Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

4 Canadair CL - 415 στελνει η Ελλάδα στο Ισραήλ. Λόγος για 40 νεκρούς από δασικές πυρκαγιές. Ανανέωση 2

Ανανέωση 2: 
 Βίντεο με πλάνα από την Ελληνική αποστολή είναι διαθέσιμο στο

Firefighters battle major Israel forest fire


«Ο πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu πρόκειται να μιλήσει με τους ηγέτες της Ελλάδας, της Κύπρου, της Ιταλίας και της Ρωσίας ζητώντας την αποστολή πυροσβεστικών αεροσκαφών τους για να βοηθήσουν στην κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς", αναφέρεται σε ανακοίνωση. της ισραηλινής κυβέρνησης.
Επικοινωνία είχε επίσης και ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος με τον ισραηλινό ομόλογό του Ehud Barak και η ΠΑ στέλνει στο Ισραήλ 4 CL-415 (με τα αντιπαραγωγικά όπως έχει δηλώσει επανειλημμένως πληρώματά τους) ώστε να συνδράμουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών.
Τα 4 πυροσβεστικά θα συνοδεύσει ένα μεταφορικό C-130 με τεχνικούς και εφεδρικά πληρώματα της Πολεμικής Αεροπορίας. Τα ελληνικά αεροσκάφη αναχωρούν απόψε από την 113 ΠΜ στη Θεσσαλονίκη και θα ανεφοδιαστούν στη Ρόδο προκειμένου να επιχειρήσουν με το πρώτο φως της ημέρας στη Χάιφα.
Από τους ισραηλινούς η κατάσταση περιγράφεται ως δραματική και γίνεται λόγος για 40 περίπου νεκρούς ανθρώπους οι οποίοι εγκλωβίστηκαν με λεωφορείο εντός της ζώνης της πυρκαγιάς.
-------------------------
(Για το άρθρο χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία από τη σχετική δημοσίευση του http://www.defencenet.gr)
--------------------------
Ανανέωση: Άρθρο του http://fox2e-mag.blogspot.com

Τα CL-415 της ΠΑ πρώτα στο Ισραήλ

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Ισραήλ, τα πυροσβεστικά αεροσκάφη της ΠΑ βρίσκονται εδώ και μερικές ώρες στο Ισραήλ. Τα πυροσβεστικά αεροσκάφη της ΠΑ προσγειώθηκαν στην αεροπορική βάση Ramat, για να αναλάβουν δράση κατά των μεγάλων πυρκαγιών που ξέσπασαν στο Βόρειο Ισραήλ.
Σημειώνεται εκ μέρους μου ότι ένα
CL-415 της ΠΑ ήταν το πρώτο που κατέφθασε στο Ισραήλ, μέσα στη νύχτα, από ένα σύνολο 20 περίπου αεροσκαφών να αναμένονται, με τη Γαλλία να στέλνει επίσης τέσσερα αεροσκάφη πυρόσβεσης.
Συνολικά έχουν καταφθάσει στο Ισραήλ ήδη 5 αεροσκάφη από την Ελλάδα τέσσερα πυροσβεστικά και ένα μεταγωγικό με εφεδρικά πληρώματα, τα οποία βρίσκονται ήδη σε επιχειρησιακή δράση.

Σύμφωνα με ειδικούς, οι πυρακαγιές έχουν λάβει τεράστια διάσταση, με το Ισραήλ να μην μπορεί να ανταποκριθεί στην κατάσβεση αυτών, χωρίς τη σχετική βοήθεια από το εξωτερικό.
Ένα ελικόπτερο και ένα αεροπλάνο από την Κύπρο βρίσκονται επίσης στο Ισραήλ, συνεισφέροντας στη κατάσβεση των πυρκαγιών. Από τη Βουλγαρία προσγειώθηκε ένα αεροπλάνο, το οποίο μετέφερε μια 100-μελής πυροσβεστική ομάδα.

-------------------------------------
Δείτε ακόμα σχετικά

ACTION SPEAKS LOUDER THAN WORDS:GREEK AIRCRAFT OVER ISRAEL

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος31/3/13 00:08

    http://e-redstar.net/
    Εδώ θα βρείτε εγχειρίδια σε μορφή PDF για τα δύο πυροσβεστικά α/φη Canadair και Beriev-200.
    Αποτελείται από 50 σελίδες και ο συγγραφέας του είναι ο Κωνσταντίνος Πανιτσίδης που είναι απόφοιτος μηχανολόγος-μηχανικός του Διεθνούς Πανεπιστημίου Πολιτικής Αεροπορίας του Κιέβου.
    Σε αυτήν την ιστοσελίδα θα το βρείτε στην συμβολική τιμή των 3 ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πείτε το εδώ..!: