Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Οι πρώτες δοκιμές ηλεκτροκίνητου αεροσκάφους - Aπό τον πάντα πρωτοπόρο Burt Rutan!

Ολοκληρώνονται οι δοκιμές τροχοδρόμησης του Long-ESA του πρώτου καθαρά ηλεκτροκίνητου αεροσκάφους, σχεδιασμένο από το Burt Rutan. Ο δημιουργός του μάλιστα φιλοδοξεί πολύ σύντομα να διασχίσει τον Ατλαντικό με αυτό, σε μια προσπάθεια να αναδείξει τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης ακόμα και στον αέρα.
Το project με τίτλο «η Πτήση του Αιώνα» έχει αναλάβει ο Chip Yates, ο οποίος συμπτωματικά κατέχει το ρεκόρ ταχύτητας για ηλεκτροκίνητη μηχανή, στα 305 χιλιόμετρα την ώρα!
Σκοπεύει να χρησιμοποιήσει έναν στόλο πέντε drones προκειμένου να μπορεί να αλλάξει μπαταρίες κατά τη διάρκεια της πτήσης, παρέχοντας στο αεροσκάφος την απαραίτητη ενέργεια για να διασχίσει τον ωκεανό.
Με την ολοκλήρωση των επίγειων δοκιμών, μέσα στο μήνα θα ξεκινήσουν και οι πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις. Η πρώτη υπερατλαντική πτήση έχει προγραμματιστεί για το 2014, ενώ αργότερα θα ακολουθήσουν εναέριες δοκιμές προκειμένου να κριθεί η μέγιστη ταχύτητα και το μέγιστο ύψος που μπορεί να κινηθεί το αεροσκάφος.
Απώτερος σκοπός του Yates, είναι να ενσωματώσει την ηλεκτροκίνηση στην πολιτική αεροπορία, ένα εγχείρημα που αν κρίνουμε από το πρώτο βίντεο της δοκιμής, αναμένεται αρκετά ενδιαφέρον.
Δείτε το βίντεο: 


Το είδαμε στο http://techit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε το εδώ..!: