Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Τα θρυλικά Α-7 Corsair II αποσύρονται. Ας δημιουργηθεί ένα μικρό αεροπορικό πάρκο στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας.


O τρόπος με τον οποίο εκτίθεται ένα Α-7 Corsair II του Αμερικάνικου Ναυτικού στην Καλιφόρνια - ΗΠΑ.

Τα θρυλικά βομβαρδιστικά Α-7 Corsair II αποσύρονται την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου οριστικά από την ενεργό υπηρεσία με μία λαμπρή τελετή και ένα μικρό αεροπορικό υπερθέαμα με διελεύσεις αεροσκαφών και ακροβατικές επιδείξεις που θα γίνουν στην Αεροπορική Βάση του Αράξου. Η όλη εκδήλωση είναι ανοικτή για το κοινό και αναμένεται πλήθος φίλων της ΠΑ όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από όλο τον κόσμο.

Τα ήδη παροπλισμένα Α-7 σαπίζουν ανεκμετάλευτα..

Η πρόταση του Paragliding And Aviation είναι το να ζητηθεί από τον Δήμο της Πάτρας σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένος Πατρών ένα από αυτά τα θρυλικά αεροσκάφη A-7  και ακόμα ένα το επίσης θρυλικό F-104G Starfighter, - που επίσης έσκιζαν τους ουρανούς της Πάτρας έχοντας πρίν από τα Corsair τη φωλιά τους στον Άραξο - από αυτά που τώρα σαπίζουν παραπεταμένα στο παλιό στρατιωτικό αεροδρόμιο του Αγρινίου.

Τα παλιότερα F-104G Starfighter σαπίζουν εδώ και πολλά χρόνια στο Αγρίνιο...

Η πρότασή μας είναι με τα αεροσκάφη αυτά να δημιουργηθεί ένα μικρό θεματικό αεροπορικό πάρκο στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας. Ουσιαστικά στο έδαφος δεν πρόκειται να αλλάξουν και πολλά, απλώς θα εκτίθενται σε ψηλή βάση τα δύο αεροπλάνα και θα δεσπόζουν στον χώρο.
Το πάρκο αυτό θα μπορούσε κάλιστα να συνδυαστεί με ένα μνημείο πεσόντων αεροπόρων που, από όσο γνωρίζουμε, δεν υπάρχει στην πόλη.

Η παραλιακή ζώνη που προτείνουμε. Ανάμεσα σε Φάρο και Νέο λιμάνι.
Η περιοχή μπορεί να είναι η παραλιακή περιοχή που βρίσκεται ανάμεσα στον Φάρο της Πάτρας και το νέο λιμάνι η οποία έτσι θα αναδειχθεί περαιτέρω και η πόλη θα αποκτήσει ένα νέο σημείο αναφοράς.
Καθώς μάλιστα θα είναι άμεσα ορατά από την πολυσύχναστη λεωφόρο της Ακτής Δυμαίων αλλά και από τη θάλασσα και ευρισκόμενα κοντά στο νέο λιμάνι - δυτική πύλη της χώρας - θα γίνουν ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα σημεία της πόλης αλλά  και σημείο αναφοράς στους ξένους αεροπορικούς τουριστικούς χάρτες, αφού πολλοί είναι οι λάτρεις της αεροπορίας ανά τον κόσμο που θα ήθελαν να τα επισκεφτούν και να δουν δύο από τα πλέον θρυλικά αεροσκάφη της νεότερης αεροπορικής ιστορίας από κοντά.

Το F-5A Freedom Fighter του Βόλου! (φωτο Κώστας Πάντιος)
Προσοχή όμως.. Τα αεροσκάφη θα πρέπει να είναι τοποθετημένα σε ψηλή βάση όπως στις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε ώστε να αποφευχθούν τυχόν φαινόμενα βανδαλισμού τους, γιατί δυστυχώς στην Ελλάδα συμβαίνουν κι αυτά..

Το F-104G Starfighter του Αιγίου (φωτο Κώστας Πάντιος)
Να το ευχηθούμε?
Θα μπορέσουμε να το δούμε κάποια στιγμή σύντομα να γίνεται πραγματικότητα?
Μόνο κέρδος θα υπάρξει για την πόλη, αυτό είναι το μόνο σίγουρο!
Ας μετρήσουν οι υπεύθυνοι την προσέλευση του κόσμου στον Άραξο την Παρασκευή στην τελετή απόσυρσης των Α-7 (παρόλο που πρόκειται για εργάσιμη ημέρα, καθημερινή) και ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος16/10/14 20:10

    Στο τέλος της δεκαετίας ου 80 στο Αίγιο σε μία στρογγυλή πλατεία είχε ένα F-5 ξέρει κανείς τι απόγινε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς σε πολλα μέρη τα αεροσκάφη που ειχαν τοποθετηθεί σαν εκθέματα είχαν τοποθετηθεί χαμηλά, ήταν προσβάσιμα και έτυχαν κάθε είδους κανιβαλισμού με συνέπεια κάποια στιγμή να αποσυρθούν. Δεν υπάρχει παιδεία δυστυχώς. Αντιθέτως όσα έχουν τοποθετηθεί πάνω σε βάση ψηλά έχουν παραμείνει ανέπαφα. Γι αυτό αεροπορικά εκθέματα σε μη φυλασσομενους χώρους μόνο επάνω σε βάση ψηλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος17/10/14 10:19

    αφηνουν να σαπιζουν ιστορικα αεροσκαφη, κι απο την αλλη περιμενουμε τα νεα παιδια να εχουν αεροπορικη παιδεια και να ασχοληθουν με τα αεροπλανα....Οταν η κοινωνια και το κρατος στρεφουν τη νεολαια στην "μπαλλα", μην περιμενουμε πολιτισμο και προοδο...Θα μετραμε καθε κυριακη σπασμενα,διαλυμενα γηπεδα, καμενες καρεκλες, σκοτωμενους φιλαθλους και παρτυ εκατομυριων απο τις ΠΑΕ....Καλα μας κανουν.Ξαναψηφηστε τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πείτε το εδώ..!: