Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Vulture accident - Αιολικά Πάρκα και πτηνά

Το παρακάτω άρθρο μας το υπέδειξε ο καλός μας φίλος Λουκάς Χριστόπουλος τον οποίο και ευχαριστούμε. Το συγκλονιστικό αυτό βίντεο έχει τραβηχτεί και αναρτηθεί στο διαδίκτυο λίγα χρόνια παλιότερα, από τον καλό μας φίλο και πιλότο Αλεξιπτώτου Πλαγιάς Γιάννη Σκαρπαθιωτάκη (http://paraglidingcrete.blogspot.gr/) και από τότε έχει κάνει πολλές φορές τον γύρο της Ελλάδας και ίσως του κόσμου, σε σχέση με το μεγάλο πρόβλημα της επιπόλαιης χωροθέτησης των Αιολικών πάρκων. Το τραυματισμένο όρνιο περιμαζεύτηκε από τους παρόντες εκείνη τη στιγμή Αλεξιπτωτιστές Πλαγιάς και στάλθηκε για περίθαλψη.
Αν ο φίλος μας ο Γιάννης ξέρει κάτι για την μετέπειτα πορεία της υγείας του θα τον παρακαλούσαμε να μας ενημερώσει.
Αξίζει να το ξαναδούμε..

Aνεμογεννήτριες στους δρόμους μετανάστευσης..
 Ο αέρας δεν ανήκει αποκλειστικά στους ανθρώπους.
Όταν οι μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων, προφανώς, αποτελούν απλά ένα τυπικό δικαιολογητικό του φακέλλου.
Όταν το κέρδος είναι το μοναδικό κριτήριο.
Τότε μια πράσινη, ανανεώσιμη μορφή ενέργειας, που στοχεύει στην αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών, μετατρέπεται σε εχθρική για την άγρια ζωή!
Το παρακάτω βίντεο που τραβήχτηκε στα Αστερούσια της Κρήτης αποτελεί επιβεβαίωση ότι στην Ελλάδα η χωροθέτηση των αιολικών έχει αγνοήσει, στην πλειονότητα των περιπτώσεων, τις ανάγκες της άγριας ζωής. Όπως έχουν αγνοηθεί οι ατιδράσεις των Κυνηγετικών Συλλόγων και της Ορνιθολογικής επί του θέματος.




Το όρνιο
στο βίντεο είναι η πέμπτη γνωστή περίπτωση απώλειας από πρόσκρουση σε ανεμογεννήτρια τα τελευταία δύο χρόνια στην Κρήτη. Στην Κρήτη κατοικεί ο τελευταίος υγιής πληθυσμός αυτού του προστατευόμενου είδους στη χώρα μας (150 ζευγάρια, όταν στην ηπειρωτική Ελλάδα δεν έχουν μείνει περισσότερα από 30).
Η λύση είναι η αυστηρή χωροθέτηση των Αιολικών πάρκων με πραγματικές περιβαλλοντικές και ορνιθολογικές μελέτες σύμφωνα με τον οδηγό που έχει εκδώσει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία.
------------------------------
Βίντεο: Γιάννης Σκαρπαθιωτάκης  (http://paraglidingcrete.blogspot.gr/) 
Πηγή: http://www.peppas.eu/

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος31/8/12 21:54

    γιατι βαγγελη τι εχει γινει στη χωρα αυτη που σεβεται την αγρια φυση ?εγνατια? διελυσε το βιοτοπο της αρκουδας 7 θανατηφορα μονο το 2012.αχελωος?κατεστρεψε τα εκπληκτικα αγραφα για να ποτιζουν οι θεσσαλοι τα επιδοτουμενα βαμβακια .ανεμογενητριες θα αντικαταστησουν τα δαση ετσι οπως τα καιμε και τα κοβουμε εσχατως.παρολαυτα θα ηθελα να μαθω στο τι αντιδρουν οι ηλιθιοι των κυνηγετικων συλλογων.πανος τουρλακης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ξέρω τι να σου πω Πάνο... άστα να πάνε... σε λίγο για να δούμε φύση δεν θα είναι αρκετό να ανεβούμε μέχρι το βουνό.... υπερατλαντικό ταξίδι θα πρέπει να κάνουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πείτε το εδώ..!: