Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Καταστροφική πυρκαγιά το απόγευμα του Σαββάτου στον Ομπλό μας.... UPDATED 3

 UPDATE 3: Μερικά πλάνα που μας έστειλε ο Κώστας Κάτσακας τραβηγμένα μέσω της κάμερας του μετεωρολογικού σταθμού την ώρα της φωτιάς..


Και το αποτέλεσμα (photo by Δημήτρης Κωνσταντάρας) 
 Εικόνα live από την απογείωση του Ομπλού μέσω της κάμερας του Μετεωρολογικού σταθμού: http://www.achaiki.eu/weather/omplos

UPDATE 1: Δείτε τις ρίψεις στο παρακάτω βίντεο των 2 Canadair CL - 215 στον Ομπλό... η πρώτη ρίψη ουσιαστικά σταμάτησε την πορεία της φωτιάς προς τα επάνω... 
UPDATE 2: Στο κάτω μέρος της ανάρτησης..






Δυστυχώς μία πολύ άσχημη ημέρα η σημερινή και για τον Ομπλό μας...
Η φωτιά ξεκίνησε γύρω 17:30 από τα πεύκα στο επάνω μέρος του δάσους στο Κεφαλόβρυσο. Ο αέρας ήταν πάρα πολύ δυνατός βορειοανατολικός και η φωτιά βρισκόταν στο υπήνεμο σκέλος του ουσιαστικά στο κομμάτι που πετάμε εμείς όταν έχει δυτικό - βορειοδυτικό.
Έκαψε ένα μεγάλο κομμάτι του δάσους στο ίδιο σημείο αλλά μεγαλύτερο από αυτό που είχε ξανακαεί πριν 15 χρόνια και αναδασωθεί.. η πυροσβεστική το περιόρισε γρήγορα εκεί - υπήρχαν και δρόμοι και σπίτια - αλλά μετά ξεκίνησε την πορεία της προς τα επάνω με τον άνεμο να φυσάει κόντρα από ανατολικά αλλά να την σπρώχνουν από κάτω οι ρότορες που δημιουργούνταν από τον ανατολικό.
 Έκαψε την μικρή ράχη και το κοίλωμα δεξιά χαμηλά κάτω από την απογείωση και κάπου εκεί ήρθαν και τα αεροπλάνα γύρω στις 19:00 και ευτυχώς την περιόρισαν γιατί δεν υπήρχε οδικη πρόσβαση εκεί και μάλλον θα έκαιγε όλη τη βορειοδυτική πλευρά έως επάνω στην απογείωση χωρίς αυτά.

 Η πλευρά αυτή δεν έχει ξανακαεί και η βλάστηση είναι πολύ μεγάλη. Αυτή τη στιγμή (12:00 μεσάνυχτα) ο αέρας έχει πέσει, σιγοκαίνε κάποια καντηλάκια μέσα στο κοίλωμα, και δεν ξέρω πόσο ψηλά έχει φτάσει κοντά στην απογείωση η οποία δεν κινδυνεύει αφού στο δρόμο επάνω είναι πυροσβεστικά Πιθανότατα το καμένο φτάνει μέχρι τη ράχη δεξιά και εκατό μέτρα κάτω από την απογείωση, εκεί που παίρνουμε συνήθως το θερμικό όταν είμαστε χαμηλά δεξιά..
Δυστυχώς μία πολύ άσχημη ημέρα η σημερινή και για τον Ομπλό μας... και για όλους μας...
----------------------------------
http://www.attacktv.gr/

*Αναδημοσιεύω από το http://www.thebest.gr

22.00 Με επίγειες μόνο δυνάμεις συνεχίζει η πυροσβεστική το έργο της κατάσβεσης στο Κεφαλόβρυσο. Η φωτιά ξέσπασε το απόγευμα. Σύμφωνα με την πυροσβεστική η εικόνα είναι καλύτερη, έχει παρατηρηθεί μικρή ύφεση ωστόσο ακόμα οι άνεμοι εξακολουθούν να πνέουν με ένταση και να δυσκολεύουν το έργο της πυρόσβεσης

20.45 Δύσκολο είναι το έργο των πυροσβεστών καθώς στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι ενώ σε λίγη ώρα θα πέσει το σκοτάδι. Το σημείο είναι δύσβατο.Στην κατάσβεση συμμετέχουν και δύο υδροφόρες του Δήμου Πατρέων καθώς και δύο υδροφόρες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
20.20 Απομακρύνεται ο κίνδυνος της προσέγγισης της φωτιάς στην κατοικημένη περιοχή. Η πυροσβεστική ανέκοψε το μέτωπο και η φωτιά κινείται προς τα πάνω. Ρίψεις νερού κάνουν δύο καναντέρ,συμφωνα με την πυροσβεστική ενώ στις επίγειες δυνάμεις συμμετέχει και πεζοπόρο τμήμα.

20.05 Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχει και ο ΕΣΕΠΑ Βραχναιίκων. Επί τόπου βρίσκονται 4 εθελοντές πυροσβέστες με ένα τετράτονο όχημα ενώ σε ετοιμότητα είναι και δεύτερο.

19.30 Η πυροσβεστική συνεχίζει να "παλεύει" με τις φλόγες στο Κεφαλόβρυσο και στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν και εναέρια μέσα. Κοντά στο πύρινο μέτωπο βρίσκονται σπίτια και οι πυροσβέστες που δεν έχουν σύμμαχο τον καιρό καθώς πνέουν δυνατοί άνεμοι, προσπαθούν να ελέγξουν τις φλόγες. Κατά τη διάρκεια της πυρόσβεσης τραυματίστηκε έναε πυροσβέστης πενταετούς υποχρέωσης, ο οποίος έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο του Αγ Ανδρέα.

18.50 Συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες στο πύρινο μέτωπο που ξέσπασε στο Κεφαλόβρυσο. Σύμφωνα με την πυροσβεστική απειλούνται σπίτια και οι πυροσβέστες προσπαθούν να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς με τέτοιο τρόπο ώστε να μην έχουμε χειρότερα.
18.30 Μετά την Κερατέα ήρθε η σειρά της Αχαΐας. Νωρίτερα ξέσπασε φωτιά στο Κεφαλόβρυσο και οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για μεγάλο μέτωπο. Στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις της πυροσβεστικής, στην οποία έχει σημάνει συναγερμός.
Στην κατάσβεση συμμετέχουν 35 άνδρες με 12 οχήματα της πυροσβεστικής, το έργο των οποίων δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι.
--------------------------------
*Τα βιντεάκια είναι από το http://www.patrastimes.gr και http://www.attacktv.gr
-----------------------------------------------
UPDATE 2
Δείτε ακόμα από το πάντα ενημερωμένο http://pa-info.net σχετικά με την τραγική κατάσταση και την μη ανάπτυξη των κλιμακίων των ελαφρών PZL που κανονικά θα έπρεπε να βρίσκονταν στα κλιμάκιά τους ανά την Ελλάδα και σε περιπολία και λογικά θα προλάβαιναν στη γέννησή τους πολλές από τις φωτιές. Ίσως είναι η εξήγηση για τον χαμό που έγινε με τον πρώτο δυνατό άνεμο... ήδη 2 PZL πέρασαν Kυριακή πρωί πρωί με κατεύθυνση πιθανόν την νοτιοδυτική Πελοπόννησο - Νησιά Ιονίου. Εν τω μεταξύ έρχονται κατεπειγόντως και από Ιταλία 2 CL-415 για βοήθεια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε το εδώ..!: