Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Ζάκυνθος: Απαντήσεις της Πυροσβεστικής για το δυστύχημα του Βρετανού Base Jumber στο “Ναυάγιο”

*Aναδημοσιεύουμε τα όσα ανακοίνωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Ζακύνθου σχετικά με το τραγικό δυστύχημα του Βρετανού Base Jumper την προηγούμενη Παρασκευή στο Ναυάγιο - από το www.patrastimes.gr.
Φυσικά δεν παύει να ισχύει αυτό που γράψαμε και στην αρχική μας ανάρτηση .. πρόκειται για μία πολύ στενάχωρη κατάσταση και ..''θα περιμένουμε το επίσημο πόρισμα... είναι πολλά, πάρα πολλά τα γιατί...''


Στα όσα έλαβαν χώρα το απόγευμα της Παρασκευής όταν και έχασε τη ζωή του ο 42χρονος Βρετανός αεροπτεριστής,(σ.σ. base jumper)  Άρθρουρ-Τζέϊκ Σίμκινς, αναφέρθηκε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ζακύνθου, Βασίλης Σαξώνης, ο οποίος έδωσε απάντηση σε όσους υποστήριξαν ότι η Υπηρεσία του άργησε να επέμβει.

Ο ίδιος, λοιπόν, τόνισε ότι “η Πυροσβεστική ενημερώθηκε για το συμβάν στις 16.52 από τον Λιμενικό Σταθμό του Αγίου Νικολάου Βολιμών.
 Αμέσως, ειδοποιήθηκε το πυροσβεστικό κλιμάκιο που εδρεύει στη Δημοτική Ενότητα Ελατίων και σε δέκα περίπου λεπτά ήταν στην περιοχή.
Δυστυχώς, ο αεροπτεριστής δεν φαινόταν από την εξέδρα και οι πυροσβέστες έπρεπε να κατέβουν σε απόσταση 700 έως 1.000 μέτρων, προκειμένου να φτάσουν σε κοντινή απόσταση από αυτόν.
Όπως αντιλαμβάνεται ο οποιοσδήποτε, μια τέτοια επιχείρηση δεν μπορεί να γίνει μέσα σε λίγα λεπτά. Χρειάζεται χρόνος, ενώ έπρεπε να εξασφαλίσουμε και όλα τα μέτρα ασφαλείας για όποιον κατέβαινε στη χαράδρα, ούτως ώστε να πλησιάσει τον άτυχο Βρετανό.
 Είναι χαρακτηριστικό πως ούτε και ελικόπτερο μπορούσε να πάει εκεί, διότι υπήρχε κίνδυνος να πέσει στο κενό ο Βρετανός, λόγω των ανέμων που θα δημιουργούσε ο έλικας.

 Κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε ένα πολύ δύσκολο περιστατικό και κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν για να σώσουμε τον αεροπτεριστή, όμως η κατάληξη δεν ήταν ευτυχής, διότι την ώρα που τον πλησιάζαμε φύσηξε και τον έριξε κάτω”.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Ελατίων, Νίκος Ακτύπης, ο οποίος εξέφρασε τη λύπη του για το τραγικό γεγονός, ενώ πρόσθεσε πως θα γίνουν και άλλες πτώσεις με αλεξίπτωτο από την εξέδρα του “Ναυαγίου”.
 www.patrastimes.gr.
 -----------------------------
Δείτε την αρχική μας ανάρτηση σχετικά..:

Τραγικό δυστύχημα Άγγλου Base Jumper στο Ναυάγιο της Ζακύνθου..


7 σχόλια:

  1. Ανώνυμος12/6/12 21:39

    200μ ειναι το υψος που πηδανε στο ναυαγιο συμφωνα με το Γιαμουκογλου και αν θυμαμαι καλα πας στο χειλος του βραχου χωρις ιδιαιτερη δυσκολια .Αν μετρησεις με το google earth 1000μ δεν βγαινουν οποια γωνια κλισης κι αν σκαρφιστεις.η ανακοινωση δε γραφει πουθενα για υπερανθρωπες προσπαθειες των πυροσβεστων .κριμα. πανος κουφοντινας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος12/6/12 22:03

    "Αμέσως, ειδοποιήθηκε το πυροσβεστικό κλιμάκιο που εδρεύει στη Δημοτική Ενότητα Ελατίων "

    Καλα, αυτοι εποχιακοι πυροσβεστες πιστευω θα ειναι χωρις καμια εκπαιδευση, με ουτε καν 200 μετρα σχοινι......που μπορουσαν να το ριξουν απλα κατω και να το πιασει ο αγγλος.

    Η διοργανωση τι μετρα ασφαλειας ειχε λαβει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος12/6/12 23:23

    γιατι δεν εγινε θαλασσια η προσεγγιση;
    k1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γεια σου Πάνο... αν έχω καταλάβει καλά εννοεί ότι θα έπρεπε να μετακινηθούν 1000 μέτρα σε δύσβατο έδαφος περιξ της κορυφής για να φτάσουν πάνω από το ακριβές σημείο.. τουλάχιστον αυτό κατάλαβα εγώ..

    Σίγουρα μιλάμε για εποχικούς πυροσβέστες στο πρώτο κλιμάκιο αλλά και το δεύτερο είναι αμφίβολο το τι εκπαίδευση και εξοπλισμό θα είχε σε ένα σχετικά μικρό νησί σαν την Ζάκυνθο.. πάντως από ότι έχει ακουστεί το τελικό συμβάν έγινε όταν το δεύτερο συνεργείο ήταν έτοιμο να κατέβει.. δεν ξερω κατα ποσο θα επυβεβαιωθεί από το πόρισμα αυτό.. καταλαβαίνουμε όμως ότι σε μια πλαγιά σαν κι αυτή και αν υπήρχε και αρνητική - εσωτερική κλίση που λέχθηκε, θα χρειάζονταν ιδαίτερες τεχνικές και γνώσεις αναρίχησης.. δεν ξέρω αν ήταν διαθέσιμα αυτά στο νησί.. πιθανότατα θα έπρεπε να μεταφερθεί ομάδα από Πάτρα ή Αθήνα, και πόσο γρήγορα μπορεί να οργανωθεί και να γίνει γρήγορα κάτι τέτοιο ακόμα και με ελικόπτερο.. στην Ελλάδα αυτά είναι τα δύσκολα..

    Διοργάνωση δεν υπήρχε, δεν ήταν αγώνας, το μέρος έχει διαφημιστεί σε όλον τον κόσμο.. ο άτυχος Βρετανός έκανε τις διακοπές του και τις συνδύασε με καθημερινά άλματα σε ένα πανέμορφο μέρος.. δυστυχώς η σύντροφός του είναι σε προχωρημένη εγγυμοσύνη.. τι λόγια να πεις..

    @Κ1: θέμα θαλάσσιας προσέγγισης δεν υπήρξε, το σημείο που γίνονται οι πτώσεις είναι στο ''εσωτερικό'' πάνω από την παραλία. Το λιμενικό βρισκόταν ήδη εκεί από ότι έχει γίνει γνωστό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος14/6/12 22:14

    Σκεφτομαι τον ανθρωπο αυτο κρεμασμενο στα βραχια για δυο ωρες να βλεπει το θανατο να πλησιαζει και βοηθεια να μην ερχεται.τι σκεφτοταν για τη ζωη του,τη γυναικα του ,το αγεννητο παιδι του.
    οσο για το πορισμα δε περιμενω τιποτα.ολοι ξερουμε πως λειτουργουν αυτα τα πραγματα στην ελλαδα.
    ξερω ομως οτι ολοι λογοδοτουμε στην Υπερτατη Συνειδηση και οι εμπλεκομενοι για τη διασωση του θα κριθουν αν επραξαν οτι καλυτερο μπορουσαν.
    αναπαυσου εν ειρηνη φιλε μου
    Αλεκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος15/6/12 14:39

    Πρώτα απ´ όλα συλληπητήρια στην οικογένειά του Ομάδα Διάσωσης υπάρχει στη Ζάκυνθο? Αν ναι, ενημερώθηκε για το ατυχές συμβάν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δυστυχώς δεν ξέρω τι να σας απαντήσω παιδιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πείτε το εδώ..!: