Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

Αερο-ναυτική μετεωρολογία του Κώστα Πικρού

και άλλα δύο βιβλία από την ΕΛΑΟ

Eυχάριστη ανακάλυψη!
Στο ανανεωμένο site της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας (ΕΛΑΟ) έχει προστεθεί σελίδα με τίτλο ''Βιβλιογραφία'' η οποία περιέχει τρία ενδιαφέροντα βιβλία σε ηλεκτρονική μορφή. Ειδικά το πρώτο, η Αερο-ναυτική μετεωρολογία έχει επανεκδοθεί αμέτρητες φορές και αποτελεί το βασικό εγχειρίδιο εκμάθησης του καιρού για οποιονδήποτε θεωρεί τον εαυτό του αεραθλητή, ανεμοπόρο, ακόμα και ιστιοπλόο κλπ.
Ο Κώστας Πικρός, ανεμοπόρος και ο ίδιος, αποτελεί μορφή που έχει προσφέρει πάρα πολλά στον ευρύτερο χώρο μας και με την έρευνα που κάνει για τις αύρες στην Ελλάδα, συνεχίζει να προσφέρει ακούραστα.
Παραθέτουμε αυτούσια από την ιστοσελίδα της ΕΛΑΟ :

http://www.elao.gr/web/index.html :

Βιβλιογραφία:
Στην ενότητα αυτή θα υπάρχουν σύνδεσμοι για βιβλία σε ηλεκτρονική μορφή σχετικά με τον αεραθλητισμό, εφόσον φυσικά υπάρχει η άδεια από τον συγγραφέα ή τον εκδότη.
1. Αερο-ναυτική μετεωρολογία
του Κώστα Πικρού
Το βιβλίο αυτό εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1972 σαν ένα μικρό "εγκόλπιο μετεωρολογίας" των αεροπροσκόπων. Από τότε έκανε διαδοχικές ανατυπώσεις, συνοδευόμενο με πρόσθετα άρθρα, μέχρις ότου το 1993 πήρε την τελική μορφή του, για την Αερολέσχη Έδεσσας.
Χρησιμοποιήθηκε για την εκπαίδευση αεραθλητών, αλλά και ιστιοπλόων. Μία ακόμα ανατύπωση έγινε το 1999 από την Αερολέσχη που συνεχίζει να το διαθέτει
Το 2006 η Αερολέσχη Έδεσσας και ο συγγραφεύς συμφώνησαν στην διάδοση του βιβλίου μέσω του διαδικτύου, προς όφελος του ελληνικού αεραθλητισμού.
2. Ο θαυμαστός κόσμος των μικρών αεροπλάνωντου Γιάννη Κωνσταντακάτου
Το βιβλίο αυτό δημοσιεύτηκε στο Internet απευθείας. Φιλοξενείται στο site http://www.aeromodelling.gr/ του κ. Κώστα Κωστόπουλου.
Αποτελεί "παράδεισο" γνώσεων για όσους θέλουν να ασχοληθούν ή ασχολούνται ήδη με τον αερομοντελισμό.
3. Εκπαιδεύοντας Ανεμοπόρους
του Κώστα Πικρού
Το βιβλίο αυτό εκδόθηκε το 1991 από την Ανεμολέσχη Αθηνών. Δεν αποτελούσε διδακτικό βιβλίο της Σχολής Ανεμοπορίας της λέσχης, αλλά είχε σαν σκοπό να εξάπτει, με ευχάριστο τρόπο, το ενδιαφέρον των μαθητών στις διάφορες ασκήσεις που περιλάμβανε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και στις παραλλαγές τους.Το 2007 η Ανεμολέσχη Αθηνών και ο συγγραφεύς συμφώνησαν στην διάδοση του βιβλίου μέσω του διαδικτύου, προς όφελος του ελληνικού αεραθλητισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε το εδώ..!: