Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Το βανδαλισμένο '' Νίκη 10''... Τελικά οι αναρτήσεις μας έχουν νόημα!

Επανερχόμαστε στην συγκεκριμένη ανάρτηση με νεότερα που είδαμε στο φιλικό μας http://yened.blogspot.com   και στο επίσης φιλικό μας www.fox2magazine.net/(δείτε παρακάτω). Ευχαριστούμε και τους δύο για την αναφορά στο Paragliding And Aviation. To θέμα έχει αναδειχθεί και παίζει ήδη από εχθές και στο εξαιρετικό http://pa-info.net (δείτε παρακάτω).

Να τονίσουμε βέβαια ότι όπως αναφέρεται και στο αρχικό άρθρο παρακάτω η πηγή της ανάρτησης είναι το http://enoplois.blogspot.com όπου πρώτο το ανέδειξε και στο οποίο υπάρχουν μερικά πολύ ενδιαφέροντα σχόλια.
------------------------------------

*Από το http://yened.blogspot.com:

Το βανδαλισμενο NORATLAS επιστρεφει στην ΠΑ

ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ:
Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Σ Σ Ο Υ Μ Ε
ΠΡΟΧΕΙΡΟ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΜΕ ΓΡΑΠΤΕΣ ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ, ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑΚΥΡΩΣΗΣ ΤΗ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ
ΑΠΟΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ, ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ, ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΑΙ
ΕΠΑΝΑΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ Α/Φ NORATLAS ΑΠΟ ΤΟ 5ο ΣΕΚ Ν.
ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ.


ΔΕΣ ΚΑΙ:

Μπραβο κυριοι "αρμοδιοι". ΕΥΓΕ ! Αντε να δουμε αν υπαρχει τσιπα και αν κανεις θα ζητησει συγγνωμη για την αποκαλυψη του "paragliding and aviation" ή αν θα συνεχισετε να σφυριζετε αδιαφορα για τον βανδαλισμο του NORATLAS.....για να σας δουμε κυριοι αρμοδιοι......

-----------------------------------

*Αρχική ανάρτηση μας από http://enoplois.blogspot.com:
(c)Colin Gordon

Φωτογραφημένο στη Νέα Φιλαδέλφεια ( μάλλον ανήκει στο 4ο ΤΕΕ Ν.Φιλαδέλφειας ) το Noratlas με s/n 53-222,συμμετείχε στην επιχείρηση αυτοκτονίας ''Νίκη'' με αποστολή την μεταφορά της Α'μοίρας καταδρομών στην Κύπρο το 1974.


Πλήρωμα του οι :
Παπαθανασίου Σωτήρης κυβερνήτης, Ιλαρίδης Αθανάσιος συγκυβερνήτης, Κουλούλας Γεώργιος ραδιοναυτίλος, Πεδιαδιτάκης Ευάγγελος ιπτάμενος μηχανικός.


Κρίμα που δεν βρέθηκε κάποιος να εξηγήσει στα παιδιά τι ιστορία κουβαλά το αεροπλάνο που έχουν στο προαύλιο τους. 

Πηγή: ENOPLOIS
http://enoplois.blogspot.com


 ----------------------------------

*Από το www.fox2magazine.net 

Noratlas222: «Επιεικώς βανδαλισμένο»

Το αφος της φωτογραφίας, ένα από τα θρυλικά Noratlas, με πλήρωμα τους Παπαθανασίου Σωτήριο, Ιλαρίδη Αθανάσιο, Κουλούλα Γεώργιο και Πεδιαδιτάκη Ευάγγελο, ήταν ένα από τα λίγα αφη που απεστάλησαν από την Ελλάδα στη Κύπρο το 1974, σε μια αποστολή αυτοκτονίας, για την τιμή της Ελλάδος. «Ακουγόταν ότι είχε πολεμήσει, αλλά κανείς δεν ήξερε τίποτε. Το ότι ήταν το ΝΙΚΗ 10», είναι τα λόγια ενός μαθητή της σχολής που βρίσκεται το αφος. «Οτιδήποτε κάναμε για τη συντήρηση ήταν με τα έξοδα τα δικά μας και των καθηγητών μας», συνεχίζει ο Σωτηρόπουλος Δημήτριος να λέε
Ο ίδιος μαθήτευσε στη σχολή τέλη της δεκαετίας του 1980. Το αφος ανήκε τότε στα εργαστήρια μηχανοσύνθετων αφων της πρώτης ΤΕΣ Ν.Φιλαδέλφειας, εξηγεί ο Σωτηρόπουλος. «Δεν υπήρχε καμία συντήρηση από την Διεύθυνση, διότι δεν υπήρχαν λεφτά».
Ο γιος του κυβερνήτη του «ΝΙΚΗ 10» Παπαθανασίου Σωτήριου, ο Σπύρος Παπαθανασίου, λέει ότι «αναφορικά με την κατάσταση του Noratlas 222 ο πατέρας μου το βρήκε, από την φωτογραφία, επιεικώς βανδαλισμένο».
«Το αεροπλάνο δεν είναι βανδαλισμένο στις καρδιές μας», υπενθυμίζει ο Βαγγέλης, ο οποίος και ασχολήθηκε με την φωτογραφία στο blog του.
Το αφος της φωτογραφίας, ένα από τα θρυλικά Noratlas, με πλήρωμα τους Παπαθανασίου Σωτήριο, Ιλαρίδη Αθανάσιο, Κουλούλα Γεώργιο και Πεδιαδιτάκη Ευάγγελο, ήταν ένα από τα λίγα αφη που απεστάλησαν από την Ελλάδα στη Κύπρο το 1974, σε μια αποστολή αυτοκτονίας, για την τιμή της Ελλάδος.
Το συγκεκριμένο αφος βρίσκεται σήμερα στο 5ο ΣΕΚ Ν. Φιλαδέλφειας.
Όπως γράφει το yened.blogspot.com, προκυρήχθηκε διαγωνισμός για την αποσυναρμολόγηση του, την μεταφορά και την εκ νέου συναρμολόγηση του ιστορικού αεροσκάφους, στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

*Από το http://pa-info.net:
ΑΝΑΝΕΩΣΗ 14-4-11  
Διακήρυξη Πρόχειρου Μειοδοτικού Διαγωνισμού Δ. 01/11 της 112 ΠΜ - ΑΔΑ : 4ΑΓ06-0
Η 112 ΠΜ προκηρύσσει τον Πρόχειρο Μειοδοτικό Διαγωνισμό Δ. 06/2010 με αντικείμενο την "Αποσυναρμολόγηση, Απομάκρυνση, Μεταφορά και Επανασυναρμολόγηση του Α/Φ NORATLAS από το 5ο ΣΕΚ Ν. Φιλαδέλφειας στο Αεροδρόμιο της Ελευσίνας". Η προϋπολογισθείσα δαπάνη ανέρχεται σε σαράντα πέντε χιλιάδες Eυρώ (45.000 €), συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.
Ένα εύγε στην Π.Α. και άλλο ένα στον ενόπλοις που ανέδειξε το θέμα και μας το κοινοποίησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε το εδώ..!: