Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

Πτώση μονοκινητήριου αεροπλάνου στo Χελμό - Τραγικό δυστύχημα με Παραμοτέρ στην Λίμνη Πολυφύτου Κοζάνης - Ανανέωση

 Δυστυχώς δεν ήταν ένα καλό Σαββατοκύριακο για την αεροπορία και τον αεραθλητισμό.
Και παρότι τα μεσημεριανά νέα της Κυριακής από τα Καλάβρυτα ήταν κάπως καλά, με τους χειριστές του αεροπλάνου που έκανε αναγκαστική (?) προσγείωση στο πάρκινγκ του χιονοδρομικού να έχουν απεγγκλωβιστεί από τα συντριμια έχοντας τις αισθήσεις τους (αν και η κατάσταση του ενός αναφέρεται ως κρίσιμη) και μεταφέρθηκαν με ένα Super Puma και ένα ΑΒ-205 της Π.Α. στο νοσοκομείο του Ρίου, ωστόσο τα νέα από την λίμνη Πολυφύτου στην Κοζάνη χθες Σάββατο το απόγευμα, ήταν αν μη τι άλλο τραγικά..

---------------------------------------------
*Άρθρο και φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από το http://www.thebest.gr

18:30 Σοβαρά τραυματίστηκε ο χειριστής του αεροσκάφους, που κατέπεσε το μεσημέρι στον Χελμό, ο οποίος νοσηλεύεται στη ΜΕΘ στο νοσοκομείο του Ρίου, ενώ το δεύτερο άτομο που επέβαινε σε αυτό, φέρει κατάγματα και νοσηλεύεται στην Ορθοπεδική κλινική του Νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας, σύμφωνα με την ενημέρωση από την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαϊας.
Τα αίτια της πτώσης του μονοκινητηρίου διερευνούν εμπειρογνώμονες της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, ενώ αύριο το πρωί αναμένεται να γίνει επιχείρηση ανέλκυσης του αεροπλάνου.

14.49 Όπως μας ενημερώνει ο  κ. Αλέξης Λεχουρίτης, υπεύθυνος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαβρύτων, το μονοκινητήριο αεροπλάνο με δύο επιβάτες κατέπεσε στην αρχή του παρκινγκ του Χιονοδρομικού Κέντρου του Χελμού. Το πλήρωμα το αποτελούσαν δυο άνδρες ηλικίας 30-35 ετών.
Οι τραυματισμένοι είχαν τις αισθήσεις τους την ώρα του απεγκλωβισμού τους. Χρησιμοποιήθηκαν διασωστικά μέσα για τον απεγκλωβισμό τους από την Π.Υ.Καλαβρύτων.
Η  κινητοποίηση ήταν άμεση από την στιγμή που ελήφθη το σήμα για την πτώση του αεροσκάφους (σήμα 12:00 πμ,άφιξη διασωστικών συνεργείων 12:20πμ.).
Στο σημείο έφθασαν δυο ελικότερα της Π.Α,δυνάμεις της Π.Υ.Καλαβρύτων,του Α.Τ.Καλαβρύτων και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαβρύτων.
Για την μεταφορά των τραυματιών χρησιμοποιήθηκαν δυο ελικόπτερα super puma.
Η φωτο είναι από το http://lehouri.blogspot.com
13:50 Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, το μονοκινητήριο αεροσκάφος ήταν τύπου "Τσέσνα", (Σημείωση Ιστολογίου μας: Το αεροπλάνο ήταν ένα Normand Dube Aerocruiser 912 με στοιχεία Καναδικού νηολογίου) και είχε απογειωθεί από το Μεσολόγγι. Αυτή τη στιγμή, βρίσκεται στο σημείο της συντριβής κλιμάκιο της Πολιτικής Αεροπορίας που ερευνά τα αίτια της πτώσης, με τις πρώτες ενδείξεις να αναφέρουν ως πιθανότερο αίτιο τον στροβιλισμό.
12:50 Πριν από πέντε λεπτά έπεσε στην περιοχή του Χελμού μονοκινητήριο αεροπλάνο με δύο επιβάτες. Οι επιβάτες, όπως μας ενημέρωσε ο υπεύθυνος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχίας Αχαϊας Δημήτρης Φιλιππάτος, είναι πολύ σοβαρά τραυματισμενοι.
Οι τραυματίες είναι δύο νεαροί, εκ των οποίων ο ένας Πατρινός ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως και ο δεύτερος είναι από την Πάτρα.
Μόλις προσγειώθηκε το super puma το οποίο και παρέλαβε τον ένα τραυματία για τη μεταφορά του στο νοσοκομείο του Ρίου.
Ο δεύτερος τραυματίας απεγκλωβίστηκε πριν από λίγα λεπτά ενώ κατέφτασε και το δεύτερο super puma, το οποίο και τον μεταφέρει άμεσα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες ιδιαίτερα ο δεύτερος τραυματίας, είναι σε πολύ κρίσιμη κατάσταση.
Μέχρι στιγμής παραμένουν άγνωστα τα αίτια της πτώσης.
Πρώτη δημοσίευση: 12:50

Εδώ μπορείτε να δείτε λίγο παλαιότερη φωτό του αεροπλάνου, ένα Normand Dube Aerocruiser 912 με στοιχεία Καναδικού νηολογίου, στο αεροδρόμιο Ίκαρος της Κωπαίδας:
 http://hellasga.com/gallery

---------------------------------------------------------
*Άρθρο του http://www.skai.gr/news

Θανατηφόρα πτώση με μηχανοκίνητο ανεμόπτερο.
Στη λίμνη Πολυφύτου Κοζάνης.
Φωτογραφία αρχείου της λίμνης Πολυφύτου από το:  http://serviotikos.blogspot.com
Ένας 53χρονος χειριστής μηχανοκίνητου ανεμόπτερου,έχασε τη ζωή του, όταν κατά τη διάρκεια ελιγμών που έκανε, το απόγευμα του Σαββάτου, έπεσε στη λίμνη Πολυφύτου Κοζάνης.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 53χρονος ενώ προσπάθησε να περάσει με το ανεμόπτερο κάτω από τη γέφυρα που βρίσκεται στην περιοχή, ήρθε σε επαφή με το νερό, έχασε τον έλεγχο και έπεσε μέσα στη λίμνη.
(Σημείωση ιστολογίου: Δεν γνωρίζουμε αν πρόκειται για μηχανοκίνητο αετό, παραμοτέρ, ή μοτοανεμόπτερο που μάλλον είναι και το πιο απίθανο. Δυστυχώς ένας συνάδελφος έφυγε και αυτό τώρα πια πολύ μικρή σημασία έχει).
Ανανέωση: Τελικά επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες ότι πρόκειται για χειριστή παραμοτέρ από την Θεσσαλονίκη. Θερμά συλλυπητήρια... Δυο τρεις κουβέντες για τον συνάδελφο που έφυγε άδικα στο φόρουμ του παραμοτέρ: http://www.paramotor.gr

----------------------------------------------------------
Σημείωση ιστολογίου:  Από εμάς, να ευχηθούμε καλή και γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες των Καλαβρύτων, (ο ένας αναφέρεται σε κρίσιμη κατάσταση βάση του άρθρου - να ευχηθούμε τα καλύτερα), και βέβαια τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του συναδέλφου που χάθηκε τόσο άδικα στην Κοζάνη.
Πολύ προσοχή από όλους μας παιδιά..

6 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι εμείς σας ευχαριστούμε για τα καλά λόγια κ Κυριαζή. Είναι υποχρέωσή μας να αναφέρουμε τις πηγές. Ευχαριστούμε πολύ το http://lehouri.blogspot.com/2010/11/blog-post_07.html για την κάλυψη του ατυχήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δασούκης Δημήτρης8/11/10 21:18

    Βαγγέλη ο Νοέμβρης θέλει προσοχή, πολλά αεροπορικά ατυχήματα γίνονται αυτόν το μήνα
    το λέγαμε απο παλιά αν θυμάσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έτσι ακριβώς είναι Δημήτρη. Βέβαια μερικά ''γιατί'' παραμένουν αναπάντητα.
    Δεν φταίει ο Νοέμβρης φυσικά για το πέρασμα κάτω από την γέφυρα, (πολύ οριακό δεν ήταν? - αναρωτιέμαι αν έχει επαναληφθεί αλλά και πάλι η στάθμη μήπως αλλάζει στην τεχνητή αυτή λίμνη ανάλογα με τις βροχοπτώσεις...).
    Και όσον αφορά τα Καλάβρυτα, κάτι άκουσα από φίλο ότι το πάρκινγκ λέει του χιονοδρομικού χρησιμοποιούταν συχνά για να προσγειώνονται εκεί μικρά αεροπλάνα της Γενικής Αεροπορίας.
    Φυσικά το λέω με κάθε επιφύλαξη και χωρίς να είναι διασταυρωμένο αφού δεν το γνωρίζω εγώ προσωπικά και χωρίς να σημαίνει ότι το συγκεκριμένο αεροσκάφος δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα στον αέρα και να επιχείρησε εκεί αναγκαστική προσγείωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στο δυστηχημα της λιμνης πολυφυτου ο χειριστης ηταν ο μακης θαλασσουδης απο θεσσαλονικη οπου απο αμελεια δεν ειχε τοποθετηση το υπαρχον σωσιβιο στην εξαρτηση του. Ο καθενας ειναι υπευθυνος για την πτηση για τα ορια του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έτσι είναι Κώστα.. πρέπει να βάζουμε όρια, πρέπει να παίρνουμε όλα τα μέτρα ασφαλείας κι ας μην μας χρειαστούν ποτέ, πρέπει να σκεφτόμαστε και αυτούς που μένουν πίσω καμιά φορά τελικά... Πολύ κρίμα όμως.. πολύ κρίμα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πείτε το εδώ..!: