Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

H τετράδα που οδήγησε τον Αγώνα στο Σαντομέρι σε γραφική αναπαράσταση της πτήσης μέσω υπολογιστή!

Photo: Η στιγμή της προσγείωσης του Βαγγέλη στο goal. Aπό πάνω είναι ο Γιάννης ενώ την ίδια στιγμή ο Ιωακείμ προσγειώνεται σε διπλανό χωράφι. Το αυτοκίνητο της διοργάνωσης είναι εκεί στο κέντρο, δίπλα στο ανεμούριο που δεν φαίνεται, για να επισημανθεί πιο εύκολα η προσγείωση από ψηλά.
---------------------------------------

Αγωνας Σαντομερίου ...glides on speed

1. ΙΩΑΚΕΙΜ ΣΚΟΝΔΡΑΣenzo EN-D - Πράσινη γραμμή
2. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΑΜΕΛΛΟΣ mentor3 ΕΝ-Β (large size) Μωβ γραμμή
3. ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΣΙΜΟΣ icepeak6 ΕΝ-D Μπλε γραμμή
4. ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΑΚΟΥΝΗΣ trango XC EN-C (large size) Κόκκινη γραμμή


Το final glide είναι ολο με επιτάχυνση και καμιά 15αρα + km/h κόντρα αερα.
Eπίσης να σημειώσω ότι ο πρώτος (Ιωακείμ) από τον δεύτερο (Βαγγέλης) είχε χρονική διαφορά την στιγμή του air goal μόλις 23 δευτερόλεπτα. Ένα πραγματικά συναρπαστικός αγώνας και για εμένα που ως μέρος της διοργάνωσης είχα την τύχη (και την ατυχία γιατί δεν πέταξα) να βρίσκομαι στο χωράφι του γκολ στην αρχαία Τριταία του Ερυμάνθου.

*Το βίντεο αλλά και ο αγώνας αυτός, με την επιλογή του Βαγγέλη Σταμέλλου να πάρει μέρος με ένα αλεξίπτωτο τελευταίας τεχνολογίας EN-B απέναντι σε πτέρυγες ΕΝ - D & EN - C και να διεκδικήσει με πολλές αξιώσεις όχι μόνο μια εξαιρετικά καλή θέση αλλά σχεδόν ακούμπησε την πρωτιά, καταδεικνύει αν μη τι άλλο το πόσο έχει προχωρήσει η τεχνολογία και πόσο μεγάλες είναι οι επιδόσεις στις πτέρυγες που προορίζονται για τον μέσο πιλότο, δηλαδή για τους περισσότερους από εμάς. 
Φυσικά η χειριστική δεινότητα του Βαγγέλη (απέναντι σε επίσης εξαιρετικούς χειριστές) είναι αυτή που κάνει τη διαφορά αλλά είναι αυτό που λέμε, δεν φταίει που δεν έχουμε ΕΝ - D και δεν κάνουμε μεγάλα xc, φταίει ότι δεν έχουμε μάθει να εκμεταλευόμαστε την πτέρυγά μας στο 100% πριν την εγκαταλείψουμε για μία άλλη μεγαλύτερων επιδόσεων. 
Και βέβαια είναι και το θέμα της -παθητικής- ασφάλειας όπου τα πράγματα απέχουν σαν την ημέρα με τη νύχτα συγκρίνοντας ένα Β με ένα D παρόμοιας τεχνολογίας...

ΥΓ: στο 1:45 παραλίγον σύγκρουση του Ιωακείμ (Εnzo) με τον Βαγγέλη (Mentor 3) πάνω από τον προτελευταίο πυλώνα (Ανδρικοπουλαίικα)!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε το εδώ..!: