Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Συνέλαβαν ανεμοπτεριστή που έβγαζε φωτογραφίες!

Φωτογράφιζε από αέρος το "Χάραμα" και νόμιζαν ότι φωτογραφίζει τις Φυλακές

Ένα απίστευτο περιστατικό, που συνέβη πριν από λίγες ημέρες, και, συγκεκριμένα, την περασμένη Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου, στη βιομηχανική περιοχή της Πάτρας, αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Ρεπόρτερ». Απλές λήψεις φωτογραφιών από αέρος ανεμοπτεριστή, προκάλεσαν συναγερμό και κινητοποίηση στην τοπική αστυνομία.

Όλα συνέβησαν όταν ο ανεμοπτεριστής –όπως προέκυψε εκ των υστέρων- θέλησε την Παρασκευή να εξασκήσει το αγαπημένο του χόμπι, που δεν είναι άλλο από τη λήψη αεροφωτογραφιών.
Ο Έλληνας μεσήλικας φωτογράφος, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας «Ρεπόρτερ», θέλησε να φωτογραφήσει το νυχτερινό κέντρο διασκέδασης «Χάραμα», που βρίσκεται στη βιομηχανική περιοχή, το οποίο, αναμφίβολα, αποτελεί εδώ και χρόνια το νυχτερινό «στολίδι» της περιοχής. Αυτό, λοιπόν, θέλησε να απαθανατίσει από αέρος μέσω του φακού του ο φωτογράφος.
Μέχρι εδώ όλα καλά. Σύμφωνα με τις ίδιες πάντα πληροφορίες, ο ανεμοπτεριστής εθεάθη από κατοίκους να περιίπταται κάποια στιγμή πάνω από τις φυλακές του Αγίου Στεφάνου και ειδοποίησαν τις Αρχές, καθώς θεώρησαν ότι φωτογράφιζε τους χώρους του σωφρονιστικού καταστήματος.
Η κινητοποίηση των Αρχών ήταν άμεση, καθώς, σύμφωνα και με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, απαγορεύεται η λήψη φωτογραφιών από αστυνομικά τμήματα, στρατόπεδα, όπως επίσης και από σωφρονιστικά ιδρύματα.
Για το συμβάν ενημερώθηκαν και οι υπεύθυνοι των φυλακών, ενώ λίγη ώρα αργότερα ο φωτογράφος συνελήφθη από την αστυνομία και στη συνέχεια οδηγήθηκε στην Ασφάλεια. Εκεί φέρεται να υποστήριξε ότι «απλά και μόνο τον ελεύθερο χρόνο μου ασχολούμαι με τη λήψη φωτογραφιών από αέρος, μιας και έχω τη δυνατότητα να πετάω με ανεμόπτερο. Δεν είχα κανένα σκοπό να φωτογραφίσω τις φυλακές». Βέβαια, η αστυνομία για να σιγουρευτεί απολύτως, του εξέτασε και τη φωτογραφική μηχανή και δεν διαπιστώθηκε το παραμικρό, με αποτέλεσμα ο συλληφθείς να αφεθεί ελεύθερος.
Πηγή: http://www.thebest.gr/news
------------------------------------------
Σημείωση ιστολογίου:
Πρόκειται για μια είδηση της τελευταίας στιγμής. Δεν γνωρίζουμε αν πρόκειται για μηχονοκίνητο Αλεξίπτωτο ή για μηχονοκίνητο Αετό που πέταξε πάνω από τη συγκεκριμένη περιοχή.
Για την ιστορία: Οι φυλακές του Αγίου Στεφάνου βρίσκονται στην ΒΙ.ΠΕ αρκετά μακριά από την Πάτρα και το συγκεκριμένο νυχτερινό κέντρο βρίσκεται κάποια λίγα χιλιόμετρα από αυτές.
Επίσης να πούμε ότι βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας απαγορεύται ρητά η πτήση επάνω αλλά και σε απόσταση κάποιων μιλίων από τις φυλακές. Και σε συνδυασμό με τις πρόσφατες αποδράσεις με ελικόπτερα τα μέτρα (και τα νεύρα) φαίνεται ότι έχουν ενταθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε το εδώ..!: