Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Αποσύρονται τα τελευταία διπλάνα της ΠΑ... Τέλος στα εξαιρετικά Grumman Ag-Cat λόγω περικοπών κι ας είχαν ακόμη ζωή και κανένα ατύχημα τα τελευταία 40 χρόνια!

 *Άρθρο του http://pa-info.net
GRUMMAN ΤΕΛΟΣ - ΑΠΟΣΥΡΣΗ

Τέλος εποχής για τα ακριβά Grumman Ag-Cat. Τα δεύτερα πιο φτηνά αεροπλάνα στην χρήση της Π.Α, μετά τα P.Z.L (δες εδώ ) είναι πολύ ακριβά για να διατηρηθούν στην υπηρεσία. Παροπλίστηκαν και αναζητούν αγοραστή, όπως και τα εδώ και χρόνια, αποθηκευμένα ελικόπτερα της 359 ΜΑΕΔΥ.


Τα 3700 ευρώ η ώρα, είναι πάρα πολλά, (ενώ τα Τ-41 4500 ευρώ) για την φτωχή μας Ελλάδα που προτιμά να χάσει, εκτός από  την  έγκαιρη πρώτη βολή στις δασικές πυρκαγιές, (3 Grumman=3 τόνοι νερό και αφρός), ακόμα και την δυνατότητα  αεροψεκασμών. Και αυτό διότι κατά την πυροσβεστική περίοδο τα 18 εναπομείναντα P.Z.L είναι ανεπτυγμένα σε 9 πλέον πυροσβεστικά κλιμάκια. (μείων ένα δηλαδή – αυτό των Grumman). Έτσι λοιπόν η εν λόγω μονάδα δεν θα μπορεί να ανταπεξέλθει στον δεύτερο ρόλο της, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ και ο πρώτος ρόλος της είναι περικομμένος εδώ και 2 χρόνια.
Ολόκληρο το εξαιρετικό άρθρο 
στο πάντα ενημερωμένο φιλικό μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε το εδώ..!: