Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

20 χρόνια από τη θυσία του Νίκου Σιαλμά. Ο Φράγκος πάει στον Αη Στράτη

Πέρασαν 20 χρόνια!
Συμπληρώνονται σε λίγες ημέρες, στις 18 Ιουνίου, 20 χρόνια από εκείνη την ημέρα που όλη η Ελλάδα πάγωσε, μόλις έγινε γνωστή η συντριβή του μαχητικού αεροσκάφους Mirage F-1 της ΠΑ κατά τη διάρκεια αναχαίτισης τουρκικών F-16. Νεκρός ο Νίκος Σιαλμάς.

Η θυσία του αναγνωρίστηκε από την ΠΑ με ένα μνημείο στον Αη Στράτη, εκεί που έπεσε ο ηρωϊκός Σιαλμάς. Και η αξία της θυσίας του δεν “ξεθώριασε” από τα “ζεϊμπέκικα” και τις “κουμπαριές” με τη Τουρκία. Δεν “ξεθώριασε” για τους απλούς πολίτες που είχαν συγκλονιστεί από την αυταπάρνηση του Νίκου Σιαλμά να υπερασπιστεί κυριαρχικά δικαιώματα.
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Φ. Φράγκος συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Κ. Ζιάζια, τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Κ. Χρηστίδη και τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Α. Τσαντηράκη θα παραστεί σήμερα στην επιμνημόσυνη δέηση που θα τελεστεί , στο χώρο του μνημείου Πεσόντων Αεροπόρων, στο ακρωτήριο Σιαλμά (Τρυπητή) στη νήσο Άγιος Ευστράτιος.

Κάτι είναι κι αυτό. Γιατί 20 χρόνια τώρα οι πολιτικοί μας έδειχναν σαν να ήθελαν να “ξεχάσουμε” το Νίκο Σιαλμά.
-----------------------------------
Πηγή κειμένου: http://www.onalert.gr

Δείτε ολόκληρο το ξεχωριστό κάθε χρόνο αφιέρωμά του Paragliding And Aviation στον Νίκο Σιαλμά, τα 20 χρόνια συμπληρώνονται σε λίγες μόνο ημέρες. Και όμως ο Νίκος από κανέναν δεν ξεχάστηκε.. 

Υποσμηναγός (Ι) Νικόλαος Σιαλμάς (18-6-1992), Πέρασαν 19 ολόκληρα χρόνια. Σαν σήμερα..



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε το εδώ..!: