Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

Περί καιρού,Άρθρων, ΕΛΑΟ, και άλλα

Ο κακός μας ο καιρός
Χαλάει τα σχέδια για ταξίδια, πτήσεις και αγώνες. Στερεί από τους μελισοκόμους του Σωματείου μας (δεν είναι και λίγοι) μια τελευταία καλή σοδειά. Σχεδόν μια εβδομάδα που δεν έχουμε πετάξει κι αυτός ο καιρός περισσότερο χειμώνα παρά καλοκαίρι θύμιζε. Χθες το πρωί χρειάστηκε να ξεκινήσω από τις 6:00 τα χαράματα την ημέρα, όλο το βράδυ έβρεχε καταρακτωδώς, έκανε κρύο και έπιασα τον εαυτό μου ενστικτωδώς να κοιτάζει Παναχαικό να δει τα ...χιόνια! Έφτανε μια εβδομάδα κακοκαιρία για να ξεσυνηθίσουμε.
Το Σαββατοκύριακο προβλέπεται λίγο καλύτερο και είναι πολλοί αυτοί που το περιμένουνε αγριεμένοι...

''Αυτιά'' Άρθρο του Σταύρου Κωστούλα
Πολύ ωραίο
άρθρο του Ηπειρώτη Εκπαιδευτή που αφορά τον τρόπο μείωσης της επιφάνειας ενός παραπέντε ώστε να επιτύχουμε γρηγορότερη κάθοδο. Καλογραμμένο με τέτοιο απλό τρόπο ώστε να είναι απολύτως κατανοητό από αυτούς στους οποίους κυρίως απευθύνεται : τους νέους πιλότους.
Γιατί τώρα πια υπάρχουν και μεταφράσεις σε αρχαίζουσα καθαρεύουσα που σίγουρα έχουν γίνει με πολύ κόπο και το σέβομαι αυτό, αλλά όπως και να το κάνεις είναι αρκετά δυσνόητες και αυτό δεν είναι ό,τι πιο καλό για άρθρα που πραγματεύονται ένα βασικό πράγμα: τον κίνδυνο και την αντιμετώπισή του.
Πολύ καλή η δουλειά λοιπόν του Σταύρου που συντελεί στο φτιάξιμο μιας Ελληνικής βιβλιογραφίας.
Είναι κρίμα που και άλλοι εκπαιδευτές που έχουν πολλές και σημαντικές εμπειρίες, κυρίως από αγώνες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, δεν παρουσιάζουν παρόμοιες δουλειές.
Όταν δεν μοιραζόμαστε την εμπειρία, αυτή κάποια στιγμή, αργά ή γρήγορα, απλώς θα χαθεί. Οπότε να μην παραπονιόμαστε όταν το επίπεδο αργεί να ανέβει.

Αιόλεια
Στoν αγώνα της Δράμας, τα Αιόλεια, δεν έχει γίνει κάτι μέχρι στιγμής και γενικά έχουν πέσει μέσα οι προβλέψεις που δεν ήταν και τόσο καλές. Ας ελπίσουμε να γίνει κάτι αύριο γιατί είναι κρίμα γι' αυτούς που έκαναν τόσο μεγάλο ταξίδι για να πάνε αλλά κυρίως για τα παιδιά της Δράμας που το διοργανώνουν. Μια τέτοια διοργάνωση απαιτεί πολύ τρέξιμο από πριν και χέρια (και πόδια) που θα πρέπει να συνεργαστούν αποτελεσματικά και κυριολεκτικά να δουλέψουν για να μπορέσουν να πετάξουν στον αγώνα οι συμμετέχοντες. Είναι κρίμα να τρέξεις να ετοιμάσεις ολάκληρη την υποδομή και να μην γίνει αγώνας.

Ανανέωση: Τετάρτη 1/6/09
Τελικά καμία πτητική ημέρα δεν στάθηκε δυνατό να πραγματοποιηθεί παρόλο που έγιναν προσπάθειες με την σχεδίαση μικρών τασκ. Δυστυχώς ο καιρός δεν το επέτρεψε αφού η κακοκαιρία ήταν κάπως πρωτόγνωρη γι αυτή την εποχή.
Για τη χρονιά που έρχεται όμως τα δραστήρια παιδιά της Δράμας έχουν ήδη καταφέρει να πάρουν και έχει προγραμματιστεί ήδη να γίνει εκεί τo PWC και φυσικά η περιοχή θα είναι για αρκετό καιρό πριν και μετά στο παραπεντίστικο επίκεντρο.



Η μαμά Ελαό
Λόγω και της ιδιαίτερης σημασίας του τo αρθρο αναδημοσιεύτηκε ξεχωριστά εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε το εδώ..!: