Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Βράβευση της 31 ΜΕΕΔ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Την Τετάρτη, 9 Μαΐου 2012, επταμελής ομάδα της 31 Μοίρας Ειδικών Επιχειρήσεων Έρευνας Διάσωσης (ΜΕΕΔ), με επικεφαλής τον Επισμηναγό (ΕΑ) Ευάγγελο Ντάγκα, τιμήθηκε από τον Αντιστράτηγο Σεΐχη Σαΐφ Μπίν Ζαγιέντ Αλ Ναγιάν-Sheikh Saif Bin Zayed Al Nahyan, αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Εσωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) για τη συμμετοχή της στην αποστολή αναζήτησης του Σεΐχη Αχμάντ Μπίν Ζαγιέντ Αλ Ναγιάν-Sheikh Ahmad Bin Zayed Al Nahyan, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε αεροπορικό ατύχημα στο Μαρόκο, το Μάρτιο του 2010.


Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Συνεδρίου Έρευνας και Διάσωσης με τίτλο "Πραγματικότητα και Προκλήσεις", το οποίο έλαβε χώρα στο Άμπου Ντάμπι.
Στην Ελληνική αποστολή απονεμήθηκαν τιμητικά μετάλλια Έρευνας και Διάσωσης και αναμνηστικά διπλώματα. Εκτός από την Ελληνική ομάδα βραβεύτηκαν και οι αντίστοιχες ομάδες από την Γαλλία, την Ισπανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, το Μαρόκο και τα ΗΑΕ.
 Στη βράβευση παρέστησαν ο Πρέσβης και ο Ακόλουθος Άμυνας της Ελλάδος, κ. Διονύσιος Ζώης και Σμήναρχος (Ι) Δημήτριος Τσιρογιαννίδης. 

Αντισμήναρχος (Ι) Κωνσταντίνος Γράψας
 Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΑ
Πηγή: http://www.haf.gr
 ------------------------------------

Παραθέτουμε παρακάτω και μία δημοσίευση εκείνης της εποχής (29/3/2010):


  Οκτώ μέλη της 31ης Μονάδας Ειδικών Επιχειρήσεων της Πολεμικής Αεροπορίας μεταβαίνουν στο Μαρόκο με αεροσκάφος  C-27J προκειμένου να συνδράμουν στις έρευνες που γίνονται στην έρημο του Μαρόκου για την ανακάλυψη του Σεΐχη Άχμεντ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναγιάν, αδερφό του Εμίρη του Αμπού Ντάμπι. Για όσους παραξενεύονται από την εμπλοκή της 31 ΜΕΕ η οποία ειδικεύεται σε αποστολές CSAR (έρευνας και διάσωση μάχης) σημειώνουμε τα εξής:
Ο εν λόγω σεϊχης του οποίου το αεροπλάνο κατέπεσε και συνετρίβη την περασμένη Κυριακή στο Μαρόκο είναι εκ των συνιδιοκτητών των ΕΝΑΕ αφού η οικογένειά του έχει το 75% της Abu Dhabi Mar που αγόρασε τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.
Η εντολή στην Αεροπορία για αποστολή της 31 ΜΕΕ ήρθε εκτός υπουργείου Άμυνας…
Όπως αναφέρουν πληροφορίες του defencenet.gr, το αεροσκάφος – ένα μικρό ελικοφόρο ultrlight-  έπεσε σε μία λίμνη, από όπου κατάφερε να βγει ζωναντός ο Ισπανός πιλότος, αλλά όχι ο εμίρης.
Το C-27J θα προσγειωθεί στο Ραμπάτ. Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τον Σεϊχη και το ultralight που επέβαινε. Η λίμνη έχει βάθος 60 μέτρων. Ο Σεϊχης είναι ή μάλλον ήταν, ο 27ος πλουσιότερος άνθρωπος στο κόσμο με περιουσία που ξεπερνούσε τα 700 δισ. δολάρια!


Πηγή: http://www.defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε το εδώ..!: