Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Εκπληκτική πτήση στο Σαντομέρι - Στα σύννεφα μέχρι το ηλιοβασίλεμα - Σάββατο 26-3-2011 - UPDATED 2

Οι υπέροχες αυτές φωτογραφίες που θα δείτε σήμερα είναι από την χθεσινή αξέχαστη πτήση της Λέσχης της Πάτρας στο χωριό Σαντομέρι, στα νοτιοδυτικά της Αχαίας. Το πολύ γνωστό ανά τον παραπεντόκοσμο Σαντομέρι βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Σκόλις όπως λέγεται επίσημα, γιατί από μακριά (κι από ψηλά) φαίνεται σαν ένα σκουλήκι να έρπει στην πεδιάδα.

Να δώσω συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν, γιατί οι περισσότεροι αποτελούν ένα καινούργιο μεγάλο και πολύ δυναμικό τμήμα της Λέσχης, είναι το νέο αίμα και ξεκίνησαν να πετάνε (πολύ εντατικά είναι αλήθεια) τα τελευταία ένα με δύο χρόνια, ή και λιγότερο κάποιοι.

Να πω ακόμα ένα μεγάλο μπράβο γιατί αν και πέταξαν πρώτη φορά στο Σαντομέρι και με έναν καιρό που έδειχνε απαιτητικός και όχι εκπαιδευτικός σύμφωνα με τις προβλέψεις, με σύννεφα υγρασίας και άνεμο που έστρωσε μετά από αναμονή και κάποιες δοκιμές το απόγευμα, και κυρίως κάτω από την καθοδήγηση των εκπαιδευτών και παλιών πιλότων που ήταν εκεί και κυρίως του Πέτρου Κουργιαλή, τα κατάφεραν θαυμάσια..!

Να θυμήσω κάπου εδώ αν μου το επιτρέπουν τα νέα τα παιδιά, όπως το  κάνω συχνά στο βουνό, ότι τώρα είναι που δεν πρέπει να παίρνουν τα μυαλά μας αέρα... Κάθε πτήση, κάθε περιοχή και κάθε ημέρα είναι διαφορετική, εμείς οι ίδιοι είμαστε διαφορετικοί. Σεβόμαστε τον καιρό, ακούμε, ρωτάμε, μαθαίνουμε, και χτίζουμε το πτητικό μαθησιακό μας υπόβαθρο με μικρά αλλά σταθερά και κυρίως ασφαλή βήματα...
Ο καθένας καταλαβαίνει σε ποιον τομέα πονάει περισσότερο και εκεί εντείνει την προσοχή του και τις προσπάθειές του για να τελειοποιηθεί.
Να έχετε πάντα τέτοιες ασφαλείς αξέχαστες πτήσεις ...
Σας χάρηκα όλους και ισχύει για πάντα σαν να πέταξα και εγώ εκεί!
-------------------------------------

Οι φωτογραφίες που θα δούμε σήμερα μας παραχωρήθηκαν ευγενικά από τον αγαπητό μας φίλο Χάρη Βλαχάβα και αύριο Δευτέρα (επειδή είναι πολλές) θα ανεβάσουμε τις φωτογραφίες που μας παραχώρησε ευγενικά ο αγαπητός μας φίλος Δημήτρης Κωσταντάρας.
Εnjoy!
Aκολουθούν πολλές εκπληκτικές φωτό..
Updated 1 - Προστέθηκε κι ένα πολύ ωραίο βιντεάκι από τον Χάρη
Updated 2 Προστέθηκαν και οι φωτογραφίες του Δημήτρη Κωσταντάρα



Φωτογραφίες από Δημήτρη Κωσταντάρα



Φωτογραφίες από Χάρη Βλαχάβα:



Ευχαριστούμε πολύ τον Δημήτρη Κωνσταντάρα και τον Χάρη Βλαχάβα για τις υπέροχες αυτές φωτογραφίες.


4 σχόλια:

  1. Πραγματικά ήταν μια πολύ ωραία πτήση! Βαγγέλη η συγκεκριμένη μέρα ήταν ένα σεμινάριο ανεμοπορίας στην περιοχή που είχε σχεδιαστεί για τα νέα παιδιά και όλη η προετοιμασία και η πτήση έγιναν κάτω από την αυστηρή επίβλεψη εκπαιδευτή και έμπειρων πιλότων. Είχε πολύ μεγάλη επιτυχία και ο στόχος ήταν να "παίρνουν αέρα" τα μυαλά των νέων αλλά με τον σωστότερο τρόπο και στο μέτρο που χρειάζεται για να προχωρήσουν στις όλο και πιο... ανοιξιάτικες πτήσεις τους! Έχουμε και συνέχεια....:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομίζω αυτό το σεμινάριο Γιώτα δεν πρόκειται να το ξεχάσουν για πάρα πάρα πλλά χρόνια.
    Πάντα τέτοια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δημητρης Κωνστανταρας28/3/11 14:22

    Ηταν μια καταπληκτικη εμπειρια, και παρα πολυ σημαντικη η βοηθεια των εκπαιδευτων και εμπειρων πιλοτων, αποκομησαμε παρα πολλα θετικα απο την σεμιναριακου τυπου πτηση-ανεμοπορεια σε ενα σχετικα δυσκολο μερος για αρχαριους οπως εμεις αλλα με την αρτια εκπαιδευση και την τηρηση των κανονων τα πηγαμε πολυ καλα, σας ευχαριστουμε αυτη η πτηση ειναι αφιερωμενη σε εσας που σιγουρα εισαστε υπερηφανοι για το νεο αιμα της ομαδας, τα καλυτερα ερχονται!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εννοείται είμαστε υπερήφανοι Δημήτρη!
    Πολύ προσοχή πάντα σε κάθε μια πτήση ξεχωριστά και τα καλύτερα θα έρχονται αβίαστα πάντα.
    Άντε τυχεράκηδες χεχε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πείτε το εδώ..!: