Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Στην Ελευσίνα μεταφέρεται το ιστορικό Noratlas ΝΙΚΗ 10, που έγινε στόχος βανδαλισμών σε σχολείο

Eπανερχόμαστε στο συγκεκριμένο θέμα με νεώτερα από το έγκυρο http://www.onalert.gr/ και θέμα την μεταφορά του ιστορικού Νoratlas που συμμετείχε στην επιχείρηση ΄΄ΝΙΚΗ'' στην Κύπρο με την κωδική ονομασία ''ΝΙΚΗ 10''.
Το άρθρο έχει ημερομηνία 20/10/2011 αλλά μόλις σήμερα μας το υπέδειξε φίλος αναγνώστης τον οποίο και ευχαριστούμε πολύ.
Με μικρή καθυστέρηση λοιπόν να ευχαριστήσουμε το http://www.onalert.gr/ για την αναφορά του στο Paragliding And Aviation (http://drflight.blogspot.com) αλλά κυρίως να τονίσουμε και πάλι ότι το θέμα αναδείχθηκε αρχικά από το εξαιρετικό http://enoplois.blogspot.com που δημοσίευσε πρώτο την φωτογραφία αυτή που είχε αναρτήσει ο Colin Gordon στην σελίδα του στο FB.
Ακολούθησαν με αναρτήσεις τους  -εκτός από το Paragliding And Aviation- οι επίσης εξαιρετικές αεροπορικές ιστοσελίδες  http://pa-info.net και www.fox2magazine.net αλλά και το πάντα ενημερωμένο και έγκυρο http://yened.blogspot.com καθώς και το εξαιρετικό φόρουμ της Εικονικής Πολεμικής Αεροπορίας http://www.e-haf.org.
Τα συγχαρητήρια ανήκουν στην ΠΑ που απέδειξε ότι αν και σε καιρούς χαλεπούς σέβεται πρώτα από όλα την ίδια την ιστορία της και διαθέτει γρήγορα αντανακλαστικά.
Ακολουθεί η ανάρτηση του onalert.gr:

Στην Ελευσίνα μεταφέρεται ιστορικό Noratlas, που έγινε στόχος βανδαλισμών σε σχολείο

Μετέφερε τους καταδρομείς της Α' μοίρας στην Κύπρο το '74, αλλά «κατέπεσε» σε σχολείο στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου έγινε στόχος βανδαλισμών. Τώρα, η Πολεμική Αεροπορία ενέκρινε κονδύλι για την αποσυναρμολόγησή του και τη μεταφορά του στην 112 ΠΜ στην Ελευσίνα.

Σήμερα βρίσκεται στο 5ο ΣΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια και επί σειρά ετών χρησιμοποιήθηκε για τα εργαστήρια μηχανοσυνθετων αεροσκαφών του σχολικού συγκροτήματος. Δημοσιεύματα στο διαδύκτιο ανέδειξαν το θέμα της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει και τα αντανακλαστικά της αεροπορίας λειτούργησαν.

Ο αρχικός διαγωνισμός προέβλεπε να διατεθεί ένα κονδύλι της τάξης των 45.000 ευρώ, αλλά τελικά η δαπάνη περιορίστηκε σε 28.905 ευρώ. Στην πορεία άλλαξε και ο προορισμός του αεροσκάφους. Δεν θα πάει στο μουσείο της Π.Α. στη Δεκέλεια, αλλά στην 112 ΠΜ στην Ελευσίνα.

Το αεροσκάφος φέρεται να είναι το «Νίκη 10» με s/n 53-222. Στη φωτογραφία φαίνεται το Noratlas όπως ήταν προ διετίας και είχε δημοσιευθεί στο drflight.blogspot.com

4 σχόλια:

  1. The power of blogging.Μπράβο και στα 7 blog που ασχολήθηκαν με το θέμα.Ευτυχώς που υπάρχουν αξιωματικοί με ευαισθησίες και κινήθηκαν "άμεσα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ευχαριστούμε πολύ για το σχόλιο Εν Όπλοις. Το πιο μεγάλο μπράβο ανήκει πρώτα σε εσένα που το πρωτοανέδειξες σαν θέμα.
    Θερμή παράκληση αν τυχόν έχω ξεχάσει κάποιο blog η σελίδα που έχει ασχοληθεί με το θέμα να αναφερθεί για να είναι πιο ολοκληρωμένη και δίκαιη η αναφορά στην ανάρτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος25/1/12 19:20

    θα ηθελα να ενημερωσω και ενα F104 (νομιζω - δεν γνωριζω τα ονοματα) το οποίο βρίσκεται ακριβως έξω από το Δημαρχείο Αχαρνων έχει υποστεί παρόμοιους βανδαλισμούς και ειναι παρατημένο στην τύχη του.
    Βλέπετε πως τελικα΄καλύτερα η κληρονομιά μας να παραμένει στο Λονδίνο μια που εδώ η πολιτιστική μας παιδεία ειναι ανύπαρκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι πρόκειται για ένα F-104G Starfighter της ΠΑ που όπως δείχνουν τα πράγματα παραχωρήθηκε για τον σωστό λόγο αλλά εκτέθηκε όπως και πολλά ακόμα με το λάθος τρόπο, δηλαδή όχι σε ψηλή βάση αλλά προσβάσιμο από παντού χαμηλά.

    Δυστυχώς δεν υπάρχει παιδεία είτε είναι πολιτιστική είτε είναι πόσο μάλλον αεροπορική.

    Έχουμε ήδη μαζέψει κάποιο υλικό για δημοσίευση, νομίζω ότι η ΠΑ δεν θα το αφήσει σε αυτή την κατάσταση, νομίζω όμως ότι και ο ίδιος ο Δήμος Αχαρνών θα έπρεπε να είχε με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο ενδιαφερθεί(βλέπε επισκευή κ τοποθέτηση ψηλά ή απομάκρυνση).

    Σε κάθε περίπτωση σε ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πείτε το εδώ..!: