημείο αυτό μέσω του ιστολογίου να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Πολεμική Αεροπορία που σήκωσε ένα καθόλου ευκαταφρόνητο Super Puma με πέντε ανθρώπους πλήρωμα, να ψάχνει όλη τη νύχτα με κίνδυνο ζωής τη θάλασσα με τον προβολέα..
Αύριο που είναι Δευτέρα και θα ενημερωθεί η ιστοσελίδα της ΠΑ στο πεδίο για την κοινωνική προσφορά θα σας πω με νεότερη ανανέωση πόσες ώρες πέταξε το συγκεκριμένο ελικόπτερο, χωρίς να ξέρουμε ακόμα βέβαια αν ενεργοποιήθηκε μόνο ένα...
Και στο Λιμενικό Σώμα ένα μεγάλο ευχαριστώ, που ανταποκρίθηκε ψάχνοντας για τουλάχιστον ένα εικοσιτετράωρο, στην Αστυνομία στην Πυροσβεστική και σε όποιον άλλο εθελοντικό οργανισμό κινητοποιήθηκε έστω και αναίτια και επειδή αχρείαστοι να είσαστε και ας παθαίνουμε πολύ σπάνια ατυχήματα (άσχετα τί λένε οι εχοντες άγνοια) και επειδή ποτέ δεν ξέρεις πως τα φέρνει η ρημάδα η ζωή...
Μπορεί την επόμενη φορά η ανάγκη να είναι πραγματική...

Σας το ωφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ...!
--------------------------------------------------
Για την ιστορία του πράγματος η είδηση της λήξης της έρευνας από το Nooz.gr:

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η έρευνα των σωστικών συνεργείων για τον εντοπισμό ανεμοπτεριστή, ο οποίος φερόταν να έπεσε, αργά το απόγευμα της Παρασκευής, στη θαλάσσια περιοχή του Τορωναίου Κόλπου, στη Χαλκιδική.

Οι αρχές κινητοποιήθηκαν αμέσως μετά την πληροφόρησή τους για το συμβάν, από άτομο που βρισκόταν στην περιοχή. Ωστόσο, έπειτα από εκτεταμένη έρευνα σε ξηρά και θάλασσα, χωρίς να βρεθεί κάτι, αποφασίστηκε, αργά το απόγευμα του Σαββάτου, να σταματήσει η επιχείρηση.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν δυνάμεις του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής, παραπλέοντα πλοία, ομάδα εθελοντών, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας συμμετείχε και ένα ελικόπτερο Σούπερ Πούμα.

---------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------

Ανανέωση Σάββατο 19:00
Δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη και οι έρευνες σύμφωνα με τα ενημερωτικές σελίδες στο νετ συνεχίζονται.
Κάποιες πληροφορίες κάνουν λόγο και για ξένο πιλότο, πιθανόν με μηχανοκίνητο αλεξίπτωτο.
Το πολύ καλό είναι ότι τα παιδιά που πετάνε στην ευρύτερη περιοχή είναι όλοι μια χαρά.
Από εκεί και πέρα ας ελπίσουμε να έχει γίνει κάποια άλλου είδους σύγχυση και να πρόκειται περί λάθους συναγερμού.
Ελπίζουμε τα καλύτερα...

--------------------------------------------------
Πρώτη Ανάρτηση Σάββατο 09:47 πμ:
Σημείωση ιστολογίου: Ας ελπίσουμε να ήταν απλώς κάποιο kite surf που μοιάζει με αλεξίπτωτο πλαγιάς και κάποιος άσχετος να το πήρε ως τέτοιο όταν το είδε στη θάλασσα και να ειδοποίησε τις αρχές.. Περιμένουμε ένα καλό νέο σύντομα..

---------------------------------------------------
Αντιγράφω από troktiko blog:

''Θρίλερ με αγνοούμενο Ανεμοπτεριστή στη Χαλκιδική
Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση εντοπισμού ανεμοπτεριστή, o oποίος αγνοείται, μετά την πτώση με το αλεξίπτωτό του στη θαλάσσια περιοχή της Χαλκιδικής.
Άμεσα στήθηκε επιχείρηση εντοπισμού μεταξύ του Ν. Μαρμαρά και του Πόρτο Κουφό, στην οποία συμμετέχει το...

Λιμενικό, η Πυροσβεστική, εθελοντές και ένα ελικόπτερο σούπερ πούμα.
Ο άτυχος άνδρας, ο οποίος επιδίδονταν στο «αλεξίπτωτο πλαγιάς», θεωρείται αγνοούμενος από τις 21:00 χθες το βράδυ.''
-----------------------------------------------------
Αντιγράφω από ποντικοπαγίδα blog:

Αναζητείται ανεμοπτεριστής στην Χαλκιδική…
Σε εξέλιξη μέχρι αργά το βράδυ της Παρασκευής βρισκόταν επιχείρηση εντοπισμού ανεμοπτεριστή που φέρεται να έπεσε και να αγνοείται σε θαλάσσια περιοχή της Χαλκιδικής. Οι Αρχές κινητοποιήθηκαν αμέσως μετά την πληροφόρηση τους για το συμβάν, από άτομο που βρισκόταν στην περιοχή. Στις έρευνες, που διεξάγονται μεταξύ του Ν. Μαρμαρά και του Πόρτο Κουφό, συμμετέχουν δυνάμεις του Λιμενικού, από θάλασσα και ξηρά, μαζί με παραπλέοντα πλοία, ομάδα εθελοντών και ένα ελικόπτερο Σούπερ Πούμα.
------------------------------------------------------
Αντιγράφω από Αγγελιοφόρο:

Αγνοείται ανεμοπτεριστής στον Μαρμαρά
΄Ερευνες για τον εντοπισμό ενός ανεμοπτεριστή στην θαλάσιια περιοχή της Τορώνης βρίσκονται σε εξέλιξη από το απόγευμα. Όπως έγινε γνωστό, μετά από την καταγγελία μίας γυναίκας, που ήταν αυτόπτης μάρτυρας στο περιστατικό, ο ανεμοπτεριστής στις 8 το βράδυ έπεσε στη θάλασσα, στο σημείο Αζάπικο και από εκείνη τη στιγμή πραγματοποιούνται έρευνες για τον εντοπισμό του. Στην επιχείρηση συμμμετέχουν δυνάμεις του λιμενικού, αλευτικά σκάφη και ένα ελικόπτερο Super Puma.
------------------------------------------------------
Η ίδια πάνω κάτω ενημέρωση υπάρχει πλέον και στις περισσότερες ενημερωτικές σελίδες στο internet ενώ χθες αργά το βράδυ όπως έμαθα το είχε βγάλει τρειλερ η ΕΤ-3.
Ας ελπίσουμε να είναι κάποιου είδους σύγχυση ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε το εδώ..!: