Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Φωτογραφίες και βίντεο από την εναέρια εισβολή με Λούτρινα Αρκουδάκια στη Λευκορωσία!!!

Έφεραν μηνύματα υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο ζήτησε σήμερα από τον νέο επικεφαλής των συνοριοφυλάκων να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε μέσο για να σταματήσει τις «εισβολές» από αέρος στη χώρα, μετά τη ρίψη λούτρινων παιχνιδιών από ένα αεροσκάφος, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το Μινσκ.

Περίπου 800 λούτρινα αρκουδάκια ρίχτηκαν κοντά στην πόλη Ίβενετς από ένα μικρό αεροπλάνο, νοικιασμένο από μια σουηδική εταιρεία δημοσίων σχέσεων, το οποίο μπήκε στον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας από τη γειτονική Λιθουανία στις 4 Ιουλίου, μία ημέρα μετά την εθνική γιορτή για την ανεξαρτησία της χώρας.

Κάθε αρκουδάκι είχε επάνω του ένα μήνυμα με το οποίο καλούσε την κυβέρνηση να δείξει μεγαλύτερο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο Λουκασένκο είπε στον νεοδιορισθέντα διευθυντή της συνοριοφυλακής Αλεξάντερ Μπογιέτσκο ότι θα πρέπει να σταματήσει τις παραβιάσεις των συνόρων «με κάθε τρόπο, συμπεριλαμβανομένων και των όπλων». Οι φρουροί των συνόρων «πρέπει να αποδείξουν την πίστη τους στην πατρίδα», πρόσθεσε.

Ο προηγούμενος διευθυντής απολύθηκε την Τρίτη με αφορμή το επεισόδιο με τα αρκουδάκια. Ο Λουκασένκο απέπεμψε επίσης τον επικεφαλής της αεράμυνας και επέπληξε άλλους ανώτατους αξιωματούχους.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι διέψευδαν κατηγορηματικά ότι ρίχτηκαν αρκουδάκια στα σύνορα, μέχρι που ο ίδιος ο Λουκασένκο το επιβεβαίωσε, την περασμένη εβδομάδα.

Τα μέσα ενημέρωσης της Λευκορωσίας ανέφεραν ότι ένας μπλόγκερ, ο Αντόν Σουριάπιν, έχει συλληφθεί και κρατείται επειδή δημοσίευσε φωτογραφίες με τα αρκουδάκια. «'Οταν μάθαμε ότι κρατείται με αφορμή τις φωτογραφίες με τα αρκουδάκια σοκαριστήκαμε. Η κατάσταση είναι παράλογη. Είναι προφανές ότι έψαχναν έναν αποδιοπομπαίο τράγο. Μέχρι που συνέβη αυτό στο γιο μου δεν ήξερα ότι γίνονται τέτοια πράγματα στη χώρα», είπε ο πατέρας του, Αντρέι.


-----------------------------------
Πηγή κειμένου: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε το εδώ..!: