Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Ένα πολύ αξιόλογο σχόλιο αναγνώστη του Ιστολογίου που βρέθηκε τυχαία στην περιοχή του ατυχήματος στον Εμπεσσό.. Ανανέωση

Το σχόλιο αυτό έγινε στο σχετικό με το ατύχημα θέμα..
Ατύχημα στο Προπαγκόσμιο Κύπελο Αλεξιπτώτου Πλαγιάς στον Εμπεσσό.. 
και νομίζω ότι αξίζει μια ξεχωριστή ανάρτηση...
-----------------------------------------------

Ανώνυμος είπε...
O Aθλητής ( σύμφωνα με συναθλητή του ) έκανε κάποιο λάθος χειρισμό , με αποτελέσμα να πλησιάσει τον βράχο και τα ανοδικά ρεύματα να τον ρίξουν στην πλαγιά .
Το σημείο ήταν απόκρημνο και περίπου 200 μέτρα από την κορυφή (1581 μ. υψόμετρο) .
Αμέσως 3 συναθλητές του προσγειώθηκαν κοντά .
Δύο από αυτούς βρέθηκαν κοντά του σε λίγα λεπτά και με ενδοσυννενόησση τον παρακολουθούσαν όλοι οι υπόλοιποι .
Το ατύχημα σημεώθηκε στις 13:30 . Το ελικόπτερο από τον Άραξο με την Ε.Μ.Α.Κ. Πάτρας προσγειώθηκε στις 17:00 και ομάδα τον προσέγγισε από κάτω προς τα πάνω.
Διαπιστώθηκε πως δεν ήταν σε θέση να μετακινηθεί και κλήθηκε το Σούπερ Πούμα που στις 19:43 τον ανέσυρε με συρματόσχοινο .
Αν και πολύ μακρινή και απόκρυμνη η περιοχή του βουνού στο Περδικάκι , βρέθηκαν από νωρίς οι υπεύθυνοι του αγώνα ,πυροσβεστικό περίπολο της Εμπεσσού , το ασθενοφόρο του αγώνα ,αστυνομικό περίπολο ,περίπολο πυροσβεστικό από την Αμφιλοχία και αργότερα και η Δασική υπηρεσία .
Η εξέλιξη του περιστατικού ,είχε κομβικό σημείο την άμιλα και την υπερπροσπάθεια των συναθλητών του , που του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες , νερό , τηλέφωνο και κουράγιο .
Τα ειλικρινά συγχαρητήρια για το ήθος και το ρίσκο των συναθλητών του .
(Εργαζόμενος κατά σύμπτωση στη περιοχή )

28/8/10 09:57
Vangelis 'drflight' είπε...
Κατ' αρχάς να σε ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα για το σχόλιο..
Ο ένας εκ των τριών που με μεγάλο προσωπικό ρίσκο προσγειώθηκαν σε τόσο απόκρημνο σημείο είναι ο συναθλητής μας Ανδρέας Γαζής από την Λέσχη Αλεξιπτώτου της Άμφισσας.
Οι άλλοι δύο είναι ξένοι πιλότοι -καθώς ο αγώνας είχε πάνω από τριάντα ξένες συμμετοχές- για τους οποίους ευελπιστώ ότι η διοργάνωση ή οι υπόλοιποι συμμετέχοντες θα μας ενημερώσουν για τις εθνικότητες και βέβαια και για τα ονόματα.
Αξίζουν και οι τρεις τους πολλά και τουλάχιστον για τον Ανδρέα που τον γνωρίζω έχει κερδίσει προ πολλού την εκτίμηση και το θαυμασμό όλων
Να ευχαριστήσουμε από καρδιάς και από εδώ όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες που συμμετείχαν με τόσο καταλυτικό τρόπο στην διάσωση του συναθλητή μας.
Και πάλι ευχαριστούμε πολύ για την πληροφόρηση και για το σχόλιο.

28/8/10 10:23

Ανανέωση
Επίσης να σημειώσω ότι το πάντα ενημερωμένο http://yened.blogspot.com που ασχολείται με στρατιωτικά θέματα και μας έχει τιμήσει πολλές φορές, ακόμα και με αναδημοσιεύσεις παραπεντίστικων θεμάτων, αναδημοσιεύει σήμερα και το ευχαριστήριο του Paragliding And Aviation προς την Πολεμική Αεροπορία και τις Μοίρες και τα πληρώματα των ελικοπτέρων SAR, για την καταλυτική τους προσφορά σε σχέση με την διάσωση του συναθλητή μας, σε μία ανάρτηση που έχει τον τίτλο..

Υπαρχουν και αυτες οι αισιοδοξες ειδησεις....που ευτυχως μαθαμε χαρη στο http://drflight.blogspot.com

Τους ευχαριστούμε για άλλη μια φορά όλους από καρδιάς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε το εδώ..!: