Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Red Bull X-Alps 2013 - Ο ΣΚΛΗΡΟΤΕΡΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ - Το Ξεκίνημα στο Salzburg


Εδω -και στην κορυφή του blog- μπορείτε να βλέπετε την κατάταξη των αθλητών μέχρι στιγμής. Κλικάρετε στο hide για να δειτε τον χάρτη με το live tracking!

Red Bull X-Alps 2013: Start in Salzburg 

 


Ο ΣΚΛΗΡΟΤΕΡΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΞΕΚΙΝΗΣΕ!
Από τη Βενεζουέλα ως την Ιαπωνία και από τη Νότια Αφρική ως το Νεπάλ, οι καλύτεροι αθλητές αντοχής και (αλεξιπτώτου πλαγιάς) paragliding στον κόσμο, είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν την πιο δύσκολη πρόκληση της ζωής τους.
  Κάνοντας πεζοπορία κατά μήκος των ηπείρων και πετώντας πάνω από εχθρικά βουνά, οι ήρωες αυτοί θα διαγωνιστούν στον σκληρότερο αγώνα περιπέτειας στον κόσμο, το RedBullX-Alps. Η στιγμή της αλήθειας είναι πολύ κοντά, καθώς ετοιμάζονται για την έκτη διεξαγωγή του δημοφιλούς αγώνα. Συγκεκριμένα, στις 7 Ιουλίου, 32 αθλητές από 21 χώρες θα ξεκινήσουν από το Σάλτσμπουργκ για το μεγαλύτερο στοίχημα της ζωής τους. Από εκεί θα αρχίσει ένα περιπετειώδες ταξίδι 1,031 χιλιομέτρων πάνω από τις Άλπεις μέχρι το Μονακό, κατά τη διάρκεια του οποίου, οι αθλητές θα δίνουν μια συνεχόμενη μάχη με τις άσχημες καιρικές συνθήκες, την εξάντληση και τον πόνο.

Αυτός ο αγώνας δεν μπορεί να συγκριθεί με κανέναν άλλον. Στρατηγική, εξοπλισμός και σώμα, έχουν όλα συντονιστεί τέλεια κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας μηνών, ώστε να διασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή απόδοση. Κανείς όμως δεν μπορεί να μαντέψει τι θα συμβεί μόλις ξεκινήσει ο αγώνας, καθώς οι αθλητές θα κληθούν να αντιμετωπίσουν όχι μόνο τα δικά τους όρια αντοχής αλλά και τις απρόβλεπτες καταστάσεις της μητέρας φύσης. Ο επικεφαλής του αγώνα ChristophWeber σχολιάζει: «Ο σχεδιασμός της διαδρομής ήταν για εμένα έμπνευση- σκεφτήκαμε συναρπαστικά τοπία, άγρια ​​φύση, καλά cross-country σημεία και διάσημες τοποθεσίες για paragliding. Θέλαμε να στήσουμε μια επική διαδρομή.»

Χάρη στις προηγμένες δυνατότητες του GPSκαι στην τεχνολογία LiveTracking, οι fans θα μπορούν πλέον να παρακολουθήσουν τον αγώνα την ώρα που θα εξελίσσεται μέσω του smartphone και του tablet τους στο www.redbullxalps.com, Facebookκαι στο Twitter. Επιπλέον θα μπορούν να έχουν πρόσβαση ζωντανά σε πληροφορίες για τον καιρό, τους 3Dχάρτες, τις ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο και τα στατιστικά, προσφέροντας μια νέα διάσταση στη συνολική εμπειρία.

-//-


Περισσότερες πληροφορίες:
Για να βρείτε εικόνες, περιεχόμενο, τα προφίλ των αθλητών ή λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδρομή μπορείτε να επισκεφτείτε τη σελίδα redbullxalpsnewsroom.com.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ REDBULLX-ALPS

Το RedBullX-Alps2013 είναι ο σκληρότερος αγώνας περιπέτειας στον κόσμο και φέτος θα διεξαχθεί για έκτη χρονιά. Θα ξεκινήσει στις 7 Ιουλίου με 32 αθλητές από 21 χώρες να μάχονται πάνω από 1,000 χιλιόμετρα κατά μήκος των Άλπεων από το Σάλτσμπουργκ μέχρι του Μονακό μέσω 10 υποχρεωτικών στάσεων, με σκοπό να κάνουν τον καλύτερο δυνατό χρόνο. Σύμφωνα με τους κανονισμούς του αγώνα, οι συμμετέχοντες πρέπει να διανύσουν κάθε χιλιόμετρο είτε με τα πόδια είτε πετώντας με paraglider.

Είναι ένα τρομερό εγχείρημα, το οποίο θα πραγματοποιηθεί σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά, σχεδόν τρομακτικά μέρη. Κάθε ομάδα αποτελείται από έναν αθλητή και έως δυο υποστηρικτές. Δεν επιτρέπεται καμία τεχνική ή εξωτερική υποστήριξη. Οι αθλητές θα πρέπει να διαγωνιστούν μεταξύ των ωρών 05:00 με 22:30. Μια ευχάριστη αλλαγή στους κανονισμούς για το 2013 υπόσχεται να κάνει τον αγώνα ακόμη πιο συναρπαστικό, καθώς οι αθλητές θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν ένα «NightPass» το οποίο θα τους επιτρέψει να συνεχίσουν την πεζοπορία καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας.

Ο αγώνας απαιτεί εμπειρία και πολύ υψηλά επίπεδα αντοχής- δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο για τους αθλητές να κάνουν μέχρι και 100 χιλιόμετρα περπατώντας, σε μια μέρα. Ο ChristianMaurer(ΕΛΒ) ήταν ο νικητής του τελευταίου RedBullX-Alpsπου πραγματοποιήθηκε το 2011, ο οποίος κατάφερε να διασχίσει τη διαδρομή σε 11 μέρες, 4 ώρες και 22 λεπτά. Ο φετινός αγώνας σηματοδοτεί τη δεκάτη επέτειο από το πρώτο RedBullX-Alps το 2003. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε το εδώ..!: