Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Φωτιά στον Ομπλό οχι - στην Άνω Καλλιθέα ναι.... Ανανέωση 2

φωτο : Αντώνης Χάπσας

 Επειδή πολλοί φίλοι ρωτάνε και αρκετοι γκουγκλάρουν μήπως και βρουν κάποια ενημέρωση... η φωτιά που όλα τα μέσα αναφέρουν ότι καιει στον Ομπλό της Πάτρας, το βουνό που πετάμε δηλαδή, δεν είναι ακριβώς στον Ομπλό αλλά την προσδιορίσαμε στην απέναντι νότια πλαγιά, πάνω από την Άνω Καλλιθέα.
Η φωτιά νωρίτερα έκαιγε σε δυο μέτωπα, στην ουσία άνοιγε δεξιά και αριστερά σαν βεντάλια, κινητοποιήθηκε πολύ μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής και κάποια μέσα αναφέρουν ότι βρίσκεται υπό έλεγχο.. το μελτέμι βέβαια σαφώς δεν έχει κοπάσει... ας ελπίσουμε να μείνει εκεί.
-------------
23:40: Νεότερη ενημέρωση από Δημήτρη Κωνσταντάρα: ''ακομα καιει... εχει κατεβει χαμηλοτερα απο πριν, προφανως τους εφυγε δεν εχει την ενταση που ειχε στην αρχη αλλα ειναι αρκετα μεγαλη.''
----------------
Ας ελπίσουμε να μην περάσει απέναντι, δεν υπάρχει και πρόσβαση από δρόμο εκεί μέσα στην χαράδρα... όπως μας ενημερώνει ο Δημήτρης έχουν ανέβει πυροσβεστικά στον Ομπλό για παν ενδεχόμενο... νεότερα το πρωί και ελπίζουμε να είναι πιο ευχάριστα...
----------------
Aνανέωση Πέμπτη 10:00  Με μια πρώτη ματιά το πρωί από μακριά είδαμε ότι έχει καεί ένα πάρα πολύ μεγάλο κομμάτι της νότιας πλαγιάς απέναντι από από τον Ομπλό. Έχει σταματήσει στις παρυφές της Κρήνης και έχει καεί και η καμπούρα (ουσιαστικά πρόκειται για το πρώτο βουναλάκι που περνάμε όταν πετάμε πηγαίνοντας αριστερά) που περνάμε όταν πετάμε προς Καλλιθέα (αυτό δηλαδή που περιγράφει και ο Δημήτρης παρακάτω στα σχόλια).
Τώρα δείχνει να έχει σβήσει αλλά ώρες ώρες καπνίζει μέσα στην χαράδρα. Στο σημείο αυτό νωρίς το πρωί έκαναν ρίψεις και ελικόπτερα. Ας ελπίσουμε να σταματήσει έστω εκεί... το μελτέμι είναι πάρα πολύ δυνατό και σήμερα..
 ----------------------------------
Ανανέωση 2 Πέμπτη  19:00 
Προσθέσαμε μερικές φωτο τραβηγμένες με ζουμ από μακριά, από το λοφάκι που κατέκαψε η πυρκαγιά..  Δυστυχώς για αρκετό καιρό θα πετάμε και επάνω από τα καμένα και πάλι... ευτυχώς σώθηκε το κυρίως βουνό μας....
Στις ειδήσεις μίλησαν ξεκάθαρα για εμπρησμό... και όμως είναι πολύ εύκολο να τους πιάσετε τους εμπρηστές... πιάστε αυτούς που θα βάλουν μέσα τα αιγοπρόβατα τους για να τραφούν ''δωρεάν'' από τα φρέσκα βλαστάρια που θα τολμήσουν να ξεμυτίσουν τώρα το φθινόπωρο, μετά τις πρώτες βροχές... και πιάστε και αυτούς που κάθε χρόνο μεγαλώνουν λίγο λίγο το χωράφι τους, εκχερσώνοντας (πέρυσι δούλευε μέχρι και μπουλντόζα) και φυτεύοντας ελιές... δεν είναι η πρώτη φωτιά που μπαίνει σε αυτά τα μέρη... αλλά αν το κάνετε αυτό θα είναι η τελευταία!

 

1 σχόλιο:

  1. dimitris constantaras25/8/11 01:45

    στη 01:00 πηγα μια βολτα και ειδα απο κοντα την φωτια δεν κινδυνευει ο ομπλος αμεσα, η φωτια ειναι πανω απο την κρηνη και κατεβαινει αργα προς τα εκει και προς την ανω καλλιθεα. Πιστευω πως δεν θα σβησει γιατι εχει πεσει στην πλαγια μεσα στην χαραδρα που δεν εχει προσβαση.ας επλισουμε να μην κινδυνευσουν τα σπιτια γιατι υπαρχουν καποια σε αποσταση 200-250 μετρων απο τις φλογες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πείτε το εδώ..!: