Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Η Διάσωση από Super Puma της ΠΑ των μελών του Αεροπλανοφόρου Varyag τo 2001 στο Αιγαίο!!

Διαβάζω από χτες σε πολλά blogs για το νέο Αεροπλανοφόρο της Κίνας που είναι πλέον έτοιμο και απέπλευσε από το ναυπηγείο όπου ''κατασκευάστηκε'' για δοκιμές. Και βέβαια όπως είναι γνωστό δεν κατασκευάστηκε εξ αρχής αλλά αγοράστηκε μισοτελειωμένο ερείπιο, παρατημένο για χρόνια σε κάποιο Ουκρανικό ναυπηγείο μετά την κατάρευση της ΕΣΣΔ, από την Κίνα για να μετασκευαστεί σήμερα σε αυτό που βλέπουμε (τουλάχιστον έτσι δείχνει) ένα υπερσύγχρονο αεροπλανοφόρο.
Και θυμήθηκα πως το όνομα Varyag το έχω ξαναακούσει, ότι όταν πέρναγε ρυμουλκούμενο κουφάρι το Αιγαίο, προερχόμενο από τη Μαύρη Θάλασσα και με προορισμό την Κίνα πίσω στον χειμώνα του 2001, κάπου εδώ στις Ελληνικές θάλασσες είχε σοβαρά θέματα από τη θαλασσοταραχή, οι κάβοι είχαν σπάσει από τα ρυμουλκά και είχε μείνει ακυβέρνητο μεσοπέλαγα με 7 ψυχές πλήρωμα επάνω...
Τα Super Puma - και τα πληρώματα της 358 ΜΕΔ (αργότερα 384 ΜΕΔ) της ΠΑ και οι διασώστες του ΛΣ - ήταν αυτά που είχαν φέρει σε πέρας με επιτυχία μια εξαιρετικά δύσκολη αποστολή διάσωσης με ανέμους που έφταναν τα 11 μποφωρ, με πολύ υψηλό κυματισμό και μέσα σε καταρακτώδη βροχή. Η διάσωση αυτή είχε αφήσει τότε εποχή διεθνώς..!

Το ''Varyag'' όπως είναι σήμερα στα Κινέζικα ναυπηγεία λίγο πριν τον απόπλου για δοκιμές.
Κάνοντας μια μικρή έρευνα βρήκαμε στο http://aktofylakas.blogspot.com/2010/02/super-puma-1-varyag.html ένα από τα δημοσιεύματα της εποχής με συνέντευξη μάλιστα των μελών του πληρώματος που αφηγείται το πως έγινε η εξαιρετικά δύσκολη και επικίνδυνη διάσωση των 7 μελών του πληρώματος του μισοτελειωμένου αεροπλανοφόρου Varyag!
Kλικάρετε στην εικόνα παρακάτω για να τη μεγαλώσετε και να διαβάσετε το άρθρο:


 *Αναδημοσιεύουμε από το http://aktofylakas.blogspot.com/2010/02/super-puma-1-varyag.html:
Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2010
SUPER PUMA Η 1η ΔΙΑΣΩΣΗ - VARYAG Ενα παλιο δημοσιευμα που ειχα κρατησει στο αρχείο μου. Για να μην ξεχναμε ολοι μας, αλλα κυριως αυτοι που κρατανε στα χερια τους την υπηρεσιακη και οχι μονο καθημερινοτητα των πληρωματων των Super Puma, την προσφορα ολων των συναδελφων ανεξαρτητα απο σωμα που επιχειρουν στα πλαισια του SAR κανοντας μας υπερηφανους αλλα και διαφημίζοντας την χωρα μας.
Η συγκεκριμενη διάσωση τραβηξε τα βλέμματα πολλών ΜΜΕ απο ολο τον κοσμο καθως δεν ηταν μια συνηθισμένη περιπτωση και εχει μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ιστορία η οποια δεν ειναι επι του παρόντος αλλα θα προσπαθησω να αναφερω σε επομενη αναρτηση.Θα θυμίσω απλως πως πρόκειται για το περιφημο Varyag αεροπλανοφόρο το οποιο αρχισε να κατασκευάζεται στα μεσα της δεκαετιας του 80 στην Ουκρανια ως αδερφακι του koyznetsov και αγοραστηκε μισοτελειωμένο το 1998 απο την Κινα με σκοπο οπως ελεγαν τοτε να το μετασκευασουν σε καζινο!Φυσικα κατι τετοιο δεν εγινε ποτε.
--------------------------
Αναδημοσιευση απο τον ακτοφύλακα, ενα πολύ σημαντικό ρεπορτάζ του ΝΙΚΟΥ ΠΗΓΑΔΑ , με φωτογραφίες του ΚΩΣΤΑ ΠΟΛΥΒΙΟΥ για το "ΕΘΝΟΣ",7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 2001.
-----------------------------------
Δείτε περισσότερες φωτο του αεροπλανοφορου στο 
Η μεταμόρφωση ενός αεροπλανοφόρου 
Φωτο: http://ptisidiastima.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε το εδώ..!: