Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

Διήμερο Αγ. Πνεύματος στην Πούντα - Διακοφτό

Το καλοκαιράκι μπήκε για τα καλά θα έλεγα και η παραλία της Πούντας έχει αρχίσει προ πολλού να έχει την τιμητική της τόσο για μπάνιο, όσο και για μαγευτική πτήση με θέα τη βορειοδυτική Πελοπόννησο.
Ο Δημήτρης και η Γιώτα μας πρότειναν να πάμε την Κυριακή πολύ νωρίς στην απογείωση της Πούντας αφού ήταν ή γιορτή της Πεντηκοστής και το παλιό μοναστήρι της Αγίας Τριάδος που βρίσκεται δίπλα σχεδόν στην απογείωση είχε τη γιορτή του.
Έτσι κι έγινε και την Κυριακή είμασταν εκεί από νωρίς για να δούμε ότι αυτό που στην πραγματικότητα τα παιδιά εννοούσαν ''παλαιό μοναστήρι'' είναι κάτι πέρα από κάθε φαντασία.

Πρόκειται για έναν άριστα διατηρημένο αρχαίο θόλο ύψους 6,20 μέτρων, με κωνοειδές σχήμα, το οποίο χρονολογείται από το 1400 προ Χριστού και είναι γνωστό ως ''Γαίον Ιερόν'' δηλ. ''Ναός της Θεάς Γης''.
Δίπλα του υπάρχει και άλλος παρόμοιος θόλος αλλά με μεταγενέστερη χρονική προέλευση.''Γαίον Ιερον''. Μοιάζει με μηκυναϊκό τάφο και ανάγεται στα τέλη της μηκυναϊκής περιόδου
Ο μεταγενέστερος θόλος ακριβώς δίπλα στον αρχαίο.
Τόσο o αρχαίος θόλος (στο βάθος) όσο και ο νεώτερος έχουν διασκευαστεί σε ναό. Ο αρχαίος έχει τοιχογραφίες του 1757.
Και αφού ανάψαμε ένα κεράκι και μας φίλεψαν άρτο, λουκούμι και καφέ, ήρθε η ώρα να απογειωθούμε σιγά σιγά... Εδώ η Γιώτα με το Addict..



















H απογείωση της Πούντας έχει φτιαχτεί με την προσωπική εργασία και φροντίδα του Δημήτρη σε ύψος 660 μέτρων και όντας σημειωμένη σε πολλούς παραπεντίστικους ιντερνετικούς χάρτες στην Ελλάδα αλλά ειδικά στο εξωτερικό, έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην τουριστική αξιοποίηση της περιοχής με πολλούς τρόπους.

Ο Δημήτρης παραχώρησε τότε πίσω στο 2000 -που η περιοχή πτητικά ήταν ακόμα υπό διερεύνηση - την τιμή για την πρώτη πτήση από αυτή την απογείωση στην αφεντιά μου και τον ευχαριστώ γι' αυτό. Βέβαια τότε δεν ξέραμε για τα καθοδικά που δημιουργεί στην προσγείωση ο ανατολικός άνεμος και δεν κατάφερα να μην βρέξω λίγο το ακροπτερύγιο στο παλιό καλό μου Gradient Topas, αλλά το πλύναμε καλά να φύγει το αλάτι και ούτε γάτα ούτε ζημιά...

GiotaR deep deep deeeeeep blue!!
Η αφεντομουτσουνάρα μου με το νέο μου κράνος Cut 3 της Icaro...


Η πολυθρόνα με την πιο όμορφη θέα στον κόσμο.., όπως λέει κι ένας φίλος




Δημήτρης ''Diakofteos'' μόλις έφυγε..
Πρέπει να είναι ωραίο να πετάς πάνω από το σπίτι σου και το χωριό σου...


Δημήτρης ''Diakofteos'' που αλλού..? πάνω από το Διακοφτό!


Νίκος Αντωνόπουλος με το νέο του Rush 2. Πρέπει να σου βρούμε nick name!


Σαν μικρό μου φαίνεται στις φωτογραφίες...


Και ένα ακροπτερύγιο από το δικό μου Ozone Rush 2


H προσγείωση της Πούντας τραβηγμένη από το αγνάντιο του χωριού Τράπεζα. 'Εχει χώρο για προσγείωση, αλλά από τις 11 μέχρι τις 6 το απόγευμα γίνεται το αδιαχώρητο από ομπρέλες και λουόμενους στον ''διάδρομο'' προσγείωσης και απαιτεί εξαιρετική προσοχή. Έτσι συμβουλεύουμε αυτή την εποχή να μην πετούν εδώ νέοι πιλότοι, καθώς ένα πιθανό ατύχημα με εμπλοκή λουόμενου μπορεί να καθιστούσε απαγορευτική την πτήση για όλους.

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος10/6/09 00:56

    σου έχω πει ότι σε μισώ ? χαχα
    μπράβο ρε παλουκάρι, είστε όλοι άξια πουλιά πετούμενα

    skifun

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου Αντώνη!
    Για να αρχίζεις να έρχεσαι στην Πούντα τα ΣΚ με την οικογένεια, ...και δεν θα χάσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πείτε το εδώ..!: