Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

ESCAPE - Πετώντας με Ανεμόπτερο από το Τατόι!

 Ένα ακόμα εξαιρετικό φιλμ από τον Δημήτρη Χριστόπουλο!
Mια πτήση με το GROB της Ανεμολέσχης Αθηνών από το Τατόι για το Can-Do International Film Festival USA όπου και κέρδισε το βραβείο κοινού!

Glider grob g103 acro
Tow plane Maul
Athens Gliding Club ''ANLA''

ESCAPE from Dimitris Christopoulos on Vimeo.

Ευχαριστούμε θερμά τον Δημήτρη Χριστόπουλο από την Ανεμολέσχη Αθηνών που μας το έστειλε.
-------------------------------
Με την ευκαιρία ακολουθεί παρακάτω ένα (προχθεσινό) άρθρο από το ιστολόγιο του Κώστα Καββαθά για τις εξελίξεις στον εναέριο στόλο της Ανεμολέσχης Αθηνών.

Η Ανεμολέσχη Αθηνών  

*του Κώστα Καββαθά

Για το “ψώνιο” μου με την ανεμοπορία έχω γράψει πολλές φορές. Πρώτη πτήση solo στα 16,5 με ένα κατασκεύασμα του 1ου Παγκοσμίου Πολέμου που, κάποια στιγμή, θα σας δείξω τη φωτογραφία του να …τρελαθείτε!
Τελευταία το περασμένο σ/κ με το Dimona, το μοτοανεμόπτερο που έφεραν τα μέλη της Ανεμολέσχης Αθηνών Μ. Πουλικάκος και Δημήτρης Χριστόπουλος. Το ωραίο αυτό κουκλάκι έχει κινητήρα από το παλιό transporter της VW 2.400 κατάλληλα τροποποιημένο για αεροπορική χρήση. Απογειωθήκαμε απ’ το Τατόι, πήγαμε στη Πάρνηθα και το πέταξα σαν ανεμόπτερο και το μηχανάκι πετάει τέλεια!

Μια κι’ άρχισα τη κουβέντα να σας πω ότι, αυτή τη στιγμή η ΑΝΛΑ έχει τρία διθέσια ανεμόπτερα Grob Twin Astir που μας παραχώρησε η Πολεμική Αεροπορία μετά από αίτημα μου στον τότε Υπουργό Εθνικής Άμυνας Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο και τον Α/ΓΕΑ Γιώργο Αυλωνίτη. Στη πραγματικότητα, η Π.Α μας παραχώρησε πέντε Grob. Τα 3 είναι σε εμάς και τα δύο στην Αερολέσχη Εδέσσης.
Εκτός από τα Grob έχουμε τρία μονοθέσια, ένα αεροπλάνο Maule για αερορυμούλκηση, ετοιμάζουμε το παλιό μας 2θέσιο Blanik και, προσπαθούμε, να επισκευάσουμε ένα από τα παλιά μας piper L21 πράγμα που δεν το βλέπω και πολύ πιθανό!
Ακόμα φέρνουμε ένα μονοκινητήριο Robin για μάθημα και ρυμούλκηση και… Πολλές οι εξελίξεις στην ΑΝΛΑ, όλα τα μέσα αγορασμένα με προσφορές των μελών (εγώ είχα προσφέρει ένα καινούριο ανεμόπτερο ASΚ21 το οποίο, δυστυχώς, καταστράφηκε σε μία “βαριά” προσγείωση), ο Μ. Πουλικάκος που τώρα πετάει με την Sri Lanka Aiways,  πρόσφερε τα Maule,  Dimona, Robin και τα απλά μέλη έβαλαν βαθιά το χέρι στη τσέπη για να αγοράσουμε το Blanik.
Και όλα αυτά χωρίς κανένας από την πολιτική “ηγεσία” να μην έχει προσφέρει ούτε μία δραχμή!
Αν θέλετε να μάθετε να πετάτε ανεμόπτερο ή αεροπλάνο, και να γνωριστείτε με τον Πρόεδρο (εμένα) και τους ωραίους τύπους και τύπισες που πετάνε μαζί μας, μπείτε στο site της ΑΝΛΑ (www.anla.gr) για περισσότερες πληροφορίες. Στο μεταξύ δείτε το βίντεο του Δημήτρη από την περιπετειώδη πτήση από το εργοστάσιο που κάναμε συντήρηση και έλεγχο στην Αθήνα μέσω Ιταλίας
http://vimeo.com/18948031
---------------------------------------
Πηγή: http://kavvathas.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε το εδώ..!: