Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Πολεμικό σενάριο στο Φαρμακονήσι ..

* Άρθρο του
fox2e-mag.blogspot.com

Σοβαρότατη εμπλοκή μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην ευρύτερη περιοχή της Σάμου, κατά την οποία τα εναέρια μέσα έλαβαν θέση αναμονής εξαπόλυσης των όπλων τους. Συγκεκριμένα στις 06.57 τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη απογειώθηκαν από το Νταλαμάν και έφτασαν στην Σάμο στις 07.08. Ένα λεπτό νωρίτερα ζεύγος μαχητικών της ΠΑ απογειώθηκε από τη Λήμνο και στις 07.24 πάνω από τη Σάμο ο συναγερμός χτύπησε κόκκινο.

Εν των μεταξύ, ένα ελικόπτερο του ΛΣ τύπου Dauphin - στα πλαίσια της επιχείρισης FRONTEX της Ευρωπαικής Ένωσης για την λαθρομετανάστευση - είχε απογειωθεί στις 06.13 από την Κω, το οποίο εντόπισε ομάδα 59 λαθρομεταναστών ανατολικά των Φούρνων. Μετά τον εντοπισμό των λαθρομεταναστών, το ελικόπτερο του ΛΣ κατευθύνθηκε προς το Φαρμακονήσι.


Στις 08.02 τουρκικά μαχητικά φτάνουν στο ένα μίλι από το ελικόπτερο του ΛΣ, πετώντας στα 1.000 πόδια και λαμβάνοντας τελική θέση εξαπόλυσης πυραύλου αερομαχίας τύπου AIM-9 κατά του ελληνικού ελικοπτέρου. Το ελικόπτερο του ΛΣ πετά στα 200 πόδια ύψος.

Πίσω απο τα τουρκικά μαχητικά σε απόσταση ενός ναυτικού μιλίου και σε ύψος 5.000 ποδιών - προκειμένου να "ανοίξει" ο φάκελος των όπλων των ελληνικών μαχητικών - οι Έλληνες χειριστές είναι σε θέση αναμονής εξαπόλυσης πυραύλων κατά των τουρκικών μαχητικών που έχουν λάβει επιθετική θέση κατά του ελικοπτέρου του ΛΣ.

Λίγο αργότερα, στις 08.04, τα τουρκικά μαχητικά υπό την πίεση του ηχοσημαντήρα στο θάλαμο διακυβέρνησης επιστρέφουν στην τουρκική ενδοχώρα, ενώ λίγα λεπτά αργότερα νέος τουρκικός σχηματισμός απογειώθηκε με κατεύθυνση τη Σάμο, την ώρα που τα ελληνικά μαχητικά αποχώρησαν από την περιοχή.

Το ελικόπτερο του Λιμενικού Σώματος προσγειώθηκε μετά το πέρας της αποστολής του στις 08:22 στην Κω, ενώ συνολικά προηγήθηκαν 11 εκπομπές από τα τουρκικά ραντάρ (DATCA).

Είναι η πρώτη φορά που η τουρκική πολεμική αεροπορία αναχαιτίζει τα εναέρια μέσα της Frontex που πετούν στην περιοχή Αγαθονήσι-Φαρμακονήσι.

Πηγή:http://fox2e-mag.blogspot.com/2010/03/blog-post_19.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε το εδώ..!: