Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Λιβύη - Η ώρα των μαχητικών - Updated 3

Aνανέωση 1: Διαβάστε κι ένα εξαιρετικό κείμενο σε σχέση με την πιθανότητα ενεργής Ελληνικής συμμετοχής στις επιχειρήσεις από το φιλικό μας 
http://pa-info.net
  Ανανέωση 2: Ήδη στον Άραξο υπάρχουν εδώ και κάποιες ημέρες σε ματαστάθμευση 6 Βελγικά F-16 τα οποία το Βέλγιο τα ενέταξε ήδη στον προγραμματισμό των επιχειρήσεων. Άγνωστο προς το παρόν αν θα επιχειρούν από την συγκεκριμένη βάση.
Ανανέωση 3: "Συμμετέχουμε σ΄ όλα εκτός από τους βομβαρδισμούς στο Λιβυκό έδαφος". Αυτό είναι το νόημα όσων αποφασίστηκαν στον ΚΥΣΕΑ που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.
Σύμφωνα λοιπόν με όσα ενεκρίθησαν στη συνεδρίαση:
Η Ελλάδα θα συμμετάσχει με 4  F-16 με ένα ιπτάμενο ραντάρ, με 2 ελικόπτερα έρευνας και διάσωσης και θα δώσει και τις 2 βασεις (Σούδα και Άκτιο) για τεχνική υποστήριξη ,ανεφοδιασμό και απο-προσγειώσεις αεροσκαφων .Η Ελλάδα με τα μαχητικά αεροσκάφη αλλά και τα ιπτάμενα ραντάρ θα συμμετέχει σε περιπολίες στη περιοχή μεταξύ Σικελίας και Λιβύης.
Είναι δεδομένο ότι η Σούδα θα χρησιμοποιηθεί αλλά όχι για βομβαρδισμούς ,όπως είπε ο κ.Μπεγλίτης αφού υπάρχουν σημεία πολύ εγγύτερα στη Λιβύη που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ορμητήρια.
Αύριο το ΝΑΤΟ ολοκληρώνει τους σχεδιασμούς του. Αυτό θα κρίνει πότε θα πατηθεί η σκανδάλη.
http://www.onalert.gr
Σημείωση Ιστολογίου: Αυτό με τα ελικόπτερα SAR που δίνουμε, αν είναι για SAR στην θάλασσα o.k. Αν είναι να πάνε Λιβύη να απαγγιστρώσουν καταριφθέντες δυτικούς πιλότους δηλαδή να κάνουν Combat Search And Rescue, καθόλου δεν μου αρέσει.
----------------------------
Η πυρκαγιά φουντώνει στη γειτονιά μας...
Δέκα ψήφοι υπέρ, πέντε αποχές, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, Κίνας και Γερμανίας, και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε αργά το βράδυ της Πέμπτης μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη Λιβύη.
Το έγγραφο προβλέπει επίσης αεροπορικές επιδρομές και άλλα «αναγκαία μέτρα» για την προστασία των αμάχων. Το ψήφισμα προβλέπει μια στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη. Στο κείμενο της διεθνούς κοινότητας δίνεται η άδεια να δημιουργηθεί μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων και να ληφθούν «όλα τα αναγκαία μέτρα» για την προστασία των αμάχων. Αυτά περιλαμβάνουν όχι μόνο απαγόρευση πτήσεων αλλά και αεροπορικές επιδρομές.
Η όλη κατάσταση σε ότι μας αφορά ενέχει μεγάλη Ελληνική εμπλοκή, αφού εκτός της αεροπορικής και ναυτικής βάσης της Σούδας, αναφορές γίνονται και για εμπλοκή των αεροδρομίων Αράξου, Ανδραβίδας και Ακτίου. Ήδη υπάρχουν αναφορές στον διεθνή ειδικό τύπο για μετακινήσεις αεροσκαφών από Γερμανία, Βρετανία, Δανία, Ολανδία, Βέλγιο, Καναδά κλπ προς την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ισπανία.

Αν μπορούσα να κάνω μια εκτίμηση χωρίς να είμαι ειδικός, με ανησυχεί πολύ η αντίδραση απελπισίας του καθεστώτος Καντάφι σε σχέση με τους βαλιστικούς πυραύλους Scud κλπ, καθώς και με τα χημικά και βιολογικά όπλα που λέγεται ότι διαθέτει, καθώς ήδη έχει απειλήσει με αντίποινα στον χώρο της Μεσογείου. Και το μυαλό μας πάει στην Κρήτη.

Για την πιθανή εμπλοκή της Π.Α. στις αεροπορικές επιχειρήσεις δεν έχει γίνει κάποιος λόγος.
Σήμερα Παρασκευή όμως στις 18:00 υπάρχει σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής για να αποφασίσει σχετικά με το θέμα.
Θεωρητικά οι αεροπορικές επιχειρήσεις τώρα πια τελούν υπό την αιγίδα και τη ''νομιμοποίηση'' του ΟΗΕ και αποτελεί ένα ερωτηματικό το πόσο καλά παιδιά θέλουμε να το παίξουμε, δεδομένων των οικονομικών και άλλων συγκυριακών συνθηκών στην περιοχή μας, στους ''συμμάχους'' μας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε το εδώ..!: