Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Solo επίδειξη F-16C block 52+ της ΠΑ – Video



Νέο βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα το ΓΕΑ από την ομάδα αεροπορικών επιδείξεων της ΠΑ με αεροσκάφος F-16. Το βίντεο προέρχεται από επιδείξεις που πραγματοποιήθηκαν τόσο στην 115ΠΜ στη Σούδα όσο και στην 114ΠΜ στην Τανάγρα, και απεικονίζει με τον χαρακτηριστικότερο τρόπο τις δυνατότητες των Ελλήνων πιλότων στον συγκεκριμένο τομέα των αεροπορικών επιδείξεων.
Η ομάδα αεροπορικών επιδείξεων συνιστά ένα φιλόδοξο πρόγραμμα εκτέλεσης ακραίων ελιγμών, που ως σκοπό έχει την παρουσίαση του δίδυμου πιλότου-αεροσκάφους σε οριακές καταστάσεις, ασφαλείς όμως στην διεξαγωγή τους τόσο ώστε για να γίνει αντιληπτό στο μέσο θεατή των επιδείξεων αυτών η άκρως απαιτητική φύση του πτητικού έργου με μαχητικά αεροσκάφη υψηλών επιδόσεων. Το πρόγραμμα εκπαίδευσης της ομάδας επίδειξης της ΠΑ διάρκειας 28 ημερών, ξεκίνησε στις 4 Ιανουαρίου 2010 και ολοκληρώθηκε την 1η Φεβρουαρίου 2010 στην 115 Πτέρυγα Μάχης στην Αεροπορική Βάση Σούδας.Η ομάδα εκπαιδεύτηκε από εκπαιδευτές της «Viper West F-16 Demo Team», που εδρεύει στην Αεροπορική Βάση Hill της πολιτείας Utah και είναι μία από τις ομάδες Αεροπορικών Επιδείξεων της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.
Για το κομμάτι των αεροπορικών επιδείξεων επιλέχθηκαν δύο Ιπτάμενοι Αξιωματικοί, ένας από την 340 Μ και ένας από την 343 Μ. Εξαιρετικά σημαντικό και ουσιαστικό ρόλο στην επιτυχία του εγχειρήματος διαδραματίζουν και τα υπόλοιπα μέλη της F-16 Demo Team.
Ο λόγος για τον Αξιωματικό Παρατηρητή Ασφαλείας Εδάφους, ο οποίος είναι υπεύθυνος με για τον συνεχή έλεγχο ασφαλούς εκτέλεσης του πτητικού προγράμματος, της τήρησης των περιορισμών ύψους πτήσης ενώ επεμβαίνει και δίνει οδηγίες για διακοπή των ελιγμών αν κρίνει ότι κάτι δεν εκτελείται σωστά.
Για την κατανόηση του προγράμματος επίδειξης και των ελιγμών που εκτελούνται υπάρχει ένας Αξιωματικός Αφηγητής ο οποίος περιγράφει και εξηγεί στο κοινό τα ακροβατικά που εκτελούνται. Αυτός πλαισιώνεται από τον Υπεύθυνο βιντεοσκόπησης ο οποίος καταγράφει με κάμερα την αεροπορική επίδειξη.
Την ομάδα συμπληρώνουν τρεις Τεχνικοί, οι οποίοι εκτός από την προετοιμασία των αεροσκαφών επίδειξης για πτήση εκτελούν σε συγχρονισμό και σε συνεννόηση με τον Ιπτάμενο, τους ελέγχους, τις διαδικασίες και τα σήματα προσφέροντας ένα πολύ όμορφο θέαμα στο κοινό που παρακολουθεί την επίδειξη.
Το χαρακτηριστικό κλήσης που χρησιμοποιείται από την Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων με F-16 είναι «Ζεύς».
Την πρώτη της επίσημη αεροπορική επίδειξη, η ομάδα F-16 Demo Team της Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποίησε  στις 7 Νοεμβρίου 2010 στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Α.Β. της Τανάγρας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την εορτή των προστατών της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ.

Πηγή κειμένου: http://www.defencenet.gr
Φωτο: http://enoplois.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε το εδώ..!: