Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Πετώντας Καλάβρυτα έως Ναύπλιο - Διάσχιση Αργολικού κόλπου από τον Χρήστο Μπακούνη! - Ανανέωση: Περιγραφή Χρήστου Μπακούνη

 Άλλη μια μεγάλη και ασυνήθιστη πτήση βγήκε στην Πελοπόνησσο χθες Κυριακή για πρώτη φορά στα χρονικά.
Ο αγαπητός φίλος και εκπαιδευτής της Λέσχης Αλεξιπτώτου Πλαγιάς της Πάτρας Χρήστος Μπακούνης απογειώθηκε χθες Κυριακή το μεσημέρι από την κορυφή σχεδόν του Χελμού στα 2100 μέτρα στα Καλάβρυτα (το leonardo αναγνωρίζει την κοντινότερη απογείωση που είναι η Αγία Λαύρα) και προσγειώθηκε μετά από πτήση τριών ωρών και σαράντα λεπτών στο Ναύπλιο, διασχίζοντας με ύψος τον Αργολικό κόλπο και βέβαια γίνεται ο πρώτος Αλεξιπτωτιστής Πλαγιάς στην Ελλάδα που πέταξε πάνω από το Μπούρτζι..!!

Απόσταση σε ευθεία είναι περι τα 70 χιλιόμετρα, αλλά ο συμβολισμός της διάνοιξης μιας εντελώς νέας διαδρομής και της διάσχισης του Αργολικού κόλπου είναι νομίζω μεγαλύτερος...
Ο Χρήστος πετάει με αλεξίπτωτο Αxis Venus II

Από εμάς πολλά συγχαρητήρια Χρήστο και για αυτή σου την πτήση.
Πάντα ψηλά, μακριά, πολλές καλές πτήσεις πάντα με ασφάλεια και με καλές προσγειώσεις!

Δείτε τις λεπτομέρειες της πτήσης του Χρήστου στο leonardo 

Ανανέωση 29-7-2010
Περιγραφή πτήσης από Χρήστο Μπακούνη
Φτάσαμε στα Καλάβρυτα πολύ αργά το Σάββατο τα χαράματα μετά από τα βαφτίσια όπου είμασταν, κοιμηθήκαμε και το πρωί κατά τις 10:00 ξεκινήσαμε μαζί πάντα με τον ''Παππού'' και με το παλιό σαραβαλάκι του και ανεβήκαμε στο χιονοδρομικό και από εκεί στον χωμάτινο δρόμο για τον Αρίσταρχο, στην Νεραιδοράχη του Χελμού στα 2100 περίπου μέτρα.
Εκεί αντικρύσαμε έναν γαλάζιο ουρανό που δεν είχε ούτε ένα cumulus και δεν μπορούσα να κάνω και πολύ ακριβή πρόβλεψη για τις συνθήκες έτσι κατά τις 12:00 απογειώθηκα και κατευθύνθηκα προς τα Καλάβρυτα όπου και βρήκα το πρώτο θερμικό που με ανέβασε στα 2400.
Από εκεί και με πολύ κούνημα ομως κατευθύνθηκα προς την γνώριμή μου κατά κάποιο τρόπο διαδρομή προς τα κάτω στην Πελοπόνησσο, πέρασα τα Μαζαίικα, τα Λυκούρια, το Δάρα, την Ολίγυρτο και την Καντήλα και ένα πολύ ωραίο μέρος που πρέπει να είναι κοντά στον Αχλαδόκαμπο.

Έφτασα πλέον κοντά στο Αρτεμίσιο και μέχρι εκεί είχα πολύ κούνημα αλλά εκεί ήταν που βρήκα ένα πολύ ωραίο μεγάλο δεκάρι θερμικό που όμως δεν κούναγε καθόλου. Από αυτό και μόνο το θερμικό κέρδισα σχεδόν άλλα 2000 μέτρα ύψος.
Ήθελα να πάω προς τον Πάρνωνα, πλέον δεν είχε ιδιαίτερο κούνημα αλλά άρχισα να έχω μεγάλη κόντρα. Τότε είδα ότι μπορούσα να κατευθυνθώ αριστερά προς τον Αργολικό κόλπο. Το σκέφτηκα προς στιγμήν, πάντα ήθελα να πετάξω πάνω από το Ναύπλιο και δεν το είχα καταφέρει μέχρι τώρα, πάντα ζήλευα τον Γιάννη τον Ξηρό που πετάει συχνά πάνω από τη θάλασσα εκεί απέναντι στην Άμφισσα και στην Ιτέα και τελικά σκέφτηκα και τον Παππού που ακολουθούσε από πίσω για την περισυλλογή ότι προς τα κάτω στην Πελοπόνησσο έχει πάει πάρα πολλές φορές αλλά δεν έχει πάει ποτέ στο Ναύπλιο.
Αυτό ήταν!
Στροφή για Ναύπλιο.Βρήκα και εκμεταλεύτηκα για λίγο και μια μικρή σύγκλιση εκεί κοντά στα βουνά του Άργους και τελικά βγήκα στον Αργολικό κόλπο με περίπου 1500 μέτρα.
Πάνω από τη θάλασσα είχα συνεχόμενο -1 καθοδικό και τελικά έφτασα στην απέναντι ακτή με 300-400 μέτρα ύψος και με περισσότερη κόντρα από την αύρα που έμπαινε από τα βουνά του Ναυπλίου. Πέταξα πάνω από το Ναύπλιο και το νησάκι το Μπούρτζι που ήταν ένα όνειρο που είχα για πάρα πολλά χρόνια.
Εκείνο που είδα πάντως είναι ότι θα μπορούσα αν ήθελα να κολλήσω στα βουνά του Ναυπλίου, να βρω ανοδικό και να συνεχίσω μέχρι εκεί που τελειώνει κι εκείνο το τελευταίο πόδι της Πελοποννήσου.
Ποιος ξέρει ίσως μια άλλη φορά...
Ευχαριστώ πάρα πολύ το Παππού που πάντα έρχεται μαζί μου, για την παρέα και που μου συμπαραστέκεται και φυσικά για τις απίστευτες διαδρομές που έχουμε κάνει και τις ατέλειωτες περισυλλογές.

Θέλω ακόμα να ευχαριστήσω πάρα πολύ όλα τα παιδιά για τα  πολύ καλά λόγια και για τις ευχές που μου έγραψαν στο blog Paragliding And Aviation και στο φόρουμ του sky και να ευχηθώ καλές και ασφαλείς πτήσεις σε όλους.
Χρήστος Μπακούνης

(Για την αντιγραφή: Paragliding And Aviation)

6 σχόλια:

  1. Ανώνυμος26/7/10 10:15

    panta tetia mpravo xristo ....amaxas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος26/7/10 19:09

    Μπράβο Χρήστο,
    Κωτσκραν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δασούκης Δημήτρης26/7/10 23:00

    Χρήστο συγχαρητήρια για τη σουπερ πτήση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος27/7/10 21:39

    Χρήστο συγχαρητήρια απο κυπρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συγχαρητήρια Χρήστο, άνοιξες νέους δρόμους και έβαλες νέους στόχους... Μπράβο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος29/7/10 13:53

    Συγχαρητηρια χρησταρα, παντα τετοια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πείτε το εδώ..!: