Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Ελληνικό C-130 μεταφέρει πίσω τους αιχμάλωτους Ολανδούς πιλότους του στρατιωτικού ελικοπτέρου Lynx! Update

Το ''743'' πήγε και πάλι Λιβύη για να παραλάβει τους τρεις Ολλανδούς πιλότους που είχαν συλλάβει πριν λίγες ημέρες οι κυβερνητικοί για παράνομη είσοδο στη χώρα με το στρατιωτικό τους ελικόπτερο Lynx.

Θρίλερ με ελληνικό C 130 στη Λιβύη

Στην κόλαση της Λιβύης πήγε τη νύχτα ελληνικό C-130 για να παραλάβει τους τρεις Ολλανδούς πιλότους του ελικοπτέρου που είχαν συλληφθεί στις 27 Φεβρουαρίου κατά τη διάρκεια απεγκλωβισμού πολιτών από τη Σύρτη.

Η αποστολή ζητήθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών στην Πολεμική Αεροπορία, η οποία σχεδίασε με κάθε λεπτομέρεια την είσοδο του C-130 στην καυτή ζώνη της Λιβυκής πρωτεύουσας. Το μεταγωγικό αεροσκάφος με αριθμό 743 απογειώθηκε περίπου στις 19:30 το βράδυ από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας με προορισμό την Τρίπολη, όπου αναμενόταν να προσγειωθεί λίγο πριν τα μεσάνυχτα.

Παράλληλα, από την Ιταλία είχαν απογειωθεί δυο κατασκοπευτικά αεροσκάφη AWACS για να υποστηρίξουν την επιχείρηση και να παρακολουθούν την εξέλιξή της.

Στο αεροσκάφος σύμφωνα με πληροφορίες επιβαίνει ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών Δ. Δόλης, ο οποίος το μεσημέρι της Πέμπτης συναντήθηκε στην Αθήνα με τον Μοχαμεντ Ταχιρ Σιαλα, απεσταλμένο του Μουαμάρ Καντάφι.

Στη Λιβύη, οι μάχες και οι βομβαρδισμοί μαίνονται, με την πετρελαϊκή πόλη του Ρας Λανούφ να έχει περάσει πλέον στα χέρια των κυβερνητικών δυνάμεων. Το καθεστώς Καντάφι, δια του Σαϊντ αλ Ισλάμ επαναλαμβάνει ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί και προανήγγειλε επίθεση ευρείας κλίμακας κατά των ανταρτών.
http://www.thebest.gr/

-------------------------------------------------
*Η είδηση από το πάντα ενημερωμένο  http://yened.blogspot.com/

Ο "ασταθμητος παραγοντας" Κανταφι ή Πως αποκαλυφθηκε η "μυστικη" αποστολη του C 130

Κεκλεισμενων των θυρων και ως απορρητη εληφθη η αποφαση για την αποστολη του C 130 στην ατυπη συνοδο των Υπουργων Αμυνας στις Βρυξελλες. Ο Ε. Βενιζελος διαβεβαιωσε τους ομολογους του πως η Ελλαδα μπορει να αναλαβει την αποστολη μεταφορας των Ολλανδων αιχμαλωτων μαζι με 15 Ελληνες (δηλαδη μας το ζητησαν οι Ευρωπαιοι, πραγμα που ειναι διαφορετικο απο το να τρεχουμε εμεις πισω απο τον Κανταφι). Ομως την μυστικοτητα της αποστολης τιναξε στον αερα ο υιος Κανταφι που θελησε να εκμεταλευτει το γεγονος επικοινωνιακα....


To σχετικο ρεπορταζ με την ειδηση απο το AFP, οπως αναφερει το ρεπορταζ η αποφαση για την μεταφορα συμφωνηθηκε κατα την επισκεψη του Λιβυου εκπροσωπου του Κανταφι στο ΥΠ.ΕΞ.

Greece says plane on way to Tripoli to fetch Dutch soldiers

A C-130 Greek airforce plane was Thursday on its way to Tripoli to collect three Dutch soldiers held by the Libyans after a botched attempt to free civilians, a Greek Defence Ministry source said.
The plane left an airbase near Athens and was due to land in Tripoli around 2030 GMT, the source said. It would then return to Athens.
The operation was agreed by Tripoli following a request from Greece earlier Thursday at a meeting in Athens between an envoy of Libyan leader Moamer Kadhafi and Greek Foreign Minister Dimitris Dollis, the source added.

© 2011 AFP
---------------------------------------------
 *Aπό το http://www.defencenet.gr/
Aνανέωση 03.01): Αποστολή εξετελέσθη! Οι τρεις Ολλανδοί βρίσκονται στο ελληνικό μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 Ηρακλής, το οποίο απογειώθηκε στις 02.58 τα ξημερώματα από την Τρίπολη της Λιβύης και αναμένεται στις 06.00 το πρωί να αφιχθεί στο αεροδρόμιο "Ελ.Βενιζέλος". Σε σχετική ανακοίνωση προέβη ο γιος του Μουαμάρ Καντάφι, Σαΐφ αλ-Ισλάμ. Πρόκειται για μία σημαντική επιτυχία της ελληνικής διπλωματίας και των Ενόπλων Δυνάμεων που εκτέλεσαν άψογα όλες τις φάσεις της αποστολής. Μαζί τους βρίσκονται και 15 Έλληνες που είχαν παραμείνει στην Λιβύη.
Η συμφωνία απελευθέρωσης των Ολλανδών από το καθεστώς Καντάφι κλείστηκε στην Αθήνα, μετά από συνάντηση και διαβουλεύσεις που είχε ο απεσταλμένος του Λίβυου ηγέτη Μοχάμεντ Ταχίρ Σιάλα, με τον Έλληνα υφυπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Δόλλη.
Η ανακοίνωση της συμφωνίας έγινε από τον γιο και κατ’ ουσίαν διάδοχο του λιβυκού «θρόνου», τον υιό Καντάφι, Σάιφ Αλ Ισλάμ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε το εδώ..!: