Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Zion Niviuk's mini paraglider

*Νewsletter από την http://www.cloudbase.gr
Το νέο μικρό Zion από την Niviuk απευθύνεται σε ένα ευρύ φάσμα πιλότων προσφέροντας πολλές δυνατότητες πέρα από τα όρια των συνηθισμένων αλεξιπτώτων.
Δεν ανοίκει στην κατηγορία των speedflying αλλά ούτε και των κανονικών αλεξιπτώτων πλαγιάς.  Βρίσκεται ενδιάμεσα από αυτές τις κατηγορίες με 15,17 και 19m2.

Η φόρτιση ανά τετραγωνικό μέτρο είναι τόση ώστε να μπορεί κανείς να πετάει σε δυναμικό, να θερμικάρει αλλά και να προσγειώνεται με ασφάλεια ακόμα και σε άπνοια.
Λόγω της μεγαλύτερης φόρτισης η ταχύτητες είναι μεγαλύτερες από τα κανονικά αλεξίπτωτα πλαγιάς. Αυτό είναι όμως που μας επιτρέπει να απογειωνόμαστε και με εντάσεις που είναι απαγορευτικές για τα υπόλοιπα αλεξίπτωτα.zion
Είναι πολύ πιο  άμεσο και με περισσότερη ενέργεια χωρίς όμως να είναι βίαιο. Έχει πιστοποίηση φόρτισης (8g) ΕΝ 926-1. Οι πιλότοι της Niviuk, για να υπάρξει κάποιος συσχετισμός με τις πιστοποιήσεις ΕΝ-Α,Β,C,και D (δλδ ΕΝ 926-2), εκτέλεσαν όλες τις μανούβρες και σε πλήρη φόρτιση το μικρότερο από τα Zion αποδήχθηκε κατηγορίας EN-C. Σε αναταράξεις όμως είναι ανθεκτικό όσο κανένα άλλο αλεξίπτωτο πλαγιάς.
Το Zion μπορεί να χρησιμοποιείται σε περιοχές πτήσεων με πολύ αέρα, σαν ορειβατικό αλεξίπτωτο αφού ζυγίζει κάτω από 4 κιλά ή σαν δεύτερο όταν οι συνθήκες επιτρέπουν μόνο στο Zion να πετάξει.
Πολλά θετικά σχόλια από ενθουσιασμένους πιλότους μπορείτε να διαβάσετε στο paraglidingforum.

Τεχνικά χαρακτηριστικά και χρώματα στο www.cloudbase.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε το εδώ..!: