Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Απίστευτες φωτογραφίες από την αναγκαστική προσγείωση AB - 205 της Π.Α. στην Ανάφη ..

Η φωτογραφίες προέρχονται από το http://mexrisesxaton.blogspot.com
-----------------------------------------

Κατάσταση υψηλού κινδύνου εξελίχθηκε λίγα λεπτά μετά τις 09.00 το πρωί για ένα ελικόπτερο ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, όταν μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Σαντορίνης, "κράτησε" ο κινητήρας και το ελικόπτερο πήρε "βουτιά" για το πέλαγος μέχρις ότου να καταφέρει ο κυβερνήτης του να ανακτήσει τον έλεγχο λίγα λεπτά πριν συντριβεί.

Το ελικόπτερο είχε απογειωθεί στις 09.07 από την Σαντορίνη. Στις 09.24 κτύπησε κόκκινο το λαμπάκι του master caution και άρισε να κινείται ανεξέλεγκτα. Για καλή τύχη του πιλότου (ο οποίος έτσι ή αλλιώς έδειξε εξαιρετική ικανότητα και ανακλαστικά) ένα μίλι από την Ανάφη υπήρχε μία επίπεδη ξέρα έκτασης λίγων τετραγωνικών μέτρων (!), όπου και κατάφερε με αυτοπεριστροφή να το προσγειώση.
Image
Το ελικόπτερο άγγιξε το έδαφος και αμέσως οι χιεριστές του πετάχθηκαν έξω και κατάφεραν να προσδέσουν τους έλικες αφού υπήρχε κίνδυνος να παρασυρθεί από τους ισχυρούς ανέμους που φυσούν στην περιοχή. Έσπευσε και ελικόπτερο AS-331 Super Puma, αλλά ευτυχώς δεν χρειάστηκε να κάνει τίποτα περισσότερο από το να πιστοποιήσει ότι το πλήρωμα ήταν καλά στην υγεία του και το ελικόπτερο είχε διασωθεί.Τώρα πλέουν προς την περιοχή πλωτά μέσα, αλλά στο μεταξύ τα τρία άτομα του πληρώματος έχουν περισυλλεγεί.

Πηγή: www.defencenet.gr
 --------------------------------------
Σημείωση ιστολογίου: Διαβάστε και πείτε μου δεν είναι άξιοι αυτοί οι χειριστές..??
Και δεν ξέρω γιατί αλλά στο μυαλό μου έρχεται αβίαστα το θέμα που είχε προκύψει πριν λίγο μόλις καιρό με το πτητικό επίδομα...

2 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια στο πλήρωμα. Η άρτια εκπαίδευση φάνηκε. Οι δυσκολίες του επαγγέλματος, της κάθε αποστολής, είναι γνωστές. Αυτό το οποίο ο πολύς κόσμος αγνοεί, είναι το απρόβλεπτο.
    Πολύ καλά για δημόσιοι υπάλληλοι. :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και βέβαια να δούμε μέχρι πότε η ΠΑ αλλά και ο ΕΣ θα αναγκάζεται να επιχειρεί πάνω από θαλάσσιο περιβάλλον με μονοκινητήρια ελικόπτερα..
    Για την ιστορία η περίπτωση μεταφοράς του από το σημείο με άλλο ελικόπτερο Σινούκ απορίφθηκε λόγω των καθοδικών ρευμάτων. Λογικά θα πρέπει να έχει εξαιρετικά στροβιλώδη ροή το σημείο λόγω της γειτνίασης με τα ψηλά βράχια.
    Αλλά κατάφεραν και το προσγείωσαν εκεί..
    Πάρα πολύ καλά για δημόσιοι υπάλληλοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πείτε το εδώ..!: