Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

ΛΑΡΝΑΚΑ - ''Ανεμόπτερο'' έθεσε σε κίνδυνο τις πτήσεις στο αεροδρόμιο - UPDATED - Κατασχέθηκε το Paratrike!

UPDATE: 12/1/13
 Τελικά είχαμε δίκιο, επρόκειτο για ένα διθέσιο Παρατράικ σαν αυτό της φωτογραφίας που παρουσιάσαμε παρακάτω, το οποίο και από ότι φαίνεται κατασχέθηκε. Οι χειριστές του -δύο Βρετανοί- συνελήφθησαν αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι - τουλάχιστον μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της σχετικής έρευνας.


www.ant1iwo.com
 -------------------------------
Αρχική Ανάρτηση: 11/1/13
Σημ. ιστολογίου: Μιας και το άρθρο αναφέρει τον όρο ''παρατζετ'' υποθέτω ότι επρόκειτο για διθέσιο παραμοτέρ ή ακόμα για κάποιο παρατράικ. Η φωτό παρακάτω είναι αρχείου, δική μας, μιας και το αρθρο  είχε μία με υπερελαφρό.

 
Αναστάτωση προκλήθηκε το απόγευμα στο Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας, όταν ανεμόπτερο το οποίο πιλόταραν δυο Βρετανοί πέταξε χωρίς άδεια πάνω από τον εναέριο χώρο του αεροδρομίου, θέτοντας σε κίνδυνο τις πτήσεις κατά την αναχώρηση και την άφιξη τους.

Χωρίς να έχουν εξασφαλίσει άδεια από την πολιτική αεροπορία, δύο βρετανοί ηλικίας 31 και 32 χρόνων πετούσαν ανεμόπτερο τύπου πάρατζετ, πλησίον του αεροδρομίου Λάρνακας.

 Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας τους έκαναν σήμα για προσγείωση, ωστόσο οι δυο βρετανοί δεν συμμορφώθηκαν, και συνέχισαν την πτήση τους.

Το ανεμόπτερο τέθηκε υπό παρακολούθηση από εδάφους και ραντάρ, και προσγειώθηκε μισή ώρα αργότερα, στις 5 και 10 δηλαδή, σε ανοιχτή περιοχή κοντά στο παζαράκι της Ορόκλινης.

Οι δύο επιβαίνοντες του ανεμόπτερου επιχείρησαν ανεπιτυχώς να το κρύψουν, επί τόπου βρέθηκαν περιπολικά της αστυνομίας, ακολούθησε καταδίωξη των δύο βρετανών,  και λίγη ώρα αργότερα συνελήφθησαν.
Το διάστημα που το ανεμόπτερο πετούσε στην περιοχή του αεροδρομίου, δεν πραγματοποιούνταν ευτυχώς προγραμματισμένες πτήσεις, ωστόσο κάποιες πτήσεις έτυχαν καθυστέρησης για προληπτικούς λόγους, ενώ ο δίαυλος έκλεισε για μισή περίπου ώρα.

Οι δύο συλληφθέντες να πούμε, μένουν μόνιμα στην επαρχία Αμμοχώστου, και αύριο αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον επαρχιακού δικαστηρίου Λάρνακας για έκδοση διαταγμάτων κράτησης τους.
Πηγή: http://www.livenews.com.cy/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε το εδώ..!: