Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Τεκμήρια αεροσκαφών, ελικοπτέρων, ανεμόπτερων

* Άρθρο του www.greekhelicopters.gr

Η αντικειμενική δαπάνη για τα αεροσκάφη, ελικόπτερα και ανεμόπτερα κυριότητας ή κατοχής του φορολογουμένου, της συζύγου ή των προσώπων που συνοικούν μαζί τους και τους βαρύνουν ως εξής:
α) Για ανεμόπτερα στο ποσό των οκτώ χιλιάδων (8.000) ευρώ.
β) Για αεροσκάφη με κινητήρα κοινό, εσωτερικής καύσης και στροβιλο-ελικοφόρα, καθώς και ελικόπτερα, στο ποσό των εξήντα πέντε χιλιάδων (65.000) ευρώ για τους εκατόν πενήντα (150) πρώτους ίππους ισχύος του κινητήρα τους που προσαυξάνεται με το ποσό των πεντακοσίων (500) ευρώ για κάθε ίππο πάνω από τους εκατόν πενήντα (150) ίππους.
γ) Για αεροσκάφη αερο-προωθούμενα (JET) στο ποσό των διακοσίων (200) ευρώ για κάθε λίμπρα ώθησης. Οι διατάξεις της περίπτωσης γ’, εκτός της ακινησίας και παλαιότητας, εφαρμόζονται αναλόγως και στην περίπτωση αυτή.
Τα πιο πάνω ποσά δεν μειώνονται λόγω ακινησίας ή παλαιότητας λόγω απουσίας σχετικής πρόβλεψης στο νόμο.

Η αντικειμενική δαπάνη για ένα Robinson R44 225 ίππων είναι 102.500€ (65.000€ για τους 150 πρώτους ίππους + 75 x 500€ = 37.500€). Αυτό είτε για ένα καινούργιο ελικόπτερο αξίας 430.000€ είτε για ένα μεταχειρισμένο με την αγοραστική του αξία να πέφτει κατακόρυφα οπως γνωρίζουμε τοσο που να φτάνει λιγότερο και απο το ήμισυ της αρχικής του αξίας.
Ένα σκάφος αναψυχής 18 μέτρων σύμφωνα με τα νέα κριτήρια έχει αντικειμενική δαπάνη 99.000€ εάν αυτό είναι καινούργιο (με αξία που μπορεί να φτάνει μερικά εκατομμύρια) αλλά πέφτει στα 69.300€ στην περίπτωση που το σκάφος είναι παλαιότερο των 10 χρόνων (μείωση 30%). Εάν δε είναι ιστιοφόρο η αντικειμενική δαπάνη μειώνετε ακόμα 50%.
Η απουσία πρόβλεψης μείωσης των τεκμηρίων λόγω ακινησίας αλλά και πολύ περισσότερο λόγω παλαιότητας μας κάνει να διερωτόμαστε όχι μόνο εάν στα επόμενα χρόνια θα υπάρχουν Ελληνικά νηολογημένα αεροσκάφη αλλά εάν θα υπάρχει στη χώρα μας ο όρος Γενική Αεροπορία.
Και να φανταστείτε ότι πριν από λίγο καιρό ειδικό κλιμάκιο του Υπουργείου Οικονομικών, έκανε έρευνα για να ενημερωθεί για το κόστος αγοράς αλλά και λειτουργίας μικρών αεροσκαφών και ελικοπτέρων έτσι ώστε να προσαρμόσει τα υψηλά αντικειμενικά κριτήρια σε λογική βάση…

Πηγή: www.greekhelicopters.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε το εδώ..!: