Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Διάσωση ναυαγών από AB-205 της Π.Α. Βρείτε το παράδοξο..


Στις 31 Αυγούστου 2010 και ώρα 13:30 τρεις ναυαγοί οι οποίοι επέβαιναν σε μικρά ταχύπλοα σκάφη τύπου jet ski, περισυνελλέγησαν από το αεροναυαγοσωστικό ελικόπτερο τύπου ΑΒ - 205 της 134 ΣΜ της Σαντορίνης.

Οι διασωθέντες Νεοζηλανδοί, Jeremy Burfoot , Travis Donoghue και ο Κροάτης Ivan Otulic ξεκίνησαν στις 05:00 το πρωί από την Κάρπαθο με σκοπό να φθάσουν στη Σαντορίνη πριν την επερχόμενη καταιγίδα η οποία προσέγγιζε στην περιοχή. Περίπου στις 08:00 και έχοντας διανύσει σχεδόν τη μισή διαδρομή (περίπου 35 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Σαντορίνης) οι καιρικές συνθήκες χειροτέρεψαν με ανέμους έντασης 60-70 χιλιομέτρων την ώρα και κύματα ύψους 3-4 μέτρων.

Λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών σημειώθηκαν μηχανικές βλάβες και στα τρία σκάφη με αποτέλεσμα την αδυναμία πλεύσης τους. Μετά από αυτό το γεγονός η ομάδα ενεργοποίησε τις συσκευές εντοπισμού θέσης (personal locater beacons) περιμένοντας βοήθεια.

 

Σε αναζήτηση των ναυαγών έσπευσε το αεροναυαγοσωστικό ΑΒ-205 της 134 ΣΜ Σαντορίνης καθώς και ένα C-130. Μετά από δύο ώρες ερευνών το ελικόπτερο της ΠΑ εντόπισε τους τρεις άτυχους ναυαγούς τους οποίους περισυνέλλεξε σώους και χωρίς κάποιο σημαντικό τραυματισμό.

Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο Κέντρο Υγείας Σαντορίνης, όπου τους παρασχέθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες. Ο επικεφαλής της ομάδας Jeremy Burfoot ευχαρίστησε τις ελληνικές αρχές Έρευνας και Διάσωσης καθώς και το προσωπικό του ελικοπτέρου της Πολεμικής Αεροπορίας και τις Λιμενικές Αρχές της Σαντορίνης για τον επαγγελματισμό, την ετοιμότητα και την αποτελεσματικότητα που επέδειξαν.

Οι τρεις άνδρες εκτελούσαν ταξίδι με τα σκάφη τους από το Λονδίνο στη Νέα Ζηλανδία με σκοπό την αφύπνιση του κόσμου για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου.
 Πηγή: http://www.haf.gr
-----------------------------------------------
Και βέβαια το παράδοξο είναι να διαθέτουν οι χειριστές των τζετ σκι συστήματα εντοπισμού θέσης δηλαδή PLB - personal locater beacons - και τέτοια συστήματα να μην διαθέτουν ακόμα και σήμερα οι χειριστές της Π.Α. που μπορεί να βρεθούν σε παρόμοια απευκταία κατάσταση ανά πάσα στιγμή. Και βέβαια να σημειώσουμε ότι η αξία τους για το σύνολο των ιπταμένων δεν ξεπερνά τις κάποιες χιλιάδες ευρώ.


---------------------------------------------------------
Και κάπου εδώ να αναδημοσιεύσουμε και τα ονόματα των χειριστών όπως τα δημοσίευσε έγκαιρα, την επόμενη δηλ. ημέρα (και όχι μετά από έναν ολόκληρο μήνα όπως η ΠΑ), το www.greekhelicopters.gr/helos  :

''Σήμερα 31/8/2010 και ώρα 11:40 δόθηκε εντολή από το ΚΣΕΔ για αποστολή έρευνας διάσωσης στο Α/Ν ελικόπτερο του α/δ της Σαντορίνης.
Το ΑΒ-205 με πλήρωμα τους σγο Παυλώφ Ν. (κυβ/τη), ανθσγο Μανουσάκη Α. (συγκ/τη) και μηχανικό ανθστη Αποστόλου Δ. κατευθύνθηκε 30Nm ΝΑ της Σαντορίνης για τη διάσωση.
Οι ναυαγοί ήταν 3 Νεοζηλανδοί οι οποίοι ξεκίνησαν με ισάριθμα τζετ σκι από την Κάρπαθο. Για άγνωστο λόγο αντιμετώπισαν πρόβλημα και εξέπεμψαν SOS. Οι ναυαγοί βρέθηκαν μετά από 40 λεπτά έρευνας και περισυνελλέγησαν από το πλήρωμα του ε/π. Οι 2 ήταν καλά στην υγεία τους ενώ ο τρίτος είχε μικρές εκδορές. Μεταφέρθηκαν στο α/δ Σαντορίνης και διακομίστηκαν στο κέντρο υγείας για προληπτικο έλεγχο.''

3 σχόλια:

  1. Έχουν PLB που την ενεργοποιούν οι ίδιοι,emergency locator transmitter δεν έχουν.Το παράδοξο της διάσωσης είναι οι 3 τρελοί που ήθελαν να ταξιδέψουν από την Αγγλία ώς την Ν.Ζηλανδία με jet ski.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό κι αν είναι παράδοξο..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πείτε το εδώ..!: