Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Καινούργιο ΜοτοΑνεμόπτερο για την Ανεμολέσχη Αθηνών

Από εμάς καλορίζικο και καλοτάξιδο..να μυήσει στα μυστικά της Ανεμοπορίας πολλούς νέους Ανεμοπόρους και να έχει πάντα όμορφες ασφαλείς πτήσεις με καλές προσγειώσεις!

*Ακολουθεί άρθρο από το blog του Κώστα Καββαθά: http://kavvathas.wordpress.com

Τα δικά μου παιδιά
Το νέο μας διαμάντι, το διθέσιο μοτο-ανεμόπτερο της Ανεμολέσχης Αθηνών που έφτασε την περασμένη εβδομάδα στο Τατόι πετώντας από τη Σλοβενία με τους Μ. Πουλικάκο/Δημήτρη Χριστόπουλο. Έχει κινητήρα VW, πετάει με Mogas, πάει με 105 κόμβους, είναι και “μαμώ” τα ανεμόπτερα όταν πτερώνεις την προπέλα και πετάς στα θερμικά, είναι και “δασκάλα” αν θέλετε να μάθετε να πετάτε!

Ωραία μέρα σήμερα. Όπως κάθε σ/κ ανέβηκα στο μηχανάκι (52.000 χλμ με την R1200R σε 2 χρόνια!) και πήγα στο Τατόι όπου βρίκεται η έδρα, το υπόστεγο και τα πτητικά μέσα της Ανεμολέσχης Αθηνών, για να πετάξω το νέο μας απόκτημα, το μοτο-ανεμόπτερο Dimona (φωτό). Το “κουκλί” μας αγοράστηκε με την μέθοδο “Παντελονίδιος”, που σημαίνει πως ένα από τα μέλη της Λέσχης βάζει ένα Πολύ Μεγάλο Ποσό και οι άλλοι όσα “σηκώνει” η τσέπη τους.
Σε απλά ελληνικά η “πεντελονιδιακή” ομιλείται σε αμιγώς αεραθλητικά σωματεία όπως το δικό μας, η Αερολέσχη Εδέσσης και άλλα στα οποία πετάνε αιωροπτεριστές. Η δική μου συμμετοχή, πριν την καταστροφή των Τεχνικών Εκδόσων ήταν, ανάμεσα σε άλλα, και η αγορά ένας καινούριου 2θέσιου ανεμοπτέρου ASK το οποίο όμως έσπασε ένα μέλος μας σε μία Πολύ Βαριά Προσγείωση στη …Πάρνηθα!
Αν κάποιος ή κάποιοι από σας θέλετε να μάθετε να πετάτε με τα 4 ανεμόπτερά μας και τα δύο μας αεροπλάνα ας στείλει ένα e-mail σε μένα (pilot@techlink.gr) ή ας μπει στο site της Ανεμολέσχης Αθηνών. Εκεί είμαι κάθε σ/κ και, ευκαιρία να πετάξουμε …μαζί!
Αν λοιπόν θέλετε να μάθετε να πετάτε με ανεμόπτερο ή μοτο-ανεμόμοπτερο και αερολάνο μπείτε στο site της ΑΝΛΑ και θα δείτε όλες τις πληροφορίες.
Για την ιστορία αναφέρω ότι, η Λέσχη μας δεν θα μπορούσε να υπάρξει και να λειτουργεί χωρίς τη στήριξη της Πολεμικής Αεροπορίας η οποία όχι μόνο μας φιλοξενεί εδώ και πολλές δεκαετίες στο αεροδρόμιο Τατοϊου αλλά, μας παραχώρησε και πέντε ανεμόπτερα Grob Twin Astir Acro. Τα τρία τα κρατήσαμε εμείς και τα δύο πήγαν στην Αερολέσχη Εδέσσης όπου πετάνε κανονικά και όχι μόνο αυτό! Οι φίλοι μας έφτιαξαν ένα ωραίο ξενοδοχείο δίπλα στο αεροδρόμιο πράγμα που σημαίνει ότι, μπορείτε να μείνετε εκεί και, κάθε μέρα, να “βάζετε” 10 πτήσεις!
Υπάρχουν δεκάδες πράγματα που έχω και πρέπει να σας πω για την  ΑΝΛΑ αλλά, σαν Πρόεδρος της αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τον Μιχάλη Πουλικάκο που “έβαλε” ένα σκασμό λεφτά για να αγοράσουμε το Dimona, τον Διευθυντή Σχολής Γιάννη Γκρίτση που “σκίζεται” για να πάει μπροστά η Λέσχη, τον Δημήτρη Χριστόπουλο που το έφερε από την Αυστρία και που πετάξαμε σήμερα μαζί και όλα τα νέα και παλιά “παιδιά” χωρίς τα οποία η Ανεμολέσχη Αθηνών δεν θα ήταν ένα 100% αεραθλητικό σωματείο -που σημαίνει ότι όλοι πετάνε χωρίς αμοιβή.
ΥΓ. Εννοείτε ότι οι μαθητές πληρώνουν την εκπαίδευση. Πληροφορίες στο site μας
http://www.anla.gr:
Πηγή: http://kavvathas.wordpress.com
 -----------------------------------------
*Ακολουθεί η είδηση από την ιστοσελίδα της ΑΝ.Λ.Α.:  http://www.anla.gr:


Αφιξη του μοτοανεμοπτέρου SUPER DIMONA στο Τατόϊ (22/12/2010)
Καινούργια φτερά είναι πλέον διαθέσιμα στους ανεμοπόρους της ΑΝΛΑ, τόσο για τα πρώτα τους φτερουγίσματα, όσο και για τα πιό προχωρημένα. Ένα αστραφτερό μοτοανεμόπτερο DIMONA,  αποκάλυψε το άνοιγμα των υποστέγων μας τις ημέρες των Χριστουγέννων και πέταξε από το Τατόι με τους πρώτους τυχερούς από τα μέλη μας! 'Εχοντας κάνει ένα αρκετά δύσκολο ταξίδι από την χιονισμένη Ευρώπη στην ηλιόλουστη χειμερινή Αθήνα, βρέθηκε στο περιβάλλον που του αξίζει για να αποδείξει τις δυνατότητές του !

3 σχόλια:

  1. more photos here (by me)
    http://www.facebook.com/photo.php?fbid=384112154938565&set=a.336435436372904.101140.100000193521031&type=1&theater

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://vimeo.com/18948031
    D-KGEM
    by Dimitris Christopoulos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Eυχαριστώ πολύ Τίμο... το βίντεο με τν εξαιρετική ferry flight μου το είχε στείλει ο Δημήτρης Χριστόπουλος όταν δημοσιεύτηκε (μαζί με μερικά ακόμα καταπληκτικά βίντεο) και το έχουμε δημοσιεύσει εδώ:
    http://drflight.blogspot.com/2011/01/super-dimona-ferry-flight-slovenia.html

    Σε ότι αφορά τις φωτογραφίες θα σου δανειστώ μερικές με την πρώτη ευκαιρία για να κάνουμε μία παρουσίαση...
    Με την ευκαιρία καλορίζικος... σιδεροκέφαλος και καλές προσγειώσεις!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πείτε το εδώ..!: