Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Τα FLIR βίντεο της αναχαίτισης του ΜΜ-38 Exocet από το Sea Sparrow !

Πολύ ενδιαφέροντα είναι τα βίντεο από την πρόσφατη άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων με την κωδική ονομασία «ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΓΡΥΠΑΣ 1/12» που έφερε στη δημοσιότητα το Defencenet.gr.

 Στο πρώτο βίντεο έχει γίνει λήψη μέσα από το FLIR Star SAFIRE ενός ελικοπτέρου S-70B-6 του Π.Ν. ενώ στο δεύτερο βίντεο γίνεται λήψη μέσα από το FLIR του MIRADOR της Φ/Γ «Κουντουριώτης».
Kατά την διάρκεια αυτών των δραστηριότήτων, ένας και μοναδικός πύραυλος SeaSparrow που εκτοξεύτηκε από την Φρεγάτα ''Κουντουριώτης'' αναχαίτισε και κατέστρεψε ένα βλήμα Exocet που είχε εκτοξευθή από από την ΤΠΚ ''Λάσκος'' και κατευθυνόταν με sea skimming - ελάχιστα μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας - προς την παροπλισμένη κανονιοφόρο ''Δόξα'' που ήταν και ο στόχος.
Μοναδικό επίτευγμα αν αναλογιστούμε ότι ο SeaSparrow είναι ένας αντιαεροπορικός πύραλος και θεωρητικά δεν έχει αντιπυραυλικές δυνατότητες.
Πρόκειται για ένα σαφές μήνυμα προς τους φίλους και γείτονες, δεν μπορεί να θεωρείται τυχαίο ότι έγινε τώρα που η χώρα μας περνάει δύσκολες ώρες όπως και το ότι δημοσιοποιείται με τέτοιο τρόπο. Πρόκειται για μια άσκηση που δεν έχει επιχειρήσει ξανά κανένα γειτονικό ναυτικό αλλά και για «μια επιτυχία διεθνούς επιπέδου,» όπως σχολίαζε ο αρχιστράτηγος Μιχάλης Κωσταράκος με το πέρας της άσκησης.




Πηγή: http://www.defencenet.gr

Δείτε ακόμα από την ίδια άσκηση: 

To Mirage 2000BGM της ΠΑ με sn 201 Στην Πρώτη Βολή Exocet !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε το εδώ..!: