Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

Διαχείριση ατυχήματος (στα σπάργανα)



Το θέμα ''διαχείριση ατυχήματος'' πρέπει να μας απασχολήσει πέρα από ατομικό επίπεδο,τόσο σε συλλογικό (λέσχης-περιοχής) όσο και σε επίπεδο παραπεντίστικης ''κοινότητας'' στην Ελλάδα.
Το να μην μιλάμε γι' αυτό σίγουρα δεν λύνει το πρόβλημα.
Το να μην υπάρχει ''κάπου'' έστω μια έγκυρη ανακοίνωση - ενημέρωση για το ατύχημα και περισσότερο για την κατάσταση της υγείας συναθλητών, είναι κυρίως αυτό που συντηρεί και εντείνει την παραφιλολογία, τις εικασίες και τη μουρμούρα.
Το να μην δημοσιεύεται ποτέ ένα πόρισμα για τα πολύ σοβαρά ατυχήματα, που θα αναλύει σε βάθος τις συνήθως πολλές συνισταμένες που οδηγούν σε ένα ατύχημα, είναι η εγγύηση ότι δεν θα μάθουμε από αυτό και πως το ίδιο ατύχημα θα ξανασυμβεί ξανά και ξανά.

(Από σχόλιό μου στο blog της GiotaR σε αντίστοιχο προβληματισμό : http://paragliding-giotar.blogspot.com/2009/02/blog-post_17.html )
-------------------------------------------------
4/3/2009 - Προσθήκη : Μετά από καθυστέρηση δύο κ κάτι χρόνων το πρώτο σοβαρό μεν απλό συμβάν δε, με αλεξίπτωτο πλαγιάς, ανακοινώθηκε επίσημα αυτές τις ημέρες από την Επιτροπή Διερεύνησης Ατυχημάτων της ΥΠΑ.
Έτσι τώρα τα πορίσματα που έχουν ανακοινωθεί και αφορούν ατυχήματα - δυστυχήματα αλεξιπτώτου πλαγιάς γίνονται δύο :
: http://www.aaiasb.gr/Reports/AAIASB-R2009_01.pdf
: http://www.aaiasb.gr/Reports/AAIASB-R_2007-04.pdf

14/8/2009 - Προσθήκη : Tο πόρισμα του ατυχήματος το 2007 στην Γλυκή : http://www.aaiasb.gr/Reports/AAIASB-R2008_09.pdf
Και o πόρισμα του ατυχήματος στον Κιθαιρώνα το 2007 σε νέο πιλότο εκπαιδευμένο από μη εγκεκριμένο εκπαιδευτή: http://www.aaiasb.gr/Reports/AAIASB-R2008_02.pdf

2 σχόλια:

  1. Για να δείς τι δημοσιοποιούν άλλες χώρες...Ρίξε μια ματιά ..www.ushpa.aero/safety_accsum.asp.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχει αρχίσει και στη χώρα μας να δημιουργείται μια βάση δεδομένων με πορίσματα δημοσιευμένα στο νετ από το 2006 και μετά,αλλά στην περίπτωση του παραπέντε Γιώτα περιλαμβάνει μόνο ένα ατύχημα δυστυχώς θανατηφόρο στην Εδεσσα και δεν περιλαμβάνει καθόλου συμβάντα αφού αυτά δεν δηλώνονται πουθενά. http://www.aaiasb.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πείτε το εδώ..!: