Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

Διασώζοντας ένα μεγάλο τραυματισμένο πουλί



This happened 10 years ago in Crete to a friend of ours. He and his friends gathered the bird and sent it to Athens in a wild bird care unit. Fortunately the Vulture did well and flew again after some time

Το συγκλονιστικό αυτό βίντεο έχει τραβηχτεί και αναρτηθεί στο διαδίκτυο εδώ και δέκα χρόνια, από τον καλό μας φίλο και πιλότο Αλεξιπτώτου Πλαγιάς Γιάννη Σκαρπαθιωτάκη Giannis Skarp στα Αστερούσια της Κρήτης. Από τότε έχει κάνει πολλές φορές τον γύρο της Ελλάδας αλλά και του κόσμου, σε σχέση με το μεγάλο πρόβλημα της επιπόλαιης χωροθέτησης των Αιολικών πάρκων.

Το βίντεο το συναντάμε συνεχώς από ξένες κυρίως σελίδες αλλά δυστυχώς είναι ''κομμένο'' χωρίς δηλαδή να δείχνει τη συνέχεια. Το τραυματισμένο όρνιο περιμαζεύτηκε από τους παρόντες εκείνη τη στιγμή Αλεξιπτωτιστές Πλαγιάς και στάλθηκε για περίθαλψη στο ΕΚΠΑΖ της Αίγινας , το οποίο παρεμπιπτόντως δεν λειτουργεί πλέον - για παρόμοια περιστατικά απευθυνόμαστε στην Elliniki Ornithologiki Etaireia.

Επίσης ένα μικρό χρήσιμο tip για το πως μπορούμε να πιάσουμε σχετικά εύκολα και γρήγορα ένα μεγάλο τραυματισμένο πουλί είναι να του ρίξουμε και να κουκουλώσουμε το κεφάλι με ένα μεγάλο κομμάτι ύφασμα. Το πουλί όταν σταματήσει να βλέπει ακινητεί κι έτσι μπορούμε να το μαζέψουμε και να το διαχειριστούμε με ηρεμία βάζοντάς το σε ένα μεγάλο χαρτόκουτο χωρίς να φοβηθεί και χωρίς να τραυματιστεί περαιτέρω.

Αξίζει να το ξαναδούμε..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε το εδώ..!: