Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Αεραθλητισμός στην Ελλάδα από το 1928!

 *Άρθρο του http://www.sportsecrets.gr

Αεραθλητισμός στην Ελλάδα από το 1928!

Είναι ευκαιρία νομίζω για όλους μας αυτά τα άρθρα σχετικά με τις κρατικές επιχορηγήσεις, για να γνωρίσουμε κάποιες ομοσπονδίες που καλλιεργούν αθλήματα άγνωστα στο ευρύ κοινό. Σε αυτό το άρθρο θα ασχοληθούμε με την Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία (ΕΛ.Α.Ο.), η οποία μάλιστα όπως αναφέρεται στον τίτλο δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 1928.

Η νομική μορφή της ομοσπονδίας έχει υποστεί αλλαγές όλα αυτά τα χρόνια, μην ξεχνάμε ότι ο αεραθλητισμός επηρεάζεται πολύ και από τις τεχνολογικές εξελίξεις. Από το 2000 και μετά όμως αποτελεί αθλητική ομοσπονδία εναρμονισμένη με το νέο αθλητικό νόμο του 1999 και επιχορηγείται κανονικά από τη Γ.Γ.Α.
Τα αθλήματα που καλύπτονται από την ΕΛ.Α.Ο. είναι τα εξής: Αερομοντελισμός, Αιωροπτερισμός, Αλεξιπτωτισμός, Αλεξίπτωτο Πλαγιάς, Ανεμοπορία, Γενική Αεροπορία, Ελικόπτερα και Υπερελαφρά. Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε στην ιστοσελίδα της ΕΛ.Α.Ο υπάρχουν πληροφορίες περί των κανονισμών που διέπουν κάποια από αυτά αλλά όχι όλα.
Στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας η οποία είναι απλή και εύχρηστη, βρίσκουμε δημοσιευμένα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και των επιτροπών της ΕΛ.Α.Ο. καθώς και ένα σύντομο ιστορικό από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα.
Θετική έκπληξη αποτέλεσε, τουλάχιστον για μένα, ο αριθμός των σωματείων που είναι ενταγμένα στον αεραθλητισμό και τα οποία ξεπερνούν πανελλαδικά τα 90. Απουσιάζει δυστυχώς το μητρώο αθλητών, μιας και θα είχε ενδιαφέρον να δούμε πόσοι ασχολούνται ανά σωματείο με αυτά τα αθλήματα, που αφενός ακούγονται κάπως επικίνδυνα και αφετέρου κάπως ακριβούτσικα.
Σε γενικές γραμμές η διαδικτυακή παρουσία της ΕΛ.Α.Ο. κρίνεται μέτρια μιας και εκτός από το μητρώο αθλητών απουσιάζουν επίσης, το αγωνιστικό πρόγραμμα του 2011 (υπάρχει αυτό του 2010), οι διοικητικές πράξεις (Διοικητικά Συμβούλια και Γενικές Συνελεύσεις), αλλά το σημαντικότερο νομίζω είναι η απουσία των κανονισμών σε ορισμένα από τα καλλιεργούμενα αθλήματα. Για μια ομοσπονδία με τόσο εντυπωσιακό αντικείμενο η ιστοσελίδα είναι φτωχή, αφού θα μπορούσε πολύ εύκολα να περιλαμβάνει βίντεο από αγώνες και επιδείξεις.
Από την άλλη δεδομένου του παγώματος των επιχορηγήσεων για το έτος 2010 σε μια ομοσπονδία που τα έτη 2008 και 2009 είχε λάβει 65 χιλιάδες ευρώ για το καθένα, είναι απορίας άξιο πώς θα καταφέρει να αντεπεξέλθει στα οικονομικά βάρη. Όλες αυτές οι ομοσπονδίες της 5ης κατηγορίας σύμφωνα με την κατάταξη της Γ.Γ.Α. θα αντιμετωπίσουν πολύ σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης στο άμεσο μέλλον.
----------------------------------
Πηγή:http://www.sportsecrets.gr

2 σχόλια:

  1. Με αφορμή αυτό το άρθρο Βαγγέλη έγραψα κάποιες σκέψεις μου εδώ
    http://paragliding-giotar.blogspot.com/2011/02/blog-post_16.html#more

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Merci Γιώτα...Mε αφορμή το εξαιρετικό άρθρο σου Γιώτα του έκανα μια μερική αναδημοσίευση για να το δουν όσο το δυνατόν περισσότεροι..
    http://drflight.blogspot.com/2011/02/blog-post_2023.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πείτε το εδώ..!: