Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Τα Πορίσματα της Επιτροπής Διερεύνησης για τα Αεροπορικά Ατυχήματα στο Αίγιο στις 29/6/2010 και στο Χελμό στις 7/11/2010

Δημοσιεύθηκαν πριν λίγες ημέρες τα Πορίσματα της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων που αφορούν στα δύο σοβαρά αεροπορικά ατυχήματα που συνέβησαν το 2010 στον νομό Αχαίας.
Πρόκειται για το τραγικό δυστύχημα που συνέβη στο Αίγιο στις 29/6/2010 με το γνωστό θλιβερό αποτέλεσμα να έχουμε δύο νέους ανθρώπους νεκρούς που μας συγκλόνισε όλους.
Και για το πολύ σοβαρό αεροπορικό ατύχημα που είχαμε στον χώρο του Χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων στον Χελμό στις 7/11/2010, όπου ευτυχώς οι δύο σοβαρά τότε τραυματίες διέφυγαν τον κίνδυνο.
Μπορείτε να διαβάσετε τα πορίσματα και τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξαν απευθείας από την ιστοσελίδα της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων πατώντας τον ανάλογο σύνδεσμο..:



Να υπενθυμίσουμε και πάλι εδώ όλα όσα αναφέρει ξεκάθαρα η εξαιρετική ιστοσελίδα της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων (ΕΔΑΑΠ):
''Σκοπός της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων είναι η επίτευξη και διατήρηση του υψηλότερου δυνατού επιπέδου ασφάλειας των πτήσεων στη χώρα μας μέσω της Διερεύνησης των Αεροπορικών Ατυχημάτων.
Οι Διερευνήσεις που διεξάγει η ΕΔΑΑΠ γίνονται σύμφωνα με το παράρτημα 13 (Annex 13) του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO). Έχουν ως μοναδικό στόχο τον εντοπισμό των παραγόντων που συνετέλεσαν στη δημιουργία ενός ατυχήματος ή συμβάντος και την έκδοση Συστάσεων Ασφαλείας ώστε, ύστερα από την εφαρμογή τους, να προλαμβάνονται παρόμοια ατυχήματα στο μέλλον.
Το όραμα της ΕΔΑΑΠ είναι:
  • Η ελαχιστοποίηση του δείκτη ατυχημάτων στις αερομεταφορές και η διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας
  • Η εξασφάλιση της εμπιστοσύνης του κοινού στις αερομεταφορές, με τη βεβαιότητα ότι ακόμη και αν συμβεί αεροπορικό ατύχημα, ένας ανεξάρτητος και ανεπηρέαστος φορέας θα διερευνήσει τα αίτια και θα υποδείξει διορθωτικά μέτρα ώστε τούτο να μην επαναληφθεί.''
--------------
Πηγή: ΕΔΑΑΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε το εδώ..!: