Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

Η μαμά Ελαό

*Αναδημοσίευση σε ξεχωριστό άρθρο κειμένου της προηγούμενης εβδομάδας λόγω και της ιδιαίτερης σημασίας του και μετά από αίτημα πολλών συναθλητών

Η μαμά Ελαό
Μετά από πολλές παλινωδίες και διελκυστίνδα email και τηλεφωνικών συνομιλιών και αφού το είχαμε ζητήσει (τους όρους) από αρκετό καιρό πριν τον αγώνα του Καλεντζίου στις 22 Μάη, δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο σάιτ της Ελαό το ασφαλιστήριο συμβόλαιο που καλύπτει όσους παίρνουν μέρος στους αγώνες (τα γνωστά 13 ευρώ που πληρώνουμε), για υποχρεωτική ασφάλιση σε ζημιές έναντι τρίτων.

Υπερ τρίτων
Δεν είμαστε ευχαριστημένοι από την συμπεριφορά της Ομοσπονδίας.
Τα πράγματα είναι απλά. Ζητάγαμε (ως έχοντας το νόμιμο δικαίωμα του διοργανωτή, που εισπράτει και του πελάτη που πληρώνει) τους όρους της συμφωνίας που έχει συναφθεί για να μπορέσουμε να ενημερώσουμε τους αγωνιζόμενους (τους κατεξοχήν πελάτες) για το που ακριβώς τους καλύπτει και που όχι.
Φοβερή η απαξίωση του Παραπέντε από την Ομοσπονδία μας. Πέρασε ένας μήνας από τον αγώνα μας, ο επόμενος αγώνας πλησίαζε, και παρόλες τις προφορικές υποσχέσεις δεν πήραμε τίποτα.
Και αφού πλέον ζητάγαμε ευθαρσώς να δούμε το ασφαλιστήριο, αλλιώς θα επιστρέφαμε τα χρήματα στους πληρώσαντες δικαιούχους, στο τέλος μας κατηγόρησε η ταμίας ότι παρακρατούμε (παράνομα μήπως?) τα λεφτά της Ομοσπονδίας. Αυτό φαίνεται θα ήταν το μόνο παράτυπο ή παράνομο στην όλη ιστορία...

Οταν θέλει κάποιος να συνεργαστεί και νοιάζεται..

  • Φυσικά κανείς θα μπορούσε να σκεφτεί ότι αρκούσε έστω η βεβαίωση ασφαλιστικής κάλυψης που εκδίδεται αμέσως με τη σύναψη ενός συμβολαίου, για μην συνεχιστεί αυτό αλλά φευ.. όχι, γιατί να την στείλει σε μας η Ομοσπονδία...?
  • Φυσικά θα μπορούσε να μας πει απλώς και εγκαίρως (όχι δηλ. ένα μήνα μετά τον αγώνα και ίσως δύο μήνες από τότε που ζητήθηκε) ότι οι όροι ήταν οι ίδιοι με πέρυσι και να κοινοποιήσει το περυσινό συμβόλαιο (αφού λογικά πρέπει να το έχει στα συρτάρια της, έτσι δεν είναι?), αλλά πάλι φευ... γιατί να το κάνει για εμάς αυτό η Ομοσπονδία. Ποιοί είμαστε εμείς..?
  • Ακόμα θα μπορούσε να μας ενημερώσει αν θέλουμε να κάνουμε ένα συμβόλαιο μόνοι μας στο Παραπέντε όπως έχουν κάνει οι Αερομοντελιστές και πληρώνουν μόνο 6 ευρώ κατ' άτομο έναντι 13ων ευρώ εμείς. Αλλά γιατί να μας ενημερώσει...?
    Και ελάτε πείτε μου τώρα ποιος έχει τις περισσότερες πιθανότητες να κάνει ζημιά σε τρίτους, ένα Παραπέντε ή ένα Αερομοντέλο..? Ρητορικό το ερώτημα...
    Δεν πειράζει το αφήνουμε για του χρόνου.
    Έπρεπε να ενημερωθούμε και γι' αυτό με κόπο φαίνεται..
    Ακόμα, ακόμα, πολλά θα μπορούσαν να είχαν γίνει ακόμα αν είχαμε μια λίγο σωστή συνεργασία...
  • Να ξέραμε και γιατί πληρώνουμε 13 ευρώ αντί για 10 που λέει το συμβόλαιο για το κάθε άτομο θα ήταν καλύτερα...
  • Αλλά για ποια συνεργασία μιλάμε όταν η κάλυψη του αγώνα στο Καλέντζι Αχαίας αναφέρει αγώνα στο Καλέντζι Κορινθίας...?
    Άψογη συνεργασία... Ωραία κάλυψη...! Ευχαριστούμε μαμά Ελαό...

    Δεν νοιάζονται και δεν θέλουν οι άνθρωποι να συνεργαστούν
    'Ολο αυτό μου θύμησε και λίγο την ασφαλιστική κάλυψη των αθλητών μας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Μεξικού και την ασφαλιστική κάλυψη την οποία είχαν εκεί ...και δεν είναι απλώς πονεμένη, αλλά πονάει πραγματικά αυτή η ιστορία... Δυστυχώς δεν γίνεται τουλάχιστον μάθημα. Δεν δείχνει να αλλάζει κάτι.

    Ας το αλλάξουμε εμείς
    Ελπίζω τα σωματεία που αντιπροσωπεύονται με δικαίωμα ψήφου στις συνελεύσεις της Ομοσπονδίας να τα λάβουν αυτά υπ' όψιν (γι΄αυτό τα γνωστοποιούμε άλλωστε) όταν θα κληθούν να μιλήσουν και κυρίως να ψηφίσουν για τα πεπραγμένα της Ελαό.
    Ιδανικό για πολλούς λόγους κατά τη γνώμη μου είναι όταν μπορεί ο πρόεδρος της ΕΑΠ να προσπαθεί να συμμετέχει στα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας.

    Είναι ανάγκη να γίνουμε διεκδικητικοί
    Αν δεν αυτοπροστατευθούμε και δεν διεκδικήσουμε δυναμικά ό,τι μας ανήκει και φυσικά ότι μας αναλογεί λόγω και του πλήθους των αθλητών μας που δραστηριοποιούνται, τότε είμαστε άξιοι αυτών και ακόμα χειρότερων συμπεριφορών.
    Κανείς δεν πρόκειται να το κάνει για μας και μας το δείχνουν με κάθε τρόπο. Η Ομοσπονδία όμως υπάρχει γιατί υπάρχουμε εμείς.
    Δραστηριοποιούμαστε χωρίς ίχνος βοήθειας εδώ και χρόνια, πληρώνουν τα σωματεία μας τις συνδρομές (δοκιμάστε να βγάλετε ταυτότητα για πτήσεις πχ στο εξωτερικό χωρίς το σωματείο σας να έχει πληρώσει τη συνδρομή του), κάνουμε μόνοι μας αγώνες, πληρώνουμε μόνοι μας τα πάντα και δεν είμαστε καθηλωμένοι όπως ίσως κάποιοι θα ήθελαν, αλλά επιμένουμε να πετάμε. Εμείς.

2 σχόλια:

  1. Κωνσταντης Αλεξανδρος3/10/10 23:18

    Συμφωνω απολυτα Βαγγελη. Με ολα. Και με ενα επιπλεον. Απο 5ετιας ζητησα στην συνεδριαση της ΕΛΑΟ -σαν εκπροσωπος σωματειου- να μας στελνει τους προυπολογισμους και τους Ισολογισμους απο πιο πριν για να τους συζητησουμε με τα μελη μας. Εννοω βεβαια -για να μην παρεξηγηθω- την αναλυση των εξοδων εκεινων που πολλες φορες ειναι μεγαλα ποσα. Πχ εξοδα για αποστολες στο εξωτερικο, και μετα μαθαιναμε οτι καθε φορα τα παιδια του παραπεντε εβαζαν αρκετα απο την τσεπη τους και μαλιστα η ασφαλιστικη καλυψη που ειχαν ειταν ελλειπης. Η ειχαμε αρκετα εξοδα για δικηγορους ενω δεν ειχαμε χρηματα για αγωνες. Δεν αρκει η αναγραφη του εξοδου. Χρειαζεται αναλυση για τον ακριβη προορισμο του και αυτην η αναλυση πρεπει να μας δινεται αρκετες μερες πριν. Τωρα βεβαια που το κρατος εχει σταματησει να χρηματοδοτει το αθλημα μας τα πραγματα ειναι διαφορετικα. Μια συζητηση για την ασφαλιση μετα απο τοσα ατυχηματα -ναι βαζω και το δικο μου- ειναι επιτακτικη αναγκη. Ο καθενας που δεν ειναι υπαλληλος εχει προβλημα. Δεν τον καλυπτει ο ασφαλιστικος του φορεας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχεις απόλυτο δίκιο Αλέξανδρε. Και να σημειώσω ακόμα ότι δυστυχώς υπάρχουν χρήματα για άλλα πράγματα - πχ συνέδριο FAI στη Ρόδο πριν δύο νομίζω χρόνια - ενώ δεν υπάρχει η παραμικρή στοιχειώδης χρηματοδότηση στον πρωτογενή αεραθλητισμό.
    Για την ασφαλιστική κάλυψη, δεν το συζητάμε, πρέπει να τεθεί σε μια νέα βάση και προσωπικά δεν μου λέει τίποτα ακόμα και να είμαστε καλυμένοι ολόκληρο τον χρόνο ''προς τρίτους''. Είναι άλλη η κάλυψη που έχω πραγματικά ανάγκη σαν αεραθλητής που ταυτόγχρονα είμαι και οικογενειάρχης και εργαζόμενος. Κι εσύ Αλέξανδρε που δυστυχώς το πέρασες καταλαβαίνεις τί εννοώ.
    Νομίζω ότι τελικά εκεί είναι που χρειάζονται τα συλλογικά μας όργανα, η Ομοσπονδία μας δηλαδή, να χρησιμοποιήσουν όλο το βάρος τους και την πειθώ τους προς την μεριά της πολιτείας, δηλ. του Υπουργείου Αθλητισμού, ώστε να εξαναγκαστούν κατά κάποιο τρόπο οι ασφαλιστικές που τώρα αρνούνται να μας ασφαλίσουν, να μας εντάξουν σε κάποιο πρόγραμμα που να μας καλύπτει απόλυτα.
    Ίσως στα πλαίσια μιας μεγαλύτερης - ας το πούμε - πίτας ή πακέτου ή κάποιου άλλο ευεργετήματος , που τυχόν θα πάρουν από το κράτος.
    Δεν υπάρχει περίπτωση να μην γίνεται.. λίγο περισσότερο ενδιαφέρον χρειάζεται.
    Αλλά που να το βρεις όταν αυτό δεν υπάρχει ούτε καν στα πολύ απλά και στα βασικά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πείτε το εδώ..!: