Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ-ΓΛΥΚΗ - ΑΧΕΡΟΝΤΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ(ΑΙΩΡΟΠΤΕΡΙΣΜΟΣ)

Αν και δεν φαίνονται πολλά στο βίντεο η πτήση αυτή γίνεται σε ένα από τα πιο όμορφα μέρη στην Ελλάδα, στην Γλυκή -όνομα και πράγμα- πάνω από τις πηγές του Αχέροντα.
Ατέλειωτες καλοκαιρινές διακοπές εκεί τα τελευταία χρόνια, με κατασκήνωση δίπλα στο πιο κρύο ίσως ποτάμι (μαζί με τον βοιδομάτη εννοείται), κάτω από τα πλατάνια που δεν τα αγγίζει ο καύσωνας.
Αξέχαστες περατζάδες στο μονοπάτι της Τζαβέλαινας, στο δρόμο για το θρυλικό Σούλι, διαδρομές στο φαράγγι με τα πόδια, ή κατέβασμα με τις σαμπρέλες με τις οποίες είμασταν ζωσμένοι. Κεράσμένες ''κατεβασιές'' με τα κανό και τα ραφτ από τα παιδιά που δούλευαν όλη μέρα με τις βάρκες στο ποτάμι και που είχαμε γίνει φίλοι μετά από τόσα καλοκαίρια, και δώστου να μας ανεβάζουν με τα αυτοκίνητά τους για μια πτήση το απόγευμα στο τελείωμα της ημέρας.

Τα βράδια ποτάκι στα υπέροχα μαγαζάκια δίπλα στο ποτάμι, πότε πότε πετυχαίναμε και τα ''Αχερόντεια'', φιλοξενούμενοι των ιπτάμενων τοπικών φίλων μας από την Παραμυθιά και τιμώμενα πρόσωπα για να πετάξουμε στη γιορτή του χωριού και του ποταμού και μαζευόμαστε όλοι στην προσγείωση για τις εκδηλώσεις, τα γκρουπάκια που τραγουδούσαν, τα άλογα με τις αμαζόνες, και βέβαια τον Χάρο να κατεβαίνει - ένα πιτσιρίκι περιτυλιγμένο με σάβανα - μέσα σε ένα κανό το ποτάμι...! Αχέροντας for ever!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε το εδώ..!: